Půlnoční jezdec

Půlnoční jezdec https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491421/bmid_pulnocni-jezdec-GDg-491421.jpg 3 11 4

Poslední román od krále českého humoru s ilustracemi Petra Urbana. Padesátiletého vdovce Luboše Pastýře sužuje řada problémů: od nemocí přes nevlastní dceru až po ztrátu mužského sebevědomí. Právě proto si pořídí rotoped a doufá, že se změnou pohybových návyků přijdou i změny celého života. Netuší však, že spolu s pedály rotopedu roztočí i spirálu bláznivých situací. Dojede nakonec ke svému štěstí a najde životní lásku? Pravděpodobně poslední kniha Miloslava Švandrlíka s neopakovatelným humorem završuje jeho bohaté dílo. Již se zdálo, že je dílo jednoho z našich nejpopulárnějších humoristů zcela uzavřeno a čtenářům se do rukou budou dostávat jen další reedice oblíbených knih. Naštěstí, opak je pravdou. Náhoda a trocha detektivní práce tomu chtěla, že se podařilo najít několik dobře uschovaných sešitů s pravděpodobně posledním rukopisem mistra Švandrlíka. A tak se čtenáři mají možnost po více než deseti letech znovu ponořit do světa švandrlíkovských pitoreskních postaviček ve zcela novém humoristickém románu.... celý text

Přidat komentář

čef
29.01.2023 4 z 5

Chtěl jsem trochu změny a legrace po všech těch masakrech z předešlých knih. Byla to však spíše nostalgická vzpomínka na černé barony apod., kterým však tato humorná historčička nesahá ani po kotníky. Ještě, že jsou zde Urbanovy kresby, aby se čtenář trochu sem tam usmál. No nic, mise splněna.

maryzka
01.08.2022 3 z 5

Asi mám názor na tuto knihu jako čtenáři pode mnou. Taky jsem si říkala zdali to je Švanderlíkův styl, protože jsem se u jeho knih vždy smála sotva jsem otevřelo jakoukoliv jeho knihu.


banesto1
31.05.2022 1 z 5

Dovolím si pochybovat o tom, že autorem knihy je skutečně M.Švandrlík. Vede mě k tomu styl, kterým je kniha napsána, nezvyklá slovní spojení a hlavně zmínka o P. Saganovi, což byl v době smrti p. Švandrlíka prakticky bezejmenný junior a tím pádem nevidím důvod, proč by měl měnit názor hlavní postavy na cyklistiku.

vladislav6610
31.05.2022 4 z 5

Pan Švandrlík by si s knihou asi ještě trochu pohrál než by šla do tisku,nicméně je to příjemné odpočinkové čtení a pěkné poděkování autorovi-humoristovi.