Svatyně
kniha od: Raymond Khoury
KoupitKoupit eknihu
Dobrodružný thriller úspěšného libanonského autora se odehrává koncem 18. století i v současnosti. Jádro příběhu tvoří odvěká touha lidstva dožít se vysokého věku, oddálit přirozený proces stárnutí, nalézt zázračný elixír života. Hlavnímu hrdinovi se to podařilo, je však po mnoho let nucen měnit svou identitu, místo pobytu a prchat před nepřáteli, kteří touží recept na dlouhověkost získat. Naposledy byl spatřen v Neapoli roku 1750. V roce 2003 se americkým jednotkám podaří vypátrat skrytou laboratoř, kde tajemný vědec prováděl na lidech zrůdné pokusy. Jediným vodítkem k vyřešení záhady se stává starobylý symbol hada požírajícího vlastní ocas....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13525/big_svatyne-Zn2-13525.jpg 3.9151Literatura světová, Horory
Vydáno: 2007, Domino
The sanctuary, 2004
Komentáře (21)
Kniha Svatyně

nebylo to úplně špatné, jen trošku zdlouhavé a takové trošku naivní. Nicméně, dalo se to :)

Musím uznat, že když myšlenka "ochránců dobra z USA"
během dějového vývoje vzala za své, měl jsem z knihy mnohem lepší dojem. Závěr nenabízí mnoho překvapení, ale nepodléhá zcela běžnému scénáři, takže pro mne je celkový dojem mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami.... Těžko posoudit, zdali je lepší Ďáblův elixír, nebo Svatyně - pro mne obě knihy vycházejí v hodnocení zhruba nastejno. jen mne u "Svatyně" překvapuje název - příliš nekoreluje s příběhem...

Plusy: zajímavý námět, část knihy jsem přečetla jedním dechem, cast knihy napínava.
Minusy: část knihy zdlouhava, jak to bylo popisované z různých dob,tak jsem se občas ztratila, konec takový mdly.
Takže neurazi, ani nenadchne. Autor má určitě lepší díla.

Tenhle příběh jsem si opravdu užila. Nechybí v něm nic co mam ráda, napětí, vyšetřování, pořádně zlý padouch, který je jak se zdá vždy o krok napřed a samozřejmě záhada, ktera nemusí být až tak neskutečná. Co když to neni jen fikce? Elixír věčného života hledal snad každý alchmista, který se kdy objevil v knize, nebo filmu, ale opravdu může existovat látka, která prodlouží život?

Libanon, Bejrut, místa, která mě zajímají. Z autorem se čtenář řítí z akce do akce. Hodnocení je, ale za unáhlený a useklý závěr.
Doporučujeme

Štítky
dobrodružné romány elixíry nesmrtelnost
Autor a jeho další knihy
2016 | ![]() |
2006 | ![]() |