Dáma v ohrožení

Dáma v ohrožení
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274243/bmid_dama-v-ohrozeni-Pim-274243.jpg 4 50 50

Rebelové série

< 15. díl >

Lady Hermiona Merryhewová jede se svou sestrou Polly a její rodinou navštívit umírajícího prastrýce Edgara, který slíbil, že na ně bude pamatovat ve své závěti. Nemajetné ženy doufají, že jim dědictví pomůže vyřešit jejich svízelnou situaci. Cestou musí přenocovat v hostinci, kde do Hermionina pokoje náhle vtrhne neznámý vetřelec. Po chvíli však žena v domnělém zloději poznává poručíka Marka Faringaye, se kterým se setkala před lety na svém prvním plese a na něhož nikdy nepřestala vzpomínat. Dokonce si stále schovává knoflík z jeho uniformy, který jí ho připomíná. Netuší však, že pohledný vikomt vede velice nebezpečný život a že se nyní ocitla v ohrožení spolu s ním. Mark totiž pronikl mezi vzbouřence, kteří se chystají spáchat v Londýně krvavý útok, a je odhodlaný tento plán za každou cenu překazit. Po příjezdu do prastrýcova domu se Hermiona s nemocným příbuzným sblíží a rozhodne se, že u něj zůstane a udělá všechno, co bude v jejích silách, aby se z nemoci zotavil. A Mark musí prokázat mimořádnou bystrost a odvahu, aby zabránil krveprolití v hlavním městě a zároveň ochránil mladou ženu, která se mu vryla do srdce už při prvním setkání před lety.... celý text

Přidat komentář

miruska1
14.06.2021 3 z 5

Spíš dobrodružný příběh než romantický. Zase: o pár stránek miň by příběhu nijak neuškodilo. Bylo to zajímavé ale radím knihu k tím slabším.

johana3160
20.02.2021 3 z 5

Autorka ma i lepsi dily ze serie. Jednani hrdinu i zaporaku bylo obcas neprirozene az di clovk rikal ze takhle by nikdo nejednal. Par veci pokulhavalo ale presto autorka pise tak, ze to rada ctu.


helenkan
06.10.2019 2 z 5

Nějak jsem se ztrácela mezi velkým množstvím špiónů. Zbytečně moc zdlouhavý,tím pádem někdy i nudný.

jaja1989
05.03.2018 4 z 5

Za mě rozhodně nekonvenční téma , jsem ráda, že konečně někdo poukázal i na jiné téma než se pořád omílá v romantické literatuře.

vcielka
02.01.2018 4 z 5

kniha co ma bavila i nudila zaroven. Autorka sa sice snazila naznacit ze hlavny padouch je inteligentny, ale spravila to stylom, ze zo Solange spravila doslova Sherlocka Holmsa a Sibylu v jednom. Az prilis okate domyslanie si faktov na moj vkus. To iste slepe dedukovanie bolo znat i u Marka a o nieco menej i u Hermiony. Prilis nasilu vtlcena scena do pribehu ako ide Hermiona v uzavretom ozbrojenom koci po Marka a jeho nasledne prepadnutie Sethom. Jo ho tam vklinila tak nasilu len aby mohlo konecne dojst na Hermioninu dyku, co uz neskor nebolo nijak opominane, ze ta scena i keby sa vyskrtla zo scenara, citatel by o nic neprisiel, ba naopak, kniha by si o dost polepsila. Revolucionari ma nudili. Nudnejsiu revoltu som jakziv nevidela. Rebeli sa tam vyskytuju zcista nahodne bez ladu a skladu. Svet rebelov musi byt hodne maly. Ale tak chapem ze Jo sa ich do serie snazi v kazdej knizke nabalit co najviac kde sa len zmesti :) Inak namet dvojice ako sa po 6 rokoch opat stretli a zistili ze stale si nie su lahostajni je dobry, i ked i tam sa najde niekolko dier co by som zaplatala inou zaplatou. Jo ma neuveritelnu schopnost dodavat svojim hrdinom neskonalu naivitu, zaobalit ich zaroven do pozlatka zdanlivej inteligencie a napriek tomu prinutit cloveka aby jej diela cital. Ja som tiez len obetou tejto Joinej schopnosti a preto knizku odporucam.

Kessy1990
18.02.2017

Musím přiznat že tato kniha je první kterou jsem přečetla od této autorky. Četla jsem ji jedním dechem. Zápletka se mi líbila a jsem ráda, že to nebylo jen o romantice. Sice by to mohlo být o pár stránek kratší ale určitě mě to neodradí abych si tu knihu znovu přečetla. Strašně se těším až si přečtu od této autorky a starší díla :)

alzbeta4340
30.04.2016 2 z 5

Na můj vkus příliš mnoho spiklenců a špiónů. Romantická linka mezi ústřední dvojicí je vymyšlená dobře, ale děj se strašně vleče.

havrmoni
31.01.2016 3 z 5

Námět zajímavý,ta romantika setkání po letech apod.taky,ale první půlka moc pomalá a taková rozvláčná. Hrdinka mi přišla jako,že neví co je zač. Ctnostná zamilovaná husička nebo silná inteligentní žena,nemohla jsem jí přijít na chuť. Druhá půlka lepší a jsou tam Rebelové. Souhlasím,že o 100 stran méně a bylo by to svižnější a dala bych 5*. Za mě nejhorší z celé série.

biki
10.12.2015 3 z 5

Zdraví neškodné, ale na můj vkus dost rozvláčné povídání. Knize by určitě prospělo, kdyby měla o takových sto stránek míň, děj by pak ubíhal daleko svižněji a kniha by byla o dost čtivější. Ale na dlouhé sychravé večery se to dá. A malé plus - kromě obvyklých atributů příběhů z éry regentství se v knize objevují i ty temnější stránky Anglie z doby po vítězství nad Napoleonem.