První láska

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Devět důvodů, proč si přečíst tuhle knížku: 1. Je o třech holkách, které chodí do devítky. 2. Můžete se dozvědět spoustu mých tajemství. (Já se jmenuju Sally.) 3. Totéž platí o mé nejlepší kamarádce Nadě. 4. Totéž platí o mé stejně nejlepší kamarádce Magdě. 5. Můžete se přesvědčit, jestli se vašich devět nejoblíbenějších hrdinů shoduje s mými. 6. Můžete se propadat hanbou nad mými nejtrapnějšími zážitky. 7. Můžete zažít spoustu legrace. (Smát se budete hlavně mně.) 8. Možná si taky trochu popláčete. 9. A NAVÍC se ještě dozvíte spoustu věcí O KLUKÁCH!...celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/3924/big_prvni-laska-63bf05c138f7a.png 3.9358
Série:

Komentáře (31)

Kniha První láska

Kopretina
17.10.2022

Nejprve si knihu po večerech četla má desetiletá dcera a tvářila se u toho tajemně. No, tak jsem knihu taky přelouskala a usoudila jsem, že si ji mohla přečíst ať za dva roky. Ale prý všemu rozuměla..

Eistee
15.02.2022

Nenápadná knížečka, která možná někomu napoví, někomu třeba otevře oči a někomu i zvedne náladu. Dospívajícím určitě doporučuji.

Cherry1824
10.04.2021

První láska patřila mezi mé lásky.
Když jsem na základce přestala s četbou - protože je trapné číst, když tu máme začínající Youtube, videohry a vše možné - stala se Wilsonová mojí tajnou srdcovkou.
Zpětně jsem po sedmi letech knihu vytáhla s tím, že se znova začtu. Šlo to hůře než kdysi, ale stále jsem měla ten připitomělý výraz v obličeji, když jsem společně s hlavní hrdinkou zažívala všemožné trable.
Pamatuji si, že některé scény byly pro mě, jako 12 letou holku, hotové 50 SoG. Kluk, co mu jde jen "o to jedno", že některé holky i "zbouchnul" byly pro mě v tomto věku soft popcorno. :D
Jacqueline Wilsonová zvládla v této knize skloubit hormony dospívající dívky s nástrahami v lásce i přátelství. A zvládla to bravurně.
Jako romantická duše, která věří, že na každou princeznu čeká krásný princ (a ne drak), tak jsem doufala v trochu jiný konec - a proto tvrdě strhávám jednu hvězdičku. Toto nee.

Starmoon
01.01.2021

V puberte som sa s Elou vedela vžiť a (nielen tento) jej príbeh sa mi zdal pútavý, autorka sa teda dobre vžila s myslením, radosťami a starosťami pubertiačky. Stačí to však? Ako dospelej mi v tejto knihe chýba nejaký morálny presah; nemyslím moralizovanie, ale skrátka niečo, čo by čitateľ mohol pochopiť ako víziu do vlastného života. Jasné, niekde medzi riadkami sa dozvie, že sa neoplatí klamať, že výzor vo vzťahu nie je všetko atď., ale nemám pocit, že by s tým románová Ela naozaj bola stotožnená.

Bajuli
01.08.2020

Myslela jsem si, že mě kniha nebude bavit, ale opak byl pravdou. Vtipné momenty, kluci, tři nejlepší kámošky.. Je to hodně příjemná kniha, čte se rychle, což je fajn. Líbí se mi, jak to dopadlo, Sally nakonec nemohla ničeho litovat, akorát chudák Naďa.. ("kdo přečetl ví o čem se bavím") Doporučuju pro holky, které do devítky brzy půjdou, nebo už v ní jsou..

Pulp_catastroph
20.07.2020

Hrdinkou je otylá dívka s nízkým sebevědomím.

LillyM.
06.06.2020

A mně se to prostě líbí:D

KajkaMicinka
02.09.2019

Tuto knihu opravdu doporučuji těm co mají první lásku a nějaké trable. Mě se knížka opravdu moc líbila, ale já na tyhle románky moc nejsem...