Sázka na věno

Sázka na věno https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248943/bmid_rebelove-sazka-na-veno-OLm-248943.jpg 4 49 6

Rebelové série

< 14. díl >

Hrabě David Kerslake-Somerton sice zdědil šlechtický titul, ale jeho panství je zchátralé a pokladna prázdná. Ke všemu je ještě zatížený neblahou minulostí svých rodičů – matky šlechtičny a otce hostinského Mela, který byl dlouhá léta vůdcem pašerácké bandy a po svém zatčení skončil jako deportovaný zločinec v Austrálii. Na Melovo přání se David neochotně ujímá jeho podloudné živnosti a vede tak dvojí život nemajetného aristokrata i vůdce pašeráků. Zároveň hledá cestu ze své složité situace. Nabízí se jediné řešení – najít si bohatou nevěstu, jejíž věno by mu umožnilo postarat se o zkrachované panství. Jeho právník mu navrhne jako možnou adeptku Lucindu Potterovou, dceru obchodníka z londýnské City, který se dopracoval k bohatství vlastními schopnostmi. Lucinda se dozví, že se o ni uchází jakýsi nemajetný šlechtic, ale o sňatek s ním nemá zájem. Místo toho se rozhodne přijmout pozvání své urozené tety lady Caldrossové, která žije ve výstavné časti metropole, a poznat způsoby nejvyšší londýnské společnosti, kam podle původu své zesnulé matky patří. Také David míří ze svého venkovského panství mezi londýnskou smetánku, připravený ucházet se o bohatou dědičku a uzavřít sňatek z rozumu. Při vycházce do City však v jednom knihkupectví v City narazí na krásnou a inteligentní dívku, která ho okamžitě zaujme svou krásou a bystrým úsudkem…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

A Shocking Delight , 2014


více info...

Přidat komentář

ariel platto
16.04.2022 4 z 5

Kniha se mi od začátku pěkně rozjela a četla jsem celý večer. Jenže poslední třetina byla taková divná, hlavní hrdinka bere vše, a to doslova, do vlastních rukou a nějak mi to vadilo. Proto beru jednu *

miruska1
09.06.2021 4 z 5

Ako i v předešlých dílech mohla mít kniha o pár stránek miň.... Inač zajímavý příběh
Taky má zaujala zmínka, v poznámkách autorky, o knize Ďablova milenka......


LilianaFalcon
22.05.2020 2 z 5

Téhle autorce asi nikdy nepřijdu pořádně na chuť. Na to, jak jednoduchý dej to mělo, to bylo strašně dlouhé. Všechno se tam omílalo stále do kola. A mezi hlavními postavami to nejiskřilo.

vcielka
31.12.2017 5 z 5

Pacilo.

havrmoni
04.01.2016 5 z 5

Moc pěkné. David se mi líbil už v díle o jeho sestře a nezklamal. A hrdinka přesně pro něj,správné děvče.
V poznámkách autorky byla zmíňka o knize Ďáblova milenka,která je o Vanovi a Marii. Doufám,že brzy výjde i u nás,myslela jsem,že se jejich příběh vypráví v pozadí jiných jako tomu bylo u Hala a Blanche.

hortenzie
17.11.2015 4 z 5

Knihu jsem přečetla bez známých souvislostí z předchozích dílů - proto přehodnocuji původní dojem - určitě si zaslouží 4 hvězdičky.