Případ zvědavé novomanželky

Případ zvědavé novomanželky https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63078/pripad-zvedave-novomanzelky-63078.jpg 4 35 4

Perry Mason série

< 5. díl >

Perry Mason jako obhájce i ochránce mladé ženy, která má problémy s bigamií a je obviněna z vraždy manžela.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Melantrich
Originální název:

The Case Of The Curious Bride , 1934


více info...

Přidat komentář

karelk
19.11.2020 5 z 5

Ze začátku se příběh vlekl, nicméně v druhé třetině se to rozjelo, a musím říct, že je Případ zvědavé novomanželky jednou z mých nejoblíbenějších "PerryMasonovek" :)

čef
09.10.2019 5 z 5

Případ je opět vyšperkovaný dokonalou znalostí práva. Perry Mason opět udivuje svými podrazy v rámci zákona a jeho výslechy jsou skvělým příkladem advokátské vyčůranosti. Přitom zůstává vždy pravdomluvný, etický a zapálený bojovat za tu pravou pravdu. Kdo by si něco takového nechtěl alespoň přečíst, když už je to v normální světě vidět tak zřídka!


soukroma
27.05.2019 4 z 5

Klasika, detektivní příběh odhalující i leccos z 30. let v Americe. Krátké, soustředěné, na dnešní poměry ale přeci jen nudné.
Nicméně doporučuji přečíst aspoň něco ze série všem, kdo se snad s Perry Masonem a spol. nesetkali jinde než v tom posledním TV seriálu, který je ukázal nezajímavé, v důchodovém věku, řádně poznamenané životem: ve skutečnosti je Perry štramák středního věku a Della mladice k nakousnutí, zatímco Drake se vždy pomačkaně přiklátí na svých dlouhých nohách a jeho obličej je směšně komický, s vypoulenýma očima.
Mason je inteligentní, zkušený i akceschopný právník, ale vždy se pohybuje striktně v mezích zákona, které svými činy ovšem skoro brousí.

Danafantom
27.01.2012 3 z 5

To mě teda moc nebavilo, bylo to takové vykonstuhované, Della Streetová nekriticky obdivující Masona, a ten mi přišel dost nijaký. No, prostě mi to nesedlo.