Infico

Infico https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/291289/mid_infico-U7G-291289.jpg 5 153 47

Předcházely tomu hodiny a hodiny testování, ověřovacích simulací a modelových scénářů. Jenže když pak došlo k tomu, že akce musela být najednou neplánovaně spuštěna, muselo se improvizovat. A každá improvizace generuje chyby. Ta, která se stala mně, ovšem byla megachybou. Navíc když technické zabezpečení tak složité operace dostala na starost ženská.... celý text

Přidat komentář

maluck
07.01.2024 5 z 5

Opět za 5*. Bylo to vtipné, akční a neskutečně poutavé. Žádná hluchá místa.
Když se něco zvrtne v tajném programu Infico, je to průser. Když se ocitne mužský mozek v ženském těle, je to megaprůser...
Fakt jsem se pobavila, jak autor popisuje běžné ženské situace z mužského pohledu.

Hanathor
20.11.2023 5 z 5

Zábavná napínavá kniha, druhou polovinu jsem zhltla téměř najednou.
Do seznamu si hned píšu i další knihy od autora.


alca-212
17.08.2023 5 z 5

Moje druhá kniha od autora a naprostá spokojenost :-). V knize nejsou žádná hluchá místa, je tam napětí, je tam humor...
Míň než pět hvězd prostě nemůžu dát :-).

Maxxix
30.07.2023 5 z 5

Perfektné!

Pedrysek
08.03.2023 5 z 5

Hetěsa krásně našlapuje na hraně vtipu a čistokrevného prasáctví. Dokonalost!

ludek.n
20.02.2023 3 z 5

Tady se něco pořádně nepovedlo. Nejenže se operativec NSA Larry Connelly ocitl v nesprávném těle, ale ještě navíc je to ženské tělo. Brena Shepardová si užívala ničím nespoutaný život vysokoškolské studentky architektury, když jí cestu zkřížil projekt Infico a všechno bylo najednou jinak. Dívčí radosti a starosti (včetně sexu, drog a rock´n´rollu) viděné mužskou optikou aneb Po čem touží mladé ženy v Baltimoru. Tak nějak by mohl znít podtitul Infica. A abychom se nenudili, přihodí nám Petr Heteša k této konfrontační hře na kočkopsa ještě nějakou tu přetahovanou s čínskými agenty, jejichž proradnou činnost musejí naší hrdinové rozkrýt a eliminovat dřív, než bude pozdě. Situace k posrání, ale zábavy kopec. Pokud ne pro zúčastněné, tak pro čtenáře určitě. Jenže funguje to jen napůl a poněkud jednotvárná kočkovaná mezi Larrym a Brenou se postupně omrzí, tím spíš, že není v podstatě ničím vyvážena. Akce je málo, psychologická drobnokresba žádná, nápady by člověk spočítal na prstech jedné ruky, záhady a tajemno také chybí. Čte se to dobře, ale nezanechává to po sobě žádnou stopu.

borufka
24.11.2022 5 z 5

Dokonale rozvedená situace, která se po..... hned na začátku a s každým dalším pokusem z ní vybruslit je to jen horší :-). A úplně dostávám záchvaty smíchu ze jmen hlavních hrdinů páně Hetešových knih Larry, Barry, Harry... to prostě nemá chybu:-D.

roso.mak
02.11.2022 4 z 5

První kniha od Heteši, kde hlavní hrdina nechlastá a nehulí jako komín:-) Ale nutno říct, že by to k tý holce v jejímž těle uvízl bylo zase docela nefér.

zbuy
05.09.2022 5 z 5

Zábavné, akční, napínavé čtení, tak jak to Heteša umí a Infico je prostě na jedničku.

Kaik
23.05.2022 5 z 5

Naprostá pecka! Po delší době se mi opět stalo, že jsem se na čtení vyloženě těšil a nevadilo mi kvůli tomu zanedbávat jiné věci. Zápletka, resp. situace z ní vyplývající, mi ve své jednoduchosti přišla naprosto famózní a interakce mezi Brenou a Larrym totálně neodolatelné, osvěžující a hlavně zábavné. Pokud ještě připočítám exoticky futuristické urban prostředí Baltimoru, není co řešit. Další knihy Petra Heteši si rozhodně nenechám ujít.

n.ezn.amy
25.01.2022 5 z 5

Když je speciální oddělení NSA infiltrováno agenty čínské rozvědky, tak se nedá prakticky nikomu věřit. Zvláštní agent Larry dostane speciální úkol, ovšem okolnosti se zvrtnou tak, že ani on není na toto připraven. Ale je nutno improvizovat a pokusit se odhalit zrádce a zachránit NSA. Tak tohle byla naprostá pecka, strhující napínavý děj plný skvělých hlášek a situací, které nejdou fakt předvídat a vymyslet. Dokonale vymyšlený svět Baltimoru. Larry a Brena si mě jednoznačně získali.

mol378
08.01.2022 4 z 5

Zhltla jsem dalšího Hetešu - nalezla jsem zalíbení v jeho humoru a v jeho fantazii, která podporuje fantazii moji. Baví mě prudce futuristické prostředí, ve kterém se příběh odehrává a baví mě nápad stáhnout fungování mozku na flešku a přenést je jinam - prostě infikovat... Co říct o hlavní postavě - oba mi byli sympatičtí; a proč oba? No, to si přečtěte. Je to sranda. Ale pozor - pro překorektní: Polovina hlavní postavy si hraje na mužského šovinistu, a nejen to: Černocha nazývá černochem, nepřátelského Číňana dokonce žluťákem, blba blbem - většinu jevů a lidí bez obalu pravým jménem. Příběh odsýpá a často se při něm čtenář mého typu zasměje. Hluboké a vážné myšlenky neočekávejte, bavte se smyslem autora pro absurditu.

Terva
19.10.2021 5 z 5

„Ty vole,
ty neznáš tu základní poučku,
že jakýkoli plán
se rozsype
při střetu s realitou?“

Další ze série knih mistra Heteši. Opět příběh plný záhad, napětí, ironie, Camelek i Jacka Danielse. Nadávkováno přesně podle potřeb. Dokonce i z jistým dechberoucím technologickým prvkem, který, kdyby fungoval, byl by opravdu nebezpečným nástrojem. Navíc ta klasická původní zápletka mě strašně rozesmála. Jenže neradno o ní povídat, i když si tu základní část můžete přečíst na zadní straně knihy, v anotaci. A možná je to škoda, protože vás pak mine obrovské překvapení a záchvat smíchu. Tak prosím, nečtěte zbytečně anotaci. A věřte, že je to samostatný román.

Malá ochutnávka:
Liamovu pokoji vévodilo domácí kino s obrovskou reproduktorovou soustavou, pracovní stůl se dvěma počítači a třemi monitory. Pak už tam byla jenom postel a nízký stolek. Na stěnách visely filmové plakáty. Od těch nejnovějších (Otrokyně démonů, Plazmová inteligence, Fatal Virtual) až po téměř kultovní historické (Matrix, Terminátor, Vetřelec)

Perfektní zamotaná akce, vtip, krev a hlavně opět několik nádherně vypointovaných kapitol. Pravda, konec jsem čekal trochu jiný, ale i tak se mi líbil a přijal jsem ho, jako kdybych jej očekával. Asi nejlepším a možná i málo zpracovaným námětem je hlavní hrdina, kterak řeší ženské věci, jako je například čůrání nebo vložky...jo, i takové bývají někdy příběhy. A tak doporučuji i holkám, třeba v tom najdou nějakou tu chybičku. Já se bavil, já brečel a dokonce jsem si při čtení zapálil i jednu camelku. Tvrdej a Jacka nepiju, tak jsem si dal pivo.

Citát: Přes celé dveře výtahu bylo nastříkáno barevné graffiti. Buď to byla tropická orchidej, nebo kunda, šlo to těžko poznat. Možná obojí.

Česneksmedem
04.08.2021 5 z 5

Teda musím říct, že starý zetlelý pařez se náramně bavil. Naprosto dokonalá oddechová četba. Docela bych rád věděl, jestli PH probíral ten rozdílný ženský pohled na svět s nějakou dámou, či čerpal pouze ze svých zkušeností. Nevím, jestli má Brena a Larry nějaké pokračování. Pokud ne, určitě by to byla opět paráda.

Belisima
15.07.2021 5 z 5

Jsem nadsena, ze jsem objevila pana spisovatele. Umi uzasne psat, jeho postavy jsou nekdy na zabiti, ale rozloucit se s nimi je tezke. No a par vybuchu smichu jsem taky zazila. I kdyz Yarminuv syndrom je pro mne asi nejlepsi, tak ani Infico nezklamalo. Hlavne at pise dal, ma uzasny talent zaujmout.

Selve
09.06.2021 5 z 5

Pro mě příjemný návrat k oblíbenému autoru. Knihu jsem přečetl jedním dechem a s klidem můžu napsat, že se jedná o klasického Hetešu. Toho někdo miluje, druhý nenávidí. Já jsem velký fanda.

Zpět ke knize jako takové. Za mě super nápad, velmi dobře napsané. Nechybí kousavý humor i akce. Rozhodně doporučuji.

Boby17
13.05.2021 5 z 5

Tak jsem objevil nového zajímavého autora. Příběh Infico byl nejen plný akce a napětí, ale zároveň i zábavný. Úplně jsem si představoval filmovou verzi, ale musel by ji dělat Hollywood, protože akční filmy my tak nějak neumíme. Za plnou spokojenost dávám všechny hvězdy. A taky chválím moc pěknou obálku.

babystar
01.05.2021 5 z 5

Suprová sci-fi. Napínavá od začátku do konce. Snaha o záchranu života je okořeněna problémy muže v dívčím těle. Doufám, že to, co potkalo hlavního hrdinu, zůstane i v budoucnu jen výplodem lidské fantazie. Autorovy knihy se mi líbí stále víc a už mám nachystány další. Snad mne nezklame.

3nitka
06.04.2021 5 z 5

Pre ilustráciu:
"Na druhém konci chodby za ním vyšel zpoza rohu další chlap. V modrém mundúru nemocničního zřízence. Hned za ním šli další dva v lékařských pláštích, kteří před sebou tlačili prázdné pojízdné lůžko. Nebyli to ale žádní doktoři, i když se tak snažili vypadat. Doktoři mají většinou kolem krku stetoskop, v náprsní kapse teploměr a v rukou složku s lékařskými zprávami. Tihle měli v rukou samopaly s krátkou hlavní."

Brena a Larry nemajú chybu. Postupné zisťovanie, ako žena funguje - výborné, poriadne som sa zasmiala.
Odporúčam, vyčistíte si hlavu od všetkého.

Maciiik
20.03.2021 4 z 5

Tohle mě bavilo, prima kniha na odreagování. Ženský tělo bude pro chlapy navěky záhadou, i když Larry to celkem zvládnul ;) Asi bych občas taky uvítala možnost se odpojit, mít vnitřního parťáka co za mě dojde do práce, a mezitím si duševně od všeho odpočinout...