Propadlíci

Propadlíci https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274704/bmid_propadlici-vMg-274704.jpg 4 25 5

Od autora bestsellerových knih Zajatci Minecraftu a Vetřelci z Minecraftu Tunely, katakomby, hrobky, hladomorny a v nich čarodějové, vlkodlaci, astrokočky a stínopýři. To je prostředí, do kterého se díky nezdařenému magickému rituálu propadne část školy a s ní Tomáš s několika přáteli. Současně s tím se ovšem do stejného prostoru propadne část astrální školy s démonkou Chinookou a jejími několika spolužáky. Obě skupiny se spojí, aby našly cestu zpátky, což ale není vůbec jednoduché a mnohdy se ocitají v situacích připomínajících děsuplný horor. Proti nim totiž stojí síla z cizí astrální sféry, která si s nimi chce ošklivě pohrát a neváhá k tomu použít vlkodlaky a jiná nepozemská zvířata s velice ostrými zuby. Dobrodružný akční příběh autora knížek Zajatci Minecraftu a Vetřelci z Minecraftu vtáhne čtenáře do děje tak, že se od něj neodtrhne dřív, než jej dočte.... celý text

Přidat komentář

kolacky
17.02.2024 4 z 5

Nenáročné počtení, spíš pro mládež, ale i mně stařence se to líbilo. Pěkné autorovy ilustrace. A kočky, bonus navíc!

Hned několik variant Výzvy - brožovaná, milovníci koček, někdo se ztratil...

Terva
14.09.2021 3 z 5

„Jasně,
že to jsou krysy.
Pokud byste spadla,
tak byste se určitě zabila.
Neohryzovaly by vás zaživa“.

Hravý příběh se špetkou napětí, půl tuctem vlkodlaků, tisícem krys a dvěma školami. Káždá však z jiné dimenze. Od začátku je cítit, že příběh je určen pro mladší generaci, už jen proto, že v hlavních rolích je převážně mládež. Bohužel, příběh postrádá humor a cigarety. Sem tam se objevuje nějakej ten alkohol, ale není to Jack. Vodka tu je, ale jen tak okrajově. Příjemně se to čte, ale už se k tomuto příběhu nikdy nevrátím. Knihu daruji své dceři, ale už je to taky velkej fracek, tak si myslím, že to nechá pro své děti.

Malá ochutnávka:
Nikde nefungovalo osvětlení, ale všude bylo slabé světlo. Někde zelené, někde modré, někde červené či oranžové, vyzařované pravděpodobně stěnami, jako by z nich sálala barevná radioaktivita. Elektrické zásuvky ale kupodivu fungovaly. V přízemí dále zůstal netknutý kutloch školníka, a to včetně školníka. Pětapadesátiletý Miroslav Babák sledoval na laptopu film InterstelLar a nevnímal svět kolem sebe.

Ale pomalu nám tu na povrch vyplouvá ta Hetešovská symbolika. Například už vím (víme), že má rád zrzky s pihami, a i tady jedna taková vystupuje. Zrzky se pak pohybují tou pestrou knižní škálou pana spisovatele. Bez zrzky si snad už jeho příběhy ani nedokážu představit. A kdyby náhodou nebyla zrzka určitě se najde jiný symbol. Třeba žlutá barva, možná motýlci, démoni, žirafi, Jack Daniels a další. Tento příběh jsem četl jen proto, abych mohl s klidem říci, že jsem od mistra Heteši četl všechno. Chronologie musí být úplná.
( Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡ )

Citát: Myslel jsem, že když jste démoni, tak umíte nějaký kouzla.


Abukšákul
06.11.2020 5 z 5

Za nás perfektní, kluky moc bavila a sfoukli jsme ji za pár večerů. Propletení dvou různých světů a všelijaké obludky a zvířátka byli moc fajn =) Jediná výtka jsou pravopisné chyby a překlepy. Pokud někdo z přítomných vlastníte některou autorovu Minecraft knihu, ráda odkoupím =)

Kaik
31.03.2019 3 z 5

Přečteno s dětmi před spaním. Stejně jako v obou Minecraftech byla kniha plná bláznivých dobrodružství a zajímavých potvor. Nejvíc se nám líbily humorné puberťácké dialogy a špičkování hlavních hrdinů. Děj nebyl příliš důležitý, taktéž obrázky občas jakoby nepasovaly k textu (Joker, Sparrow?). A rozhodně to není čtení pro klaustrofobiky. ;)

Sarfias
26.12.2015 4 z 5

Z počátku jsem měla dojem, že čtu dalšího Harryho Pottera. Ono dočíst se něco o škole čar a kouzel pro démony, to by byla výzva! Nicméně kniha nabrala úplně jiné obrátky, těžko říct zda lepší či horší. Nemohu říci, že by se mi kniha nelíbila. Byla velmi čtivá a místy i vtipná. Jako milovnice koček jsem uvítala pasáže věnující se podobným tvorům. Celkově knihu hodnotím kladně. Je to kniha, která neurazí a na Vánoční volné dny se dá zařadit mezi pěkné počteníčko :-)