Půlpáni a čtvrtpáni (6 povídek)

Půlpáni a čtvrtpáni (6 povídek) https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71726/bmid_pulpani-a-ctvrtpani-znt-71726.jpg 4 7 2

Spisy pro zábavu a poučení. Výbor z Raisových humoristických a ironických povídek. Obsahuje tyto povídky: Z učitelských historií Prokopa Bodláka (Na jednotřídce, Přítel Charda) Pinkavův svátek Svatba Bez práva Jen povrch Skleník.

Přidat komentář

maryzka
19.05.2019 3 z 5

Sice je vidět, že autor možná psal tyto povídky po jeho románech z vesnického období, ale stejně ironie a takový osten v nich zůstávají. Já jsem těmto povídkám říkala jednu větu ,, Venkov přišel do města a zpánšelost přišla na vesnice. Co se týče poslední povídky Skleník - tak jsem kdysi viděla televizní zpracování ,, Skleník" a tam jsem si vždycky vzpomněla na pár starých lidí u kterých jsem viděla jako připomínku starých časů .. Skleník. Jako dítě jsem to nikdy neocenila, ale teď bych to docela ocenila, neboť si matně vzpomínám, že tam byli dobré kousky. Taky by mě zajímalo kam to pak zmizlo. No, ale v dnešní době bych to ani nechtěla, to se radši na tu krásu půjdu podívat do muzea.

Marekh
07.04.2018 5 z 5

V této knize naleznete např. tyto povídky: Z učitelských historií Prokopa Bodláka, Přítel Charda, Svatba, Skleník aj.

Než jsem začal číst povídku Skleník, myslel jsem si, že se bude jednat o nějaký skleník na zahradě, ale jednalo se o kredenc. Tak se za starších časů tomu říkalo :) :) :)