Racek a moře

Racek a moře https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396054/bmid_racek-a-more-XvG-396054.jpg 4 9 4

Lukáš Pavlásek se ve své nové knize Racek a moře představí v nečekané poloze romantického básníka a pozorovatele. Na svých cestách za prací komika si fotí svět kolem sebe a hlavně píše básně. Některé z nich s velkým úspěchem zveřejňuje na svém Instagramu. V této knížce najdete jedinečnou sbírku všech básní a fotografií v nápadité grafické úpravě. Je to poezie, ve které se Lukáš ukazuje jako pozorný divák všedního života. Nádraží, řeka, letiště, moře, hory, vzpomínky na dětství, to všechno je příležitost k zachycení okamžiku a ponoření se do sebe sama a k úvahám o životě. Lukáš Pavlásek tentokrát obnaží svou duši tak, jak na to u něj rozhodně nejste zvyklí.... celý text

Přidat komentář

senbja
31.10.2023 5 z 5

Autor mě mile překvapil a potěšil. Prostými slovy zachytil krásu a hloubku života. Verše pro chvíle pohody i nepohody. To první umocní, to druhé nastolí nejen slovy, ale také fotkami.

Pítrs85
28.04.2022 3 z 5

Nejsem čtenář poesie, ale tahle malá knížečka od Tydýta se mi trefila do noty, básničky jsou v takovém odlehčeném tónu, k tomu moc hezké fotky, cestování... Na horké letní odpoledne jako dělané.


triatlet
09.02.2020 3 z 5

To, co možná funguje na Instagramu, v knižním vydání působí ve srovnání s jinými autory chudě.

"je tolik hlasů a tolik věcí
které tě chytnou u srdce
život je život a život léčí
život je velká tržnice"

Tvorba Lukáše Pavláska mě u srdce nechytla.

qingli
15.04.2019 4 z 5

Kniha mě zaujala nejen svou obálkou, ale i mixem fotografií a hlavně postřehy v básních.