Případ vyjícího psa

Případ vyjícího psa https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72798/bmid_pripad-vyjiciho-psa-nGv-72798.jpeg 4 43 8

Perry Mason série

< 4. díl >

Také v tomto detektivním příběhu známého amerického autora, původně obhájce, vystupuje podobně jako v mnoha jiných jeho detektivkách v roli detektiva advokát, který volí psychologičtější a dramatičtější cestu odhalení pachatele, než by volil detektiv. Tentokrát Perry Mason, Della Streetová a Paul Drake objasňují případ závěti a vyjícího psa.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Práce
Originální název:

The Case of the Howling Dog , 1934


více info...

Přidat komentář

Česneksmedem
05.08.2022 5 z 5

Perry Mason, jak ho známe z televizního seriálu, je nenápadný jako kulička pepře v soli. Občas vypadá a jedná tak, že by ho snad člověk i podcenil. A to je to, co mám strašně rád. Je to možná víc než jen moje obvyklá průpovídka, ale pokud vás okolí podcení, máte vyhráno. Jeho logika a předvídavost, kterou mu vtisknul Erlí, je naprosto úžasná a přes absenci potoků krve jsou to velice čtivé detektivky. Musím taky pochválit figuru jménem Paul Drake, který je maximální kliďas. Občas bychom si z něho měli brát příklad. Těch nervózních a hysterických vyjádření jsou dnes plné zprávy. Moc pěkná oddechovka.

kamila5406
04.03.2020 5 z 5

Četla se sama příběh je zajímavě napsaný


Lejdus
04.03.2019 3 z 5

Opět skvělé čtení o Perry Masonovi. Trochu mne nebavila soudní tahanice, ale vysvětlení jeho myšlení bylo opravdu skvělé. Člověk vlastně ani na konci knihy neví, zda vrah unikl či ne trestu..

Lacerta.j
09.10.2017 1 z 5

Precteno behem par dnu, cte se rychle, v podstate hlavne prima rec. Absolutni minimum popisu postav, nalad, prostredi... Prislo mi to jako pribeh z ABC casaku.

pepa4081
11.09.2016 4 z 5

Pery Mason, Della Streetová - bezvadná klasika. Vrcholně uspokojivé.

syskas
30.06.2016 5 z 5

Ako vždy skvelý Perry Mason. Poriadne zamotaný príbeh, celá záhada sa točila okolo psa, ktorý zavíjal. Perry išiel naozaj na hranicu zákona. Alebo dokonca kúsok za ňu? Ale dokázal to.

miriam.w
06.06.2015

Ako všetky romány s P.Masonom = 1!

čef
29.11.2012 5 z 5

Příběhy Perryho Masona se četly obzvláště dobře v dobách rudých, kdy nám dávaly hezké porovnání mezi soudními systémy imperialistů a tábora socialismu. Doba pokročila a tyto příběhy kupodivu nevyčpěly. V USA sice již dávno není taková starosvětská pohodička, ale morální dilemata obhájců typu Masona stále přežívají. Na problém morální úrovně advokátů je tento román zaměřen nejvíce. V podstatě se nám Gardner snaží říci něco jako, že se máme chovat pragmaticky a přednostně ve svém zájmu, což však kupodivu vůbec nemusí být v rozporu s opravdovou morálkou, respektem a úctou k druhému. Navíc román přímo září ryzí logikou a originálními zápletkami a jejich překvapivým řešením. Doporučuji velmi příznivcům klasické detektivky.