Příběh ukrytý v notách: Šípková Růženka

Příběh ukrytý v notách: Šípková Růženka https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429598/mid_pribeh-ukryty-v-notach-sipkova-ruze-PaC-429598.png 5 14 4

Zvukové knížky z edice „Příběh ukrytý v notách“ jsou perfektním úvodem do klasické hudby pro nejmenší děti. Slavnou pohádku z pera francouzského spisovatele Charlese Perraulta, u nás známou jako Šípková Růženka, leckde znají pod originálním názvem Spící krasavice a princezna zde má jméno Aurora neboli Jitřenka – stejně jako ve slavném ruském baletu Petra Iljiče Čajkovského. Kniha obsahuje i biografii skladatele, slovníček hudebních pojmů a poslední strana nabízí všechny hudební ukázky pohromadě s doprovodným komentářem.... celý text

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Pikola
Originální název:

The Story Orchestra: Sleeping Beauty , 2018


více info...

Přidat komentář

Argony
06.01.2023

Skvělá série, rozhodně doporučuji.

Eva88
17.04.2021 4 z 5

Kniha je opravdu nádherná. Moc hezké obrázky a ta hudba... Hudba velice krásně podtrhuje a doplňuje příběh. A to tak věrohodně, že nedoporučuji číst dětem před spaním. Zlá víla Karabos budila dceru i ze spaní. :-)


kotatkoz
01.01.2021 4 z 5

Dcera neustále bojovala s rozdíly mezi pro ni známou verzí Růženky a touto Aurorou, takže ji máme spíše pro hudební ukázky a doplňuji je vlastním vyprávěním. Ale opět krásné obrázky, hudba,... za mě jsou toto dětské knihy, které rozhodně mají smysl i nějaký přesah :)

zaranda
31.12.2019 5 z 5

Stejně jako předchozí kniha s hudbou Vivaldiho má i tato s ukázkami z baletu Čajkovského krásné zpracování. Jediná nevýhoda je, že na stisknutí not je potřeba vyvinout poměrně velkou sílu, takže dělá dětem problém.