Poslední tah

Poslední tah https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475077/bmid_posledni-tah-iW4-475077.jpg 4 166 46

Profilerky z FBI série

1. díl >

V detektivním románu slavné autorky Mary Burtonové musí agentka FBI dopadnout vraha, který napodobuje zločiny, na jejichž vyšetřování se v minulosti podílela. Tentokrát se ale má poslední obětí stát ona sama. Pátrání po odporných zločincích agentce FBI Kate Haydenové pomáhá překonávat vlastní noční můry. Nový případ ji přivádí zpátky do San Antonia, kde se před lety sama stala obětí násilí. Brutální vražda připomíná zločiny sériového vraha s přezdívkou Samaritán. Jenomže Kate už Samaritána zatkla. Buď se tedy dopustila osudového omylu, nebo jeho práci někdo napodobuje. Za přispění detektiva Thea Mazura z oddělení vražd si Kate brzy uvědomí, že tento případ je ještě zamotanější, než zpočátku vypadal. Netrvá dlouho a ve městě se objeví další mrtvá žena. I ona zemřela způsobem, který se shoduje s jiným uzavřeným případem. Doktorka Haydenová a detektiv Mazur se pouštějí do boje se lstivým nepřítelem, který Kate dokonale zná. Čím blíže se k němu dostávají, tím více si uvědomují, že v této děsivé hře platí jediné pravidlo: nevěř všemu, co vidíš…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Last Move , 2017


více info...

Přidat komentář

Honey0105
předevčírem 3 z 5

Knihu jsem vybrala vlastně dost náhodně. Autorka pro mě byla velká neznámá. Musím ale říct, že příběh dobře ubíhal a kniha byla čtivá. V daném žánru mám ale načteno už tolik, že wau efekt vyvolá už jen málo co. Tady wau efekt nebyl. Přesto si možná ještě někdy něco od autorky přečtu. Pro mě takový typický případ knihy "nenadchne, neurazí". Ale rozhodně mě bavila chemie mezi Kate a Mazurem, to bylo docela dobré zpestření.

WaN635
15.04.2024 4 z 5

Moje zhouba, zase série …...
A ach jo, zase velmi dobrý začátek. Kniha čtivá, příběh děsivý. Od začátku víme i padoucha, jen je ho potřeba dostat. Hlavní hrdinové jsou sympaťáci se svými vlastními nočními můrami. Přečtu si další díl.


aliza
19.02.2024 4 z 5

Psycho thriller, který se výborně čte, napínavý od začátku do konce.

Icequeen
16.02.2024 3 z 5

Priemerná detektívka s priemernou zápletkou a priemernými postavami, ktoré neboli vyložene nesympatické, ale skôr len nezaujímavé. Text je jednoduchý, priamočiary a ľahko sa číta. Tú eroticko-romantickú eskapádu guľatoprsej hlavnej hrdinky a udatného detektíva si autorka mohla odpustiť, vyznieva to smiešne. Mám v knižnici ešte príliš veľa neprečítaných kníh na to, aby som zháňala autorkine ďalšie diela.

čef
26.11.2023 5 z 5

Další z předlouhé řady organizovaných, metodických a manipulativních sériových vrahů, kteří okupují již většinu krimi psycho thriller oblasti současné literatury. Alespoň, že je příběh napsán velmi profesionálně, přitažlivě a upoutá jistě veškerou pozornost svého čtenáře zajímavými detaily z psychologie a profilování. Určitě patří mezi knihy, které lze číst.

bozena3656
19.11.2023 5 z 5

Super napsaný, přečteno jedním dechem, doporučuji.

hlenicka
07.10.2023 5 z 5

Tak to byl teda DOKONALÝ TAH! Výborně! Já nemůžu vůbec nic vytknout! Hlavně mě mrzí,že jsem ji doma měla hrozně dlouho a až ted jsem si ji přečetla. Autorka umí dokonale popsat situaci,ve které se hlavní postavy nachází,nezdržuje to,jako jiní tím,co si oblečou na sebe a jak osoba vypadá, prostě jde k věci a tím se to čte jedních dechem!

lucakuca
30.09.2023 5 z 5

Jen jsem knihu dostala do ruky, věděla jsem, že ji nutně potřebuju a musím ji přečíst jako první. Rozšířily se mi zorničky, zachvěly se nozdry a zatmělo se mi před očima. Tohle NUTNĚ potřebuju teď hned číst.
Zkusila jsem se ji vzdát ve prospěch kolegyně, ale muka byla veliká, a já smutně se slzou v oku a touhou v druhém, konstatovala, že jsem závislák, že prostě paní Šumpelová má smolík a holka si počká!
Ano, jsem vědma. Další série, která mě dostala.
Dovolila bych si kvalitou srovnat s prvními díly - s knihami:
Šifra, V kleci, Dokonalé stopy a Mizející dívky.
Uvidím u pokračování, zda to ve mně zanechá stejné pocity.

moudivlacek
09.09.2023 5 z 5

Tato kniha je důkazem, že i bez děsivých popisů vražd lze napsat "drsný" příběh.
Agentka FBI Kate je vtažena do případu, který se velmi podobá jinému, který dříve řešila. Kate se zde seznamuje pracovně s detektivem Theem. Oba začnou spolupracovat. Ale nic není tak jednoduché a jednoznačné, jak to vypadá.
A problém může být i ten, že Kate měla více "velkých" případů, a tudíž nemusí jít jen po jedné stopě. Opačná strana se domnívá, že Kate nemá šanci vyhrát.
Plno skvělých redukcí, ukázky lidskosti policistů i agentů. Namyšlenosti zrůd. Otázkou je, kdo si udrží víc pevných nervů a kdo lépe odhadne tah protistrany.
Knihu jsem si opravdu užila.

Pavlnka
07.09.2023 5 z 5

Napínavé, hlavní hrdinka zajímavá. Jsem zvědavá na pokračování.

ctenarkaEva
30.08.2023 5 z 5

Fajn čtení, napínavý příběh, zajímavé rozuzlení.

birgitte
23.08.2023 5 z 5

Naprosto bomba, vynikající detektivní román, skvělá gradace, doporučuji všem těm, kteří mají rádi kvalitní detektivky

ma-angel
22.08.2023 3 z 5

Vítejte v San Antoniu, městě, kde snad všichni muži nosí knírek a ženy bílé halenky, pod nimiž se rýsují plná ňadra :) Kniha není vyloženě špatná, ale obsahuje řadu dějových chyb a o avizovaných zvratech, které zmiňují reklamní recenze, nemůže být ani řeč. Vše je jasné od samého začátku, kdy je poprvé zmíněno vrahovo jméno, takže čtenář od toho okamžiku v podstatě jen čeká, kdy ho ti neschopáci konečně dopadnou. Je čtivá, ale napětí prakticky nulové, a to ani na konci, kdy se s blížícím vyvrcholením kniha celkově kvalitativně zhoršuje a postavy jednají mnohdy naprosto iracionálně a naivně. Když už jsme u těch vyvrcholení, erotická scéna hodná červené knihovny mi taky přišla zcela nadbytečná, ale to už je takový oblíbený nešvar autorů tohoto žánru. Suma sumárum hodně průměrný obtížně uvěřitelný thriller, který mě rozhodně nenalákal k zakoupení dalších autorčiných děl.

Sančez
14.08.2023 4 z 5

Kniha se četla moc dobře. Trošku mě to dostalo ze čtecí krize, kterou teď mám. Hlavní postavy mi sedly. Akorát mi vadily myšlenky psychopata a každá myšlenka končila erekcí to mi lezlo na nervy. Tak doufám, že další kniha bude vybroušenější.

Hope80
04.07.2023 5 z 5

Super skvělá detektivka/thriller/krimi. Tento šálek čaje mám ráda. Kate i Mazur mi přirostli hned k srdci a těším se na pokračování. Napínavý příběh, který se četl sám.

ELENtheKNIHOMOL
12.04.2023 4 z 5

Agentka FBI Kate Haydenová musí dopadnout vraha,který napodobuje zločiny, na jejichž vyšetřování se v minulosti podílela.
Nový případ ji přivádí do rodného San Antonia,kde se před lety sama stala obětí násilí.
Vražda,která se tam stala připomíná zločin sériového vraha s přezdívkou Samaritán.Jenomže Kate už Samaritána zatkla,buď se tedy dopustila strašného omylu,nebo jeho práci někdo napodobuje.Kate je tedy poslána do Texasu,aby spolupracovala na případu s místním detektivem Theem Mazurem.Netrvá dlouho a ve městě se objeví další mrtvá žena,jejíž způsob zabití se shoduje zase s jiným Kateiným uzavřeným případem.
Posílá Kate za mříže nevinné, nebo co se tu vlastně děje?

Pokud máte rádi policejní postupy,bude se vám tato kniha líbit, protože je hlavně o nich a jsou poměrně podrobně popsány. Máme tu dobře napsané a promyšlené záhady kolem vražd se skvělými zápletkami, které vás nutí otáčet stránky, abyste zjistili,zda jste na správné cestě k vyřešení případu.

Autorky aktivní styl psaní vás vtáhne přímo do dění nabitého příběhu a poskytuje nám správné množství různých detailů, aby čtení bylo zajímavé, ale zároveň aby nás nerušilo od hlavní dějové linie.
Přesto, že máte poměrně brzy představu o tom,kdo je tady ten špatný, je tam stále dost záhad a napětí, které vás udrží v pozornosti až do konce.
Postavy jsou složité a zajímavé. Kate mi zpočátku moc neseděla,ale postupně, jak se její postava vyvíjela,jsem si ji nakonec oblíbila. Detektiv Mazur je poctivý a slušný sympaťák už od začátku.
Máme tu i trochu té romantiky,ale ta není těžištěm této knihy.
Závěr byl dramatický a akční.

Allla9
22.02.2023 5 z 5

Napínavé. Těším se na další pokračování této série. Našla jsem další autorku, od které si budu chtít všechno přečíst. Dokáže vtáhnout do děje a má vše dobře promyšlené.

georginaa
11.02.2023 5 z 5

Už od první stránky vás vtáhne děj do pasti. Je to jak šachy, promýšlíte tahy, někdy vyhrajete a někdy prohrajete. Stejně to bylo i v tomto příběhu. Zalíbila jsem si Kate, tu zádumčivou agentku FBI a detektiva Mazura, který svým chováním ji dostávala z ulity. Prostě si pro mě k sobě sedli a doufám, že se dočkáme i dalšího pokračování. Co se týče příběhu samotného, bylo to celkem strhující, dobře se to četlo, vraždy byly předem naplánované a na to musela Kate přijít. Vůbec ji nedošlo, že je vše kvůli ní, že ji někdo sleduje už plno let a nedá si pokoj dokud nedostane mat. Jenže v šachách je ona lepší, tentokráte musí vyhrát ona.

Šárka88
16.12.2022 4 z 5

Knížka byla opravdu čtivá i na celkem dlouhé kapitoly, průměrná detektivka s pár chybkami v myšlení Wiliama a trochu zrychlený konec. Jinak mám ráda, když se v thrilleru objeví i ta láska. Pokud bude další díl, ráda si ho přečtu . Fandím Kate a Theovi.

MonikaAbs
25.10.2022 4 z 5

Po přečtení jsem byla mile překvapená. Knížka je čtivá, děj plyne rychle a je napínavý. Konec jsem čekala víc rozpsaný, ale i tak super. Šťastný konec.

Štítky knihy

napětí FBI romantika

Autorovy další knížky

Mary Burton
americká, 1961
2021  88%Poslední tah
2005  73%Polibek hrdiny
2023  82%Poslední slovo
2024  97%Zmiz

Kniha Poslední tah je v

Právě čtených8x
Přečtených201x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených11x
Knihotéce218x
Chystám se číst147x
Chci si koupit26x
dalších seznamech2x