Poslední slovo

Poslední slovo https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513399/bmid_posledni-slovo-Tra-513399.jpg 4 69 19

Profilerky z FBI série

< 2. díl >

Před čtrnácti lety se Kaitlin Roeová stala jedinou svědkyní únosu své sestřenice Giny. Tu opuštěnou cestu ve Virginii si pamatuje dodnes. Stále před očima vidí zamaskovanou tvář neznámého muže a stále jí v uších zní Ginin křik. Také trpí mučivými pocity viny, protože v hrůze utekla a jen s odporem se podrobovala následným výslechům, při nichž byla považována za podezřelou. Nyní má Kaitlin jedinou možnost, jak utišit bolest – promluvit si v podcastu s každým, kdo byl s tímto případem spojený, a konečně tak dávno odložený případ uzavřít. Když je však zavražděna žena, s níž hovořila, začne mít strach, že svými otázkami vylákala vraha z úkrytu. A detektiv John Adler se navíc obává, že jednou vraždou to zdaleka nekončí. Teď se bude muset postarat, aby Kaitlin zůstala v bezpečí. Mezi Kaitlin a Adlerem se postupně tvoří pouto, ale čím bližší si jsou, tím rychleji je dohání temná minulost – temnější, než si ji Kaitlin pamatovala.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Her Last Word , 2018


více info...

Přidat komentář

beruska
11.04.2024 4 z 5

Napínavá, dobrá detektivka :) ...

SilvieSisinka
28.03.2024 3 z 5

Nějak mě to nevzalo.


Šárka88
29.02.2024 5 z 5

Řekla bych, že tohle bylo lepší, než první knížka s příběhem. Za mě čtivé od začátku do konce a sympatického Adlera jsem si ihned oblíbila. Jsem ráda, že knihy na sebe nenavazují, bála jsem se, že mě čtení nebude bavit. No co dodat, bílé tulipány a tulipány všeobecně, také miluji :).

em75
13.02.2024 3 z 5

Nějak jsem měla problém se tímhle druhým dílem prokousat. Ale sérii ještě dávám šanci.

Jenny46
06.02.2024 4 z 5

Tak to se četlo hodně dobře slupla jsem jak malinu...
Nemusíte mít vůbec přečtený první díl. Vyšetřuje se starý případ, který se stal před 14 lety únos mladé dívky Giny...
Doporučuji 4*

astra3
18.11.2023 5 z 5

Tak to se mi moc líbilo. A protože jsem četla 1. díl už dávno, vůbec mě nenapadlo, že je tu nový vyšetřovatel. Adler je sympaťák každým coulem. A až po přečtení jsem se dívala, kdy vyjde další díl s Adlerem a ...

lucakuca
11.10.2023 4 z 5

Bylo to super, ale je fakt, že jsem byla ze začátku zmatená a to hodně. Pořád mi to nějak neštymulovalo v hlavě a snažila se hrdiny z prvního dílu napasovat na dvojku. :-) :-) :-) A to teda bylo něco:
... Adler Adler... nejmenoval se jinak? Cože, oni spolu pracují? Vždyť si brala delší dovolenou, ne? A nejmenovala se jinak? Quinnová Quinnová... no ne, ta byla zase někde úplně jinde, tak nebyl to nakonec ten, co přišel o nohu? Panebože, on přišel o nohu... Cože, oni se budou rozvádět? Proč??? To tam nebude nic víc? Nebyla hlavní hrdinka přece ONA?
No fakt panika.
A nakonec jsem si přečetla vaše recenze, tímto Vám děkuji, panika ustala, protože to jsou jiní hrdinové. A pak mně to začalo teprve pořádně bavit a začala panečku jízda!
Snažila

alzbeta4340
05.10.2023 4 z 5

Sledujeme zajímavé pátrání směřující k vyšetření čtrnáct let starého únosu mladé a všemi oblíbené dívky Giny. Její sestřenice Kaitlin, tehdy problémová puberťačka, se vrací do města, točí o únosu podcast, a tím vyprovokuje neznámého pachatele ke sledování a zabití jiných svědkyň.
Je to čtivá detektivka a celkem i logická. Nicméně motivy k jednotlivým zločinům by si zasloužily trochu více rozvést. Ovšem i tak jsem si dobře početla.

Kešu1981
28.09.2023 4 z 5

Já se tedy nenudila ani trochu...je to čtivé, má to napětí i pozvolně vznikající romanci, nejsou v tom hluchá/nudná místa. Jo jasně...hlavní hrdinka nemá zrovna nejčistší minulost, ale o to to byl lepší a věrohodnější příběh.
A teď budu doufat ve vydání dalších 4 dílů této série u nás...autorka píše vážně skvělé příběhy :o)

Terka18
23.09.2023 3 z 5

Nebylo to úplně to pravé. Chybělo mi to správné napětí a to tajemno po celý příběh. Kniha mě nechytla tak jak jsem doufala. Kaitlin mi zrovna nesedla a to mě od příběhu lehce odrazovalo. První díl byl rozhodně lepší.

ArwenAragorn
22.09.2023 3 z 5

60%


Někteří z nejúspěšnějších lidí na světě jsou psychopaté. Mnozí z nich jsou vůdci v obchodním, politickém či novinářském světě nebo ve světě organizovaného zločinu. Jejich zásadním rysem je sobectví. Vědí, co chtějí, a udělají cokoliv, aby to získali. Nemají žádné zábrany ani svědomí.
___________________________________________________________________________
Nejdřív jsem byla s thrillerem velice spokojená, postupně se mi zdálo, že se tam hodně věcí opakuje a mohl by mít míň stran. Ani rozuzlení mě nijak neokouzlilo.
Naopak, kdo se bojí velké romarťárny, nemusí. Je tam jen jedna erotická scéna.
I přes výtky doporučím.

Hope80
21.09.2023 5 z 5

Další díl byl úžasnej, mrzelo mě jen, že jsem počítala s oblíbenci z prvního dílu, takže hlavní postavy jsou jiné, ale i s jinými hrdiny opět super kniha. Příběh a celá kniha byla bomba.

P3_tis
14.09.2023 4 z 5

Na první díl se teprve chystám, ale myslím, že to ničemu nevadí.
Zajímavý námět, ačkoliv jsem se musela ze začátku do čtení nutit. Konec byl záživný, protože si pořád říkáte: Tak kdo to sakra udělal?!

ctenarkaEva
11.09.2023 2 z 5

První díl se mi líbil hodně, tento bohužel moc ne. Nevyhovoval mi styl psaní kapitol, mám raději souvislé vyprávění, než střídání vypravěčů, zápisů poznámek, přepisy podcastů apod. Příběh se mi nezdál moc napínavý, usínala jsem u něj :-)

moudivlacek
09.09.2023 5 z 5

Další drsný případ. Kaitlin se rozhodne, že přestane si ničit život výčitkami za smrt sestřenice Ginny, místo toho se pouští do pátrání po pravdě. To ale se nelíbí lidem z minulosti. A asi i někomu, kdo se chce i dnes mstít. Kaitlin se poznává s detektivem Adlerem, ani jeden se nehodlají vzdát. A chtějí konečně spravedlnost pro mrtvé.
Je to čtivé, je to svižné a je to smutné.
Klidně bych přivítala další díl.

Ivulka432
29.08.2023 5 z 5

Svižné, nenudila jsem se ani chvíli. Moc doporučuji k přečtení. Návaznost na první díl není, takže se klidně může začít touto knihou. 5*

Paja1709
23.08.2023 4 z 5

Kniha se cetla velmi dobře ,jen ten konec mi přišel takový rychlý ,useknuty.

nina3905
18.08.2023 4 z 5

Druhý diel je z môjho pohľadu slabší ako prvá časť. Predvídateľný dej a vrah odhalený už v prvej polovici príbehu.

georginaa
11.08.2023 5 z 5

Tento díl by opět dobře čtivý, i když byl jiný vyšetřovatel než z prvního dílu. Adler si nese zranění z jiného vyšetřování, kde byl zasažen výbuchem a popálen po celých zádech, když pomáhal svému kolegovi z toho domu a ten přišel o nohu. Škoda, že o tom nebyl další příběh, mohlo by to být zajímavé. Co se týče Kaitli, ta vždy nebyla hodná holka, ale snažila se poučit z chyb. Bohužel ji nikdo nevěří a stále ji i po letech přirovnávají k té zlobivé holce. Ona se s tím pere statečně, nikoho si nepouští k tělu a hlavně policajtům nevěří. Jenže k Adlerovi si nějak najde citovou vazbu a zjišťuje, že ne všichni jsou stejní. No jak vše dopadne a kdo vraždí se dočtete v této další detektivce, přeji všem dobré čtení a snad se bude líbit tak jako mě.

Štítky knihy

thrillery Virginie (USA)

Autorovy další knížky

Mary Burton
americká, 1961
2021  88%Poslední tah
2005  73%Polibek hrdiny
2023  82%Poslední slovo
2024  97%Zmiz

Kniha Poslední slovo je v

Právě čtených3x
Přečtených87x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených7x
Knihotéce127x
Chystám se číst72x
Chci si koupit26x
dalších seznamech4x