Rozsudek smrti

Rozsudek smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474033/bmid_rozsudek-smrti-3C1-474033.jpg 4 76 20

Soukromý detektiv Robert Herman je úspěšný ve své práci, v osobním životě se mu však daří o něco méně. Když jej jednoho dne požádá o pomoc manželka Artura Jonáše, soudce z Městského soudu v Praze, který byl obviněn z korupčního jednání, vidí v novém případu příslib změny a vybočení z běžné pracovní rutiny. Brzy však zjistí, že jeho klientka mu neříká úplnou pravdu a vyšetřování se začíná komplikovat. Čím hlouběji proniká do životů všech zúčastněných, tím temnější věci vyplouvají na povrch. V momentě, kdy dojde k vraždě, už pro Hermana není cesty zpět. Je odhodlaný přijít záhadnému případu na kloub za každou cenu…... celý text

Přidat komentář

Markéta.
30.12.2023 2 z 5

Třetí kniha od Kristýny Trpkové a pro mě poměrně zklamání. Děj mě nijak neuchvátil a postavy mi taktéž nepřirostly k srdci. Působilo to na mě jako nudné čtení, místy mě vážně nebavilo rozsáhlé popisování třeba prostředí atp.

danceman
13.11.2023 4 z 5

Četl jsem až po trilogii Stvůra / Vesnice / Vetřelec a oproti ní je to mnohem méně akční a více rozvleklé, spíše konverzační. Zápletka není špatná, ale příběh je takový povrchnější oproti výše uvedené trilogii


m2056
26.10.2023 3 z 5

Kniha má dobře vymýšleou zápletku ale provedení je velmi zdlouhavé děj plyne hodně pomalu tak se musíte i nutit do čtení pokud chcete znát jak kniha dopadne.

Kasty
23.10.2023 5 z 5

Na tuto detektivku jsem narazila v knihovně úplně náhodou. Vůbec jsem o ní neměla tušení. Příjemné překvapení. Na prvotinu docela slušný.

Ada0004
29.09.2023 4 z 5

Milá česká detektivka, moc dobře se četla - Kristýna Trpková je Šikula ! Bylo by prima i nějaké pokračování detektivní kanceláře.

Janaves
30.07.2023 4 z 5

Česká detektivka, celkem fajn, odpočinkové čtení.

Dajine
17.06.2023 3 z 5

Nenáročná česká detektivka s českými jmény, s českým prostředím, docela prima oddechové čtení.

Martiiiik
29.05.2023 4 z 5

Číst autorčinu prvotinu až po skvělých třech následujících není dobrý nápad :-) Na druhou stranu je vidět výrazný progres.. a jestli bude takto pokračovat, každá kniha lepší a lepší, tak se máme moc na co těšit :-)
Vlastně nehodnotím tento první počin vůbec negativně.. Celá dějová linka je dobře propracovaná, postavy každá úplně jiná a něčím svá, hlavně ty superafektované zlatokopky :-D Faktem je, že děj není oproti dalším knihám tak "nahuštěný", ale proč by vlastně musel být.. :-) Lehčí čtení není horší čtení :-) Proto doporučuji a pokud prvočtenář autorky nebude úplně nadšen, nevzdávejte to s ní, já se na každou další knihu těším jak malá :-)

starrky
06.04.2023 3 z 5

Po knize jsem sáhla v rámci letošní čtenářské výzvě. Ačkoliv jsem milovnice detektivek, tak českým autorům se v tomto žánru vyhýbám. Tahle kniha mě příjemně překvapila. A po přečtení ostatních recenzí, kde jsem se dočetla, že toto je jedna z těch slabších knih od autorky, určitě sáhnu i po nějaké další.

ninano
15.03.2023 3 z 5

Po přečtení Stvůry jsem sáhla po další autorčině knize a připadalo mi to, jako by to ani nenapsala stejná osoba. Zatímco Stvůra byla opravdová detektivka, toto mi přišlo spíš jako vztahový romantický román. Ale určitě zkusím ještě další autorčiny knihy.

Monika1717
17.02.2023 3 z 5

Knihu jsem dočetla opravdu silou vůle, vraha jsem odhalila před koncem, česká detektivka by byla super, kdyby měla o třetinu stran méně.

tittanie
19.01.2023

První jsem od autorky četla Vesnici, která mě nadchla, tak jsem si začala shánět další knihy. Pokračovala jsem Stvůrou, která byla taky super. A tak jsem se rozhodla přečíst Rozsudek smrti.
A musím říct, že chápu nejnižší hodnocení ze všech autorčiných knih. Zajímalo by mě jestli první vyšla Stvůra nebo tato kniha. Co je její prvotina.
Dokonce i já, jsem už při čtení zjistila, kdo je vrah. Není to špatné čtení, ale oproti ostatním autorčiným knihám, je to slabší. Těším se na Vetřelce.

broskev28
09.01.2023 3 z 5

Další kniha K. Trpkové, o které jsem neměla ani tušení. Ale přečetla jsem ji a jsem spokojená – zaujala mě jak postava soukromého očka, tak jeho nové kolegyně se netypickým křestním jménem Erin.
Co se mi ovšem hrubě nelíbilo, to bylo uchopení jména hlavního hrdiny. Celým jménem Robert Herman, takže bych čekala věty typu „Robert přišel domů a prohledal prázdnou lednici“, případně „Robert zvedl telefon a snažil se dovolat svému kamarádovi“. Když jsem už posté sledovala, jak všem podobným větám s přehledem vévodí podmět Herman, Herman a opět Herman, chápala jsem, jak je asi kočce, když ji hladím proti srsti. A to navzdory faktu, že moje tchyně byla za svobodna Hermanová.
Ale jinak je příběh čtivý a zajímavý, ačkoli samotná detektivní zápletka asi není nijak světoborná, když i já jsem si všimla nápovědy a odhalila jsem pachatele. To nic nemění na tom, že knihu jako příjemnou oddechovku doporučuju. Koneckonců u prvních knih M. Goffy jsem taky nejásala, a jak jsem je potom hltala . . .

petrarka72
27.12.2022 3 z 5

Kdybych už dříve nepřečetla Stvůru i Vesnici, napíšu, že tohle je nedomyšlené, naivní cvičení stylu. Vzhledem k tomu, že jsem si byla při čtení vědoma, kam autorka dokázala dospět a leccos jí odpouštěla, řekněme, že tohle je roztomile neohrabaná, odhadnutelná detektivní červená knihovna. Číst se to dá, jako oddechovka v pořádku, ale zázrak to není. Takže se těším na Vetřelce.

Iki1
10.12.2022 3 z 5

Je to taková hodně romantická detektivka, podle mě zbytečně rozsáhlá. Autorka přespříliš řeší vzájemné vztahy mezi hlavními i vedlejšími hrdiny, a to na úkor plynutí děje. Takže jsem od čtení dost odbíhal, zvláště poté, co se hlavní hrdina poněkolikáté vypravil pátrat na to samé místo a opět nic z toho. Takže by asi pomohlo více zhustit děj, sem tam zvolnit, ale poté opět posunout na novou úroveň.

ennlady
27.08.2022 5 z 5

Tuto knížku doporučuji těm, kdo mají rádi nenáročné české detektivky s českými jmény, bez honiček, týrání a potoků krve. Pro mě to bylo takové lehké osvěžení mezi severskými a americkými detektivkami, třebaže i ty čtu velmi ráda.

kuruteku
24.08.2022 4 z 5

Na prvotinu opravdu vynikající. Trochu je znát inspirace Colomanem Strikem, ale zasazeno do českých poměrů. Až mne mrzí, že Stvůra i Vesnice mají úplně jinou dvojici a záběr. Tenhle směr se mi líbil víc.

konicekbily
17.06.2022 4 z 5

Moje první kniha české autorky. Není špatná - podle mne lepší průměr. Soukromé očko v případu ze současnosti využívá svých konexí u policie, vlastního rozumu a iniciativní spolupracovnice k odhalení vraha a vysvětlení úplatkářské aféry. Další knížku autorky si přečtu.

Katulinka69
29.04.2022 2 z 5

Průměr, ale na českou detektivku fajn

postrach
04.12.2021 3 z 5

Oddechová česká detektivka.Námět na filkmové zpracování.Autorčina první kniha za mě lepší.Četla se dobře.