Zmiz

Zmiz https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525594/bmid_zmiz-654544a70dbcf.jpg 5 26 8

Profilerky z FBI série

< 3. díl

Mary Burton, autorka mnoha bestsellerů, se vrací s thrillerem, z nějž vám bude tuhnout krev žilách. Soudní lékařka Faith McIntyrová se s oběťmi násilných trestných činů setkává každý den, nicméně tato osoba je jiná. Žena v kómatu, jejíž život visí na vlásku poté, co ji srazilo auto, je rychle identifikována jako zvláštní agentka FBI Macy Crowová. Zůstává ale záhadou, co tato žena z Quantica dělala v místní temné uličce krátce po půlnoci. A další záležitost je ještě znepokojivější. Macy jako by byla dokonalou kopií Faith samotné. Faith náhle zjišťuje, že její dětství skrývá více tajemství, než si dosud myslela. Následuje stopy, které jí zanechala Macy, a společně s texaským rangerem Mitchellem Haydenem objevuje opuštěný ranč, na jehož pozemku je čekají další hrůzné nálezy. Ze stop, které postupně odhalují, vyplývá, že jde o mimořádně zvrácený a zapletený případ. Kdo ale v pozadí tahá za nitky? A podaří se Faith s Haydenem jejich plány překazit dřív, než bude pro všechny pozdě?... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Cut and Run , 2018


více info...

Přidat komentář

Šárka88
13.04.2024 5 z 5

4+1*
Další thriller od Burton a nebyl vůbec špatný , jen jsem na čtení neměla víc času, abych se vždy pořádně začetla. Proto čtyři hvězdy, nevím nějak mi nesedlo okamžitě (všeho) zjištění a jednoduché dopadení. Další hvězdu dávám za čtivost.

lucie.svobodova
11.04.2024 5 z 5

Wow, po dlouhé době opravdu skvělý thriller, který mě dokázal dostat ze “čtecí krize a asi mám novou oblíbenou autorku . Hned jsem si musela objednat dva předchozí díly
Každopádně si myslím, že knížku jde číst i samostatně, jelikož i přes to, že předchozí díly jsem prozatím nečetla, neměla jsem pocit neúplnosti, žádné podstatné informace mi při čtení nechyběly.

Opravdu je to knížka, která vás nutí číst pořád dál a je napsaná takovým stylem, že se čte “sama. Najdeme zde napětí, plno zvratů, zvrácenosti i překvapení. Zápletka je zde opravdu hluboká a myslím si, že pokud milujete thrillery stejně jako já, knihu i díky ní budete hltat stejně jako já.

Postavy jsou zde vykresleny realisticky a díky tomu si k nim můžete “budovat nějaké sympatie či antipatie, což je další věcí, kterou mám u knížek ráda.


VeruHoráková
10.04.2024 4 z 5

Tak tohle byl hodně povedený thriller! Od autorky je to moje první kniha, ale můžu říct, že Mary Burton ví, jak napsat příběh, který vás zaujme a nepustí.

Nechci tady spoilerovat, o jaký případ tam přesně jde, ani z anotace to není zřejmé, ale i možná díky tomu mě ta kniha tak překvapila a dostala. Zápletka, vývoj postav i styl psaní byly na jedničku. Líbilo se mi, že příběh se tam rozplétá pomalu a vy postupně zjišťujete, co je jádrem celého případu a je vám z toho úzko. Ale právě zvrácenost toho celého případu bylo to, co mě na tom bavilo nejvíc.

Kniha je již třetím dílem z dané série, ale dá se číst i samostatně. Já jsem první dva díly nečetla a neměla jsem pocit, že by mi chyběly nějaké informace. Občas jsem se teda motala v postavách, kdo je kdo, ale bylo to tím, že jich tam bylo víc. Zmiz tedy můžu doporučit.

alexis818
25.03.2024 5 z 5

Wow.Super skvělý thriller.

Jenny46
20.03.2024 5 z 5

Páni fantastický thriller, který nemá šanci vás zklamat četla jsem do rána nedalo se odložit!!!
Tohle mě hodně bavilo a řekla bych, že tento díl se nejvíce povedl, může se číst samostatně.
Tato kniha má od všeho trochu je tam plno zvratů a překvapení, která vás udrží až do konce....

Postavy jsou dobře propracované a realistické, s chybami a přednostmi díky nimž jsou srovnatelné. Psaní je svižné a poutavé, s živými popisy a dialogy, které vás vtáhnou do děje. Nechci nic víc prozradit musí přečíst každý sám...

Tentokrát jsem nečetla ani anotaci a navnadila mě obálka ta mluví za vše, moc doporučuji a dala bych i větší počet hvězdiček

Paja1709
19.03.2024 5 z 5

Další top série. Skvělé to bylo a těším se na další díl.

Jeanine8
17.03.2024 5 z 5

Burton je ve formě.

moudivlacek
05.03.2024 5 z 5

Wau!! Tak to bylo něco!! Tohle se mi opravdu moc líbilo. Už prvních pár stránek vám silně napoví, o čem se to asi bude vyprávět, každopádně dočkáte se mnoha překvapení.
Soudní lékařka Faith a zvláštní agentka FBI Macy se mají setkat, neboť otec Macy byl brutálně zavražděn, jenže někdo si to silně nepřeje. A nejen to, dá silně najevo, že své "tajemství" chce rázně zachovat. Ale když si obě ženy a hlavně okolí Faith, zejména ranger a její milenec Hayden všimnou nebývalé podoby Faith s Macy, je jasné, že případ bude mít začátek v dávné minulosti...
Není to sice brutální příběh, ale samotná podstata je děsivá.
Jestli autorka napíše další příběh, rozhodně jdu do toho.

Autorovy další knížky

Mary Burton
americká, 1961
2021  88%Poslední tah
2005  73%Polibek hrdiny
2023  82%Poslední slovo
2024  97%Zmiz

Kniha Zmiz je v

Právě čtených6x
Přečtených32x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených7x
Knihotéce78x
Chystám se číst68x
Chci si koupit33x
dalších seznamech1x