Ptáci

Ptáci https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359788/bmid_ptaci-cqH-359788.jpg 5 9 2

Titul přináší zajímavosti a podrobné informace z rozmanitého světa ptáků a shrnuje výběr druhů z celé Evropy. Publikace obsahuje výstižné vyobrazení více než 150 druhů a profily jednotlivých ptáků zahrnují výrazné detaily potřebné k určení druhy, výskyt v přirozeném prostředí a rozšíření. Edice ojedinělým způsobem kombinuje praktičnost příručního formátu a obsažnost reprezentativně zvoleného výběru.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

Concise Bird Guide , 2014


více info...

Přidat komentář

ddkk
16.01.2023 5 z 5

Kapesní vydání příručky pro určování ptáků, vydané v edici Příroda do kapsy. Na jednotlivých stránkách jsem našla výstižné kresby ptáků a jejich stručný popis rozdělený do kategorií Velikost a popis, Hlas, Výskyt a Potrava a hnízdění. Je to praktická pomůcka pro určování ptáků třeba na krmítku nebo kdekoli v přírodě. Našla jsem v ní všechny opeřence, kteří se v našem okolí vyskytují a řadu dalších, kteří ještě čekají na naše objevení :-)

Knížečka je doplněna obsáhlým rejstříkem a přílohou s vyobrazením některých ptáků v letu. Paperback je vybaven plastovým obalem, což považuju za skvělý nápad.

Doporučuji všem milovníkům ptactva i jejich dětem.

Corpy
10.05.2018 4 z 5

Velice skladná a skvělá knížka, která mne potěšila. Je malá, skutečně se do kapsy vejde (jak je psáno v názvu knihy) oproti jiným podobným knihám, které se jenom ,,do kapsy" tváří. Knížka je přebalená ochrannou fólií, což je do terénu a kapsy (či brašny) praktické. V knize najdeme v úvodu knihy topografii - popis ptáčka, který v jiných knihách paradoxně chybí. Ke knize je přiložený i malý oboustranný plakátek, díky kterému můžeme určit pár nejčastějších ptáků v letu. Ve knize nenajdeme fotografie, ale za to velice zdařilé kresby (jak vypadá samec, jak samice a jak mládě), a nakonec stručný popis ptáka.
Knížku rád používám, nosím jí s sebou do přírody, když fotím. Na takové to rychlé určení ptáka, kterého zrovna vidím, je skvělá. Nečekejte však žádné ornitologické informace ani poučky. V knížce nenajdete obrázky peří, vejce, ani jak vypadají hnízda. Nic takového. Proto 4 hvězdy.