Příběhy ze světa prachmistrů

Příběhy ze světa prachmistrů https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358625/bmid_pribehy-ze-sveta-prachmistru-f80-358625.jpg 4 70 15

Prachmistři série

>

Mladá prachmistra Erika Ja Leora žije v severním Kezu, kde je praktikování prachové magie zločinem. Ji ovšem chrání rodinný původ a majetek. Dokud tedy nenarazí na malé děvčátko a jeho pronásledovatele v čele s vévodou Nikslausem. Tehdy se jedinou nadějí stává zběsilý útěk k adranským hranicím... ... tam totiž sice prachmistry opovrhují, ale nevěší je. A jeden mladý muž právě učinil první krůčky na cestě k postu polního maršála. Muž, který se nezastaví před ničím, aby potrestal nespravedlnost a ochránil ty, na kterých mu záleží... ... třebas to po letech jeho syn Taniel vidí jinak. Během tažení na dalekém kontinentě však není čas přemýšlet o rodině. Kezané se neštítí jakékoliv brutality a jeden stěží trénovaný prachmistr může jen sotva změnit osud války. Nebo snad ano?... .-..prach pokaždé mění šance. Ať jste na útěku, na vzestupu nebo hledáte sami sebe. Série Prachmistři 0.1 - 0.8 + 1.5... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Talpress
Originální název:

Forsworn , 2014


více info...

Přidat komentář

Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Velmi dobrá kompilace krátkých příběhů, které výborně doplní trilogii Prachmistrů. Některé napínavé a geniální, některé trochu slabší, ale celkově asi solidní čtyři hvězdičky. Jednoznačně za mě nejlepší byl duch Tristanské pánve. Nejslabší byla jako i v trilogii část s inspektorem Adamatem, který mi k sedci příliš nepřirostl.

kuruteku
29.07.2021 4 z 5

Podobně jako u Zaklínače považuji i tady povídky za dobrý úvod do světa prachmistrů. Sice mi chvilku trvalo, než jsem do toho světa pronikl, ale poslední povídka už je té nejvyšší kvality - sebevražené mise, to je moje ;-)
Nicméně zatím v tom světě kromě drogy v podobě střelného prachu, odporu k privilegovaným (církev a magie v jednom) a šlechtě toho mnoho jiného není. Hlavní postava je sympaťák, jsou tu i možní následníci jeho cesty, setkávání s králem mne pobavilo, nicméně jsem zvědav na hlavní linii a pak její pokračování. A těším se.


Hellrampage
29.05.2021 4 z 5

Povinnosť pre fanúšikov sveta Prachmajstrov - jednotlivé poviedky pekne dopĺňajú svet a minulosť hrdinov trilógie. Už prvá poviedka Koniec nádeje je veľmi silná a výborné sú aj všetky ostatné. Autor opäť nešetril emóciami a skvelými epickými momentmi. Jediná slabá poviedka bola Vražda v hotelu Kinnen s detektívom Adamatom, pri ktorej som sa nudil. Inak tu je aj minulosť Tamása a ako sa stal polným maršálom a stretol svoju ženu, dosť priestoru dostane aj Taniel a Ka-poel, takže za mňa veľká spokojnosť.

Metla
11.08.2020 4 z 5

Vycpávka pro příznivce světa "Prachmistrů", nevhodná pro neznalé. Čtenáři se dozví o některých více či méně podstatných detailech z mládí hlavních hrdinů série, občas se povídky věnují také postavám vedlejším (na část z nich jsem horko-těžko vzpomínala, jaká byla později jejich role). Obvykle fungovala úměra čím delší příběh, tím lepší, propracovanější, napínavější. Výjimečný nebyl žádný z nich, ovšem Brian McClellan umí psát chytlavým stylem, představujícím nenáročnou relaxaci s přiměřenou porcí akce. Potěšilo mě seznámení s Tamásovou ženou, její šmrncovní charakter dodal událostem ze série nový rozměr. Zklamalo mě, že se autor neobtěžoval s popisem zrady, vedoucím k tragickému osudu Eriky ja Leory. Její život s polním maršálem by jistě poskytl materiál pro další novelu.
Hodnocení všech povídek střídavě mířilo mezi tři a čtyři terče, za příjemný odpočinek v mnou docela oblíbeném universu vystřelím Prachmistrům tu vyšší cifru. 70%

CharlesWard
16.02.2020 2 z 5

Z tuctu povídek bylo 5 naprosto průměrných, 2 dobré a 2 vyjímečné. Což mi ale přijde poněkud málo.

martina1199
21.11.2018 5 z 5

Po celé prachové sérii je čtení Příběhů jako návrat domů :-) Četlo se to dobře, klidně bych uvítala nějaký román ohledně Tamáse a jeho života s Erikou, nebo i volné pokračování o Tanielovi:-)

tartan
04.11.2018 4 z 5

Príjemné, hoci ničím výnimočné doplnenie a rozšírenie skvelej prachmajstrovskej trilógie v podobe piatich poviedok a štyroch noviel, ktoré sa všetky časovo odohrávajú pred románovou trilógiou. Pre fanúšikov série povinnosť, pre tých ostatných skôr fantasy priemer, ktorý sám o sebe len ťažko zaujme, hoci nejaké záblesky kvality (hlavne v dlhších novelách) možno pobadať.

Stellia
28.10.2018 5 z 5

Odkladala som to tak dlho ako to šlo, ale dosiahla som konca... A mrzí ma, že to bolo také rýchle :-( Prachmistri sú mojou najobľúbenejšou sériou. A hotovo!

Anyv
27.05.2018 5 z 5

Skvělé. Příběhy prachmistrů mě velmi baví. Škoda, že se jich do knihy nevešlo více :) doporučuji.

RottenLuck
22.04.2018 5 z 5

Konec naděje, Znovuzískaná čest a Vražda v hotelu Kinnen byly slabší povídky, ale stejně nemůžu jít pod pět hvězd.

Weezing
22.02.2018 4 z 5

Fajn čtení pro fanoušky Prachmistrů.

MisaSutcliff
26.01.2018 4 z 5

Povídky jsou milou chuťovkou při čekání na překlad další série, ale stejně jako u knih tu zůstává pocit, že chcete víc… Každopádně je kniha vítaným doplněním informací k hlavnímu příběhu, i když ne všech, co by mě zajímaly. Navíc se konečně seznámíme i s Erikou :).

KAREL6725
23.01.2018 4 z 5

Z původní série jsem byl nadšený. Tohle je opravdu slabší , příliš krátké povídky a novely celkově takové neuspořádané.

Turlogh
22.01.2018 5 z 5

Vskutku vydařená kniha, která velmi vhodně doplňuje trilogii o prachmistrech. Kdo by se chtěl dozvědět něco o životě polního maršála Tamáse před hlavním příběhem o jeho mládí a vzestupu, či o činech jeho syna Taniela Dvě Kule ve válce s Kezem v někdejší provincii Adra nebo o jeho matce prachmistryni Erice, či o vyšetřováních mladého detektiva Adamata, nechť věru sáhne po této knize a neprohloupí. Snad jedinou chybu vidím v tom, že povídky i novely jsou příliš krátké, ovšem to je obecné pravidlo, které platí vždy, když nás kniha osloví a zaujme, v takových případech není nad pořádně dlouhý příběh, čím více, tím lépe. Jen proto dávám 90 v hodnocení a ne 100.

Knihomlok2015
16.12.2017 3 z 5

Bohužel pro mě trochu zklamání. Tak nějak mi to připadalo jako né příliš vydařená a ani příliš promyšlená prvotina jen velmi málo vypsaného autora. Ale je možné, že to z velké části bylo i tím, že jsem se těšila na příběhy až po Příslibu krve a né před ním.

Štítky knihy

povídky steampunk fantasy hrdinská fantasy

Část díla

všech 9 částí díla

Autorovy další knížky

Brian McClellan
americká, 1986
2016  87%Příslib krve
2019  90%Hříchy říše
2016  90%Podzimní republika
2016  90%Krvavé tažení
2017  87%Příběhy ze světa prachmistrů

Kniha Příběhy ze světa prachmistrů je v

Právě čtených1x
Přečtených88x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených7x
Knihotéce89x
Chystám se číst35x
Chci si koupit25x
dalších seznamech1x