Slzy mrtvé jeptišky

Slzy mrtvé jeptišky https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435839/bmid_slzy-mrtve-jeptisky-Du7-435839.jpg 4 192 56

Novicka byla brutálně zavražděna. Nikdo si nedokáže představit, proč by této mladé ženě, která chtěla zasvětit svůj život Bohu, chtěl kdokoliv ublížit. Měla snad nějaké tajemství či temnou minulost, která by onen hrůzný čin dokázala vysvětlit? Tento oříšek musí rozlousknout sehraná dvojice Anne Steinbachová, bývalá policistka, a kněz Paul Wagner. Brzy narazí na stopu, která je zavede za objevem daleko závažnějším, než je jedna vražda.... celý text

Detektivky, krimi Thrillery Literatura česká
Vydáno: ekniha , Vendeta
Originální název:

Die Tränen der toten Nonne , 2013


více info...

Přidat komentář

Zuzíček77
10.03.2024 4 z 5

Máme tady nový případ Anny a Pavla. Není to sice nic světoborného a někoho to může nudit, já jsem spokojená. Líbí se mi prostředí v jakém je kniha napsaná. Velmi čtivý příběh, který se čte sám a utíká jako voda. Další díl určitě nevynechám.

postrach
31.01.2024 4 z 5

Druhý díl se povedl.Knihy se čtou doře a velmi rychle.....


marrie5227
21.01.2024 4 z 5

Hodně zajímavá změna proti 1. dílu. Opět jednohubka, ale tentokrát pro mě v mnohem zajímavějším prostředí.
Anna v tomto případě odhaluje svou drsnější tvář, což se mi líbí a šikovný čtenář odhadne pachatele. ;)

martina.culik
14.12.2023 3 z 5

Série mě baví, i když mám chvílemi pocit, že se vlastně nic neděje. Každopádně (vzhledem k prodlevě mezi čtením prvního a tohoto dílu) jsem velmi ocenila shrnutí a charakteristiku hlavních postav.

kotoulek
01.10.2023 5 z 5

Za mě ještě lepší díl než první. Opět jsem tušila kdo bude do vraždy minimálně nějak zapletený, ale i přesto jsem byla na konci překvapená jak to dopadlo.
Opět oddychové, rychlé a příjemné detektivní čtení a rozhodně nepohrdnu dalšími díly.

PetraCy
28.05.2023 5 z 5

Dobře se četla, určitě si přečtu předchozí i další díly...

B18r
03.05.2023 4 z 5

Mě se knížka líbila. Zdálo se mi ,že je to víc o příběhu detektivů, ale to mi nevadilo. Opravdu příjemné pokračování.

Nuttelka
24.04.2023 4 z 5

(Audiokniha)
Tento díl mě bavil o trošku více než první, i když si stále nemůžu zvyknout na interpretaci. Přijde mi, že naše dvojice se tu stává i jaksi nesmrtelnou :-)) A konec se mi líbil. Jsem zvědavá, co nám přinesou další díly, zda i Pavel zhřeší.

kolacky
23.04.2023 4 z 5

Nechcete taky praštit něčím ex- Yannicka??? Nejlépe po palici?

Littlemonday
13.04.2023 4 z 5

Druhý díl série je za mnou a musím říct, že tady rozhodně nemáme klesavou tendenci! Slzy mrtvé jeptišky jsou pro mě rozhodně lepší než první díl.

Stále se tu bavíme o oddechové detektivce. Pro srovnání - když kouknete na Kriminálku Miami, bude vás čekat složitý příběh, dokazování, laboratoře a velmi prohnaný vrah. Tahle série je spíš Big Ben. Plno milých lidí, kterým se zločin staví do cesty a oni se ho i se svojí naivitou rozhodnou vyřešit. Samozřejmě všude mají dveře otevřené, detaily se příliš neřeší.

Každopádně k hlavním postavám detektivky Anny a faráře Pavla jsem přilnula, dokonce už i postava Satoria mi není podezřelá. Těším se až Pavel poruší celibát, snad ve třetím díle?

Oproti prvnímu dílu vnímám rozhodně méně chyb a lepší styl psaní, možná lepší překlad? Každopádně jako odpočinková jednohubka na zamračená odpoledne je to skvělá kniha.

4/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

WaN635
23.01.2023 5 z 5

Upřímně mě překvapuje, že tato série má takto nízké hodnocení.
Je pravda, že příběhy jsou poměrně jednoduché, ovšem to knížce a příběhu vůbec neubližuje.
Líbí se oba hlavní hrdinové, napětí mezi nimi a spojení bývalé detektivky a kněze mě vyloženě baví.
Příběh samotný je čtivý, napínavý a zločiny jsou zvrácené.

Mám jedinou výtku, ovšem ne k samotnému příběhu, ale k vydavateli knihy (Vendeta) - celkem mi vadilo, že ať kapitoly končí v jakékoliv části stránky (např. na stránce 55, ani ne v polovině stránky), tak vždy začínáme novou kapitolu na liché nové stránce (strana 57), což znamená, že v knize je cca 28 zcela prázdných stránek ......

Veronika2692
10.11.2022 3 z 5

Od autorky je to moje první knížka, celkem dobrý příběh, zajímavé spojení bývalé policajtky a kněze, kteří vyšetřují pripad. Dobře se četlo, krátké kapitoly.

Emma27
30.09.2022 5 z 5

Napínavé,kniha se mi líbila.

Míša02
31.08.2022 4 z 5

I druhá kniha že série se opravdu jednoduše čte a nemusí se o ní moc přemýšlet. Odhalit to, kdo je pachatel, opravdu není tak těžké. No a nejzajímavější v knize je ten ,,vztah" mezi hlavními postavami. Já většinou podobně jednoduché detektivky moc nemusím, ale tohle je super.

moudivlacek
03.07.2022 3 z 5

Další pokračování soukromé vyšetřovatelky Anny a kněze Pavla. Pavel se tentokrát do společného případu moc nežene, ale nakonec pomáhá. Hned ze začátku je tu dost nepochopitelných událostí, ale vše se na konci vysvětlí, nebojte. Každopádně se vyšetřuje smrt dívky, která se měla brzy stát novickou, pracuje v církevní nemocnici, která se zaměřuje na staré lidi a psychicky nemocné lidi. A je tu plno podezřelých, včetně členů motorkářského gangu, který je i něčím víc... Mihne se tu i problém Anny a zákazu styku s dcerkou. Konec je pro mne smutný, nečekaný v některých směrech, ale nesoudím. Mrtvá "jeptiška" však měla pravdu - každý člověk se může změnit a vždy v sobě najít to dobré a žít v novém začátku.

Jiho226
20.06.2022 2 z 5

Taková detektivka na nedělní dopoledne,trochu jako jeden díl seriálu Otec Braun a Otec Brown. Kněz jako jedna polovina dvojice vyšetřovatelů,druhou zastupuje velmi zdatná žena s problémem v rodině (tenhle prvek je dnes velmi módní). Kniha mě neoslovila.

monishek
03.06.2022 3 z 5

Ačkoliv obecne tato serie nemá prilis vysoke hodnoceni, tak mne se pribeh libil. Styl mi nakonec sedi, čte se to rychle a nechybi ani napětí. Sice takové ty akční scény ala Chuck Norris me moc neberou, ale celkový námět je zajímavý a i zvláštní vztah s knězem se pomalu rozvíjí. Tento neotřelý pár me bavi a jsem zvědavá, jak to s jejich ,,vztahem’’ bude dal. Určitě si přečtu i další díl.

Niki08
02.05.2022 3 z 5

Druhý díl stejně rychle plynulý, jako první díl. Pořád se nemohu rozhodnout, zda mi to tak vyhovuje nebo ne. Kapitoly jsou krátké a stručné. Kniha neurazí, ale ani neuchvátí. Ale i přesto se chystám na další díl.

Kekik
24.03.2022 4 z 5

První díl jsem četla v polovině února, a tak jsem věděla, co mě již čeká. Ale kupodivu jsem se hned začetla. U prvního dílu mně trvalo dlouho, než jsem přivykla stylu psaní. Tady jsem již očekávala občas nevhodně zvolené slovo, a nebo nelogické chování postav. A výsledek je, že mě kniha opravdu hodně bavila. Přečetla jsem ji za chvilku. Je pravda, že textu zde není tolik. Rozsahově se jedná spíše o delší povídku, ale stačilo to na dobrý a zajímavý příběh. Dojem trochu kazí konec. Nějak mi zde nesedí. Určitě se ale více těším na čtení třetího dílu než tomu bylo po dočtení prvního. To se mi do druhého tolik nechtělo.
Jsem zvědavá, jak se vyvine vztah Anny a Pavla.
Hodnotím sympatickými čtyřmi hvězdami.

sipkulka
14.03.2022 3 z 5

Vyloženě oddechová knížka na kterou se člověk nemusí moc soustředit. Kdo je vrah jsem odhadla hned z počátku a pak už jen dočítala že setrvačnosti, prostě slabší průměr..