Rasputinův stín

Rasputinův stín https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192469/rasputinuv-stin-192469.jpg 4 117 25

Poslední templář série

< 4. díl >

Píše se rok 1916. Horníky v dole na Urale náhle zachvátí podivné šílenství a navzájem se povraždí. Nikdy se bohužel nepodaří zjistit, co bylo příčinou děsivého krveprolití: než totiž stačí mrtvá těla vychladnout, neblaze proslulý důvěrník carské rodiny Grigorij Rasputin vyhodí důl do povětří. Proč vlastně prodléval v tomto nehostinném kraji? A proč mu tolik záleželo na tom, aby zlikvidoval všechny důkazy? Současnost. Agentu FBI Seanu Reillymu byl svěřen choulostivý případ: skokem z okna newyorského mrakodrapu se zabil ruský diplomat. Šlo opravdu o sebevraždu? Kam zmizel majitel bytu, bývalý učitel fyziky Leo Sokolov? A nebyl ve skutečnosti Sokolov někým docela jiným, než za koho se vydával? Zatímco Reilly hledá odpovědi na tyto otázky, New Yorkem se přelije vlna vražd a nepochopitelného, nepříčetného násilí. Také Reillymu začíná jít o život. Čelí nejen profesionálnímu zabijákovi ve službách cizí rozvědky a místním mafiím, ale i mnohem děsivější hrozbě: záhadnému přístroji, který dokáže lidi přetvořit na loutky bez vůle. Historie tohoto zařízení sahá až do carského Ruska, ovšem díky moderním technologiím se z něj stal potenciální nástroj všeobecné zkázy. A také prostředek k získání spousty peněz a neomezeného vlivu... Reillyho čeká nelítostný závod s časem: musí momentální držitele přístroje zastavit dřív, než bude nenávratně pozdě.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

Rasputin´s Shadow , 2013


více info...

Přidat komentář

postrach
23.01.2021 4 z 5

Knih s timhle tematem,jsem ptecetla spousty.Tato mi pripada nejoodechovejsi.Cetla se dobre.

pydla
06.07.2020 5 z 5

Rasputinův stín, je napínavé, strhující čtení, které hltáte a knihu nechcete odložit. Všechny postavy jsou věrohodné, získáte k nim vztah ( např. Kostěje se nedá než obdivovat, ač je záporák ) a navíc se dozvíte mmohé o Rasputinovi. Kniha má spád, je akční, vtáhne Vás do sebe. Doporučuji.


Meggie7
29.02.2020 4 z 5

pro mne trochu těžká, ale úžasný příběh - doporučuji

engelbert
19.10.2019 3 z 5

Kniha se mi četla velmi dobře, nemohu se však zbavit dojmu, že kniha by působila věrohodněji, kdyby z ní vynechal vše, co se týká Rasputina. Takhle vždy v nejlepším autor odbočí k Rasputinovu životopisu, který byl jistě zajímavý, ale ne v této knize.

Ivanka83
02.07.2019 5 z 5

Další skvělé dílo mého oblíbeného autora.
Reillyho mám ráda, jen Tess mohla dostat trochu víc prostoru. Rasputinův temný stín provází celou knihu a nejednou mi naskočila husí kůže z jeho počínání. Leo je sympaťák a jsem ráda za ten konec :-)

Peti
30.07.2018

Knihu jsem přečetla aniž bych věděla, že spadá do nějaké serie. Čtivý thriller, kdy mě občas až mrazilo při představě, že by existence přístroje mohla být reálná.

alfinha2321
20.07.2018 3 z 5

Čtivá kniha, u které naštěstí nevadí, že je v sérii - já jsem to například až do chvíle čtení komentářů k ní nevěděla, a přesto mi to při čtení nijak nevadilo. Příjemná oddechovka nabízí další zajímavý pohled a možnou konspirační teorii na mystickou osobu Rasputina.

dalibor123
01.03.2018 2 z 5

Neříkám, že je to špatně napsané, a taky neříkám že se mi to dobře nečetlo... Ale... Jestli vezmu další Khouryho knížku, kterou vydá do ruky a na přebalu bude jméno Reilly, tak jí hned odložím. Je to od autora něco, co už jsme četli při nejmenším 5x. Možná prostředí je jiné, možná zápletka je trošku jiná, ale je to jako by jste střídali Pepsi colu, Coca colu, RC colu, občas teda Citro colu, vanila Colu a cherry colu a nevim jakou colu. Po dočtení doufam, že autor nám příště naservíruje Fantu :D

Endy17
30.12.2017 4 z 5

Začátek trochu těžkopádný, chvíli mi trvalo, než mě kniha vtáhla do děje - pak už ale nechtěla pustit. Závěr nijak zvlášť překvapivý, spíš je čtenář o krok před autorem. Nicméně má děj spád a čte se dobře. Velmi se mi líbilo Larisino zhodnocení - "Zhroucení Sovětského svazu byla největší loupež v historii."

katy238
27.09.2017 3 z 5

Překombinovaný děj, utnutý závěr a nesympatické postavy. Knihu drží zajímavá pointa zápletky, jiné části příběhu jí bohužel podrážejí nohy. I tak se k ní plánuji vrátit, snad bude druhé přečtení lepší.

Majdule
16.04.2017 4 z 5

Musím poznamenat, že na mě je tu až příliš testosteronu, současně je dlužno podotknout, že je kniha neuvěřitelně napínavá. I když zase ... Na mě až příliš akce. Musím ocenit, že ačkoliv je kniha v sérii, ten kdo jí vezme do ruky bez předchozí znalosti, se dobře orientuje a nezasekává se .
Za mě celkově skvěle řemeslně zvládnutý příběh okořeněný atraktivním vhledem do minulosti, který se sice minul s mým vkusem, ale přesto mě bavil.

cedos
15.04.2017 3 z 5

Nějakým omylem jsem přečetla jako první Koncovou hru ... takže číst předešlý díl mě už nebavilo, ale tím kniha nepozbývá na hodnotě :( jen si musím dávat větší pozor.

R.E.M.
19.03.2017 2 z 5

Mizerná kniha, kterou bych, kdyby se jednalo o film, ohodnotila výrazem: slabé i na béčkový špionážní film. Akční výjevy a násilí zabraly většinu knihy, k tomu autor přihodil pro zatraktivnění postavu Rasputina a navrch přihodil otravnou politickou propagandu.

Reat
10.03.2017 5 z 5

Ne, opravdu nechci dávat každé hodnocené knize plný počet hvězd. Proto jsem se rozhodl, že budu přísnější a budu při hodnocení nahlížet na knihy kategoričtější optikou....ovšem bohužel musím toto rozhodnutí odložit, protože tento Khoury si to prostě nezaslouží. Ačkoli jsem měl uprostřed knihy neskutečný "zásek", který byl ovšem způsobený nikoli knihou, ale mými osobními problémy, kdy jsem neměl na čtení pomyšlení, musím po zaklapnutí této bichle konstatovat, že to byla paráda. Žádné nesmysly....prostě takový "normální" příběh z denního menu FBI. Co ovšem nejvíce kvituji, je nepřepálený závěr.... žádné roztahování na x-stránek, prostě dojde k rozuzlení a hotovo, aniž by ve vás zůstala pachuť nedodělku. A konec...ten zřejmě evokuje pokračování v dalším kuse od pana Khouryho s názvem KONCOVÁ HRA. Hergot, že bych se do něj hned pustil????

adam5955
30.10.2016 4 z 5

Zajimavy zpusob pojeti. Uvital bych to bez nekterych pasazi, ktere byly trosku zdlouhave. Ale na 528 stranek to bylo slusne. Pribeh byl rozprsknuty do nekolika dejovych linii, ktere se propletaly, ale nebylo slozite se v nich vyznat. Trocha ruskych dejin, dost ze soucanych zpusobu FBI a svetove spionaze. Zajimavy vynalez, gangy, nepokoje, starosti i laska. Ale nebojte se, laska k rodine, vlasti i dvou manzelu v letech byla davkovana s citem a zapadla do deje. Kapitoly pojate tak, aby vypravely svuj pribeh a na svem konci nutily ctenare cist okamzite nasledujici kapitolu. Ale jak jsem jiz psal, slo by to zkratit, to je snad ta hvezdicka dolu. 150 stran mene a bude to mit neuveritelny spad...

genie
19.06.2016 4 z 5

Úvod knížky mě neoslnil, ale nakonec jsem byla ráda, že jsem ji neodložila. Skvělá zápletka, spoustu akce a sympatický hlavní hrdina.

tuldas
20.08.2015 5 z 5

čtivé od začátku až do konce,výborná práce

Misa25
29.06.2015 5 z 5

Další skvělý kus od Khouryho :))) Jakmile se řekne Sean Reilly, je jasné, že o zápletky a akce nebude nouze :) těším se na další díl...

rasputin
11.06.2015 4 z 5

Super námět, bezvadně zpracovaný. Nevěděl jsem, že je to čtvrtý díl nějaké série, ale přečtu si i první tři díly......... To CARODLENKA - eKnihu mám. Koupil jsem si jí. Nepošlu a ani neprodám, bylo by to pirátství, takže není zač. :-)

Dandulka
21.02.2015 5 z 5

Kniha, která se čte jedním dechem. Napínavé čtení na víkend. Doporučuji.