Proč je bdělá pozornost lepší než čokoláda

Proč je bdělá pozornost lepší než čokoláda https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/289362/bmid_proc-je-bdela-pozornost-lepsi-nez-c-eUT-289362.jpg 4 49 12

Zajímá vás, jak můžete praktikováním bdělé pozornosti čelit stresu, zlepšit pracovní výkon, zbavit se bolesti a celkově prohloubit zdraví a pocit životní spokojenosti? V této jedinečné příručce Davida Michieho se dozvíte o skutečné podstatě bdělé pozornosti, o její transformativní síle a opravdových důvodech, proč buddhističtí mniši meditují. Důsledkem vědomého života je zjištění, že svými myšlenkami nemusíte být zcela ovládáni, ale můžete je i pozorovat. Když začnete aktivně ovlivňovat to, co probíhá ve vaší mysli, a převezmete odpovědnost za směr a dráhu svých myšlenek, můžete také rozhodovat o tom, kudy a kam vás myšlenky povedou. Bdělá pozornost je síla, která skutečně dokáže změnit život, a tato kniha je skvělým průvodcem na cestě k objevení sebe sama. Po jejím přečtení vám čokoláda bude chutnat ještě víc!... celý text

Duchovní literatura Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Synergie
Originální název:

Why Mindfulness Is Better Than Chocolate , 2014


více info...

Přidat komentář

Zuzikuk
22.10.2023 3 z 5

Kniha mě zaujala svým vtipným názven a propracovanou obálkou. Už na začátku čtení mě ale překvapilo, že kniha je poměrně nezáživná a autor se v ní často opakuje. Nevzdala jsem to a četla dál. Následně mi došlo, že se jedná spíše o knihu, která má sloužit jako motivace k praktikování meditace a bdělé pozornosti než cokolik jiného (hodně příkladů jak meditace pomáhá psychicky i fyzicky, že je to hotový zázrak a všelék...atd). Vzhledem k tomu, že mě nakopla ke každodenní meditaci si ty tři hvězdy skutečně zaslouží:)

Elea
19.03.2022 3 z 5

Některé knihy autora se mi líbí, jiné podstatně méně, tato - bohužel - patří do té druhé skupiny.


latanya34
16.11.2021 5 z 5

U této knihy mě tedy zaujal hlavně její obal, který vypadá tak moc mysticky. Kniha je moc hezky psaná. Myslela jse, že se tedy bude především zaměřovat na čokoládu :-D, ale to jsem si samozřejmě dělala legraci. je to opět jedna z těch motivačních knih, které si čtenáře získá a nepustí. Určitě ji nebudete chtít jen tak odložit. Její styl psaní mi vyhovoval. Knihu doporučuji. Mně se moc líbila i lidem kolem mě.

TomTomis
24.10.2021 4 z 5

Kniha mi dala aspoň trochu náhled do meditace, do bdělé pozornosti. Knihou by člověk měl listovat častěji a hlavně některé věci praktikovat ve svém životě, aby její přečtení mělo nějaký smysl...

Alíša236
05.12.2020 3 z 5

Autora mám ráda, ale tahle kniha mi dala opravdu zabrat. Četla jsem ji po kouskách mezi jinými knihami velmi dlouho. Občas jsem si připadala, že čtu disertaci a žák chce "nahnat" co nejvíce stránek. Stále stejných důkazů bylo moc, byly si hodně podobné udržet pozornost bylo těžší a těžší. Skvělé byly praktické příklady, postupy a příhody. Ale raději doporučuji jiné knihy stejného autora.

5avla
11.07.2020 5 z 5

Kniha obsahuje spoustu užitečných informací o tom co meditace dělá s naším tělem a myslí.

Petrush
31.05.2020 4 z 5

Bystrá a vtipná knížka o meditaci resp. o bdělé pozornosti. A především o tom, proč to zkusit. Autor to umí podat tak, že věřím, že každý, kdo tuhle knížku přečte, si těch 10 minut najde a aspoň jednou to podle autorova návodu vyzkouší.
Knih o meditaci jsem moc nečetla, ale tady se mi líbil ten jednoduchý a praktický návod se spoustou různých tipů včetně toho, jak vytrvat, jaké překážky bude pravděpodobně nutné překonat a jak na ně nebo spíš přes ně. Je vidět, že autor má s tématem bohaté zkušenosti.
Autor popisuje pozitivní účinky bdělé pozornosti na fyzické i psychické zdraví s odkazem na různé studie. Kapitolu o účinku praktikování bdělé pozornosti ve firmách bych klidně vypustila, ale když v tomto autor podniká, tak to asi potřeboval napsat. Perfektní byla kapitola o štěstí. A poněkud hutnější pak kapitola o tom, co je to mysl.
Celkově rozhodně doporučeníhodná kniha.

ElfkaEleanor
08.01.2020 3 z 5

Kniha je komplexnim pohledem na bdelou pozornost a meditaci. Predklad ruzne studie o ucincich na lidske zdravi a hlavne poskytuje navod, jak na to.

Papilla
21.09.2017 5 z 5

Úžasné

JointlieKat94
19.07.2017 3 z 5

Je fakt, že jsem před tím četla i jeho jiné knihy a dost věcí se v ní opakovalo. Ale, opakování je přeci matka moudrosti. :) i tak mám tuto knihu ráda. Stejně jako jejího autora. ;)

RenataP
05.08.2016

Souhlasím s tím, že se spousta věcí opakuje, ale pro prvočtenáře je to velmi podnětná kniha. Chválím autora za to, že do celkem čtivého textu vsadil několik praktických a v reálu použitelných informací, drobných cvičení, které jsou nesmírně účinné. Že text napsal tak, že ho dočtete do konce, sice tu je mnoho o meditaci, která nemusí být pro každého atraktivní, ale stojí za to vytrvat u čtení, protože minimálně "tu radost ze života a přítomnost, radost z ní" vám kniha dá.

LordSnape
03.07.2016 3 z 5

Předně bych rád řekl, že ač je kniha rozhodně zajímavá a potřebná, tak čtenáři, který již má doma anebo četl od Michieho Buddhismus pro zaneprázdněné lidi společně s Pospěš si a medituj, je mu tahle kniha celkem zbytečná, protože se v ní dost věcí opakuje. O bdělé pozornosti se dočteme jak v knihách o meditaci, tak o buddhismu z celkového pohledu, ale napsat o ní celou knihu chce vážně kopec trochu té kuráže. Přiznám se, že opětovné výpisy o účincích meditace jsem přeskakoval a kapitola o cvičení žití v přítomnosti v rámci korporací a firem mě vůbec nebavila. Ve výsledku se vlk nažral a koza zůstala celá. Je mi jasné, že v tom autor umí chodit, protože na toto téma přednáší a pořádá semináře, ale Proč je bdělá pozornost lepší než čokoláda mi přišla v celé té mnou tak nadšené plejádě Michieho knih trochu navíc. A to i přesto, že systém cvičení s meditací na vlastní mysl, který předkládá mi přišel zajímavý. Přečtěte a uvidíte.