Poslední řecké léto

Poslední řecké léto https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447432/mid_posledni-recke-leto-m0d-447432.jpg 4 61 17

Beth Martinové je třicet jedna let, právě se rozvedla a uvažuje, co jí život přinese… Její nejlepší kamarádka Heidi je přesvědčená, že všechny odpovědi leží na Korfu – ostrově, kde byly před deseti lety na nezapomenutelné dovolené. A tak se vydají na sluncem zalitý řecký ostrov, na cestu do minulosti, za skvělým jídlem, drinky… a Alexem Hallasem, na kterého Beth nikdy nezapomněla. Když spolu tančí pod hvězdami, s pískem pod bosými chodidly, začnou se vynořovat staré city a Beth má možná šanci na nový začátek…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

One Last Greek Summer , 2019


více info...

Přidat komentář

Rose-Mary
23.03.2024 4 z 5

Zpočátku mne kniha nijak moc nebavila, nemohla jsem se začíst. Rozhovory mezi Beth a Heidi byly dost nudné, pořád se omílalo totéž. Beth byla rozvedená, ale vypadalo to, jakoby nebyla. Heidi mne občas štvala, že se snažila Beth vnucovat své myšlenky a plány.
Nakonec se její vnucený plán na dovolenou v Řecku ukázal jako to nejlepší, co mohla pro Beth udělat. Obě si dovolenou užívaly. Beth se vrátila o deset let zpátky, kdy tady spolu byly a prožila velkou lásku s Řekem Alexem. Náhoda je zavedla opět na ostrov Korfus, a další náhoda ji přivedla zpět k novému setkání s Alexem. Její kamarádka Heidi se svými lesbickými sklony si tu našla také lásku „na první pohled“. Byla jí Alexova sestřenice Elektra, což obě kamarádky zpočátku nevěděly.
V druhé části se mi kniha zalíbila a rychle jsem ji dočetla. Nakonec to byl hezký romantický příběh lásky dvou lidí z různých zemí s neuzavřeným koncem, ale plný naděje do budoucnosti pro oba.

Kristy.Seb
05.02.2024 4 z 5

Člověk může jít jen dopředu a pryč.

'Když ti něco nepřináší radost, měl bys tomu poděkovat, že to bylo součástí tvýho života, a pak se toho zbavit.

Prostředí Korfu naprosto skvělé, příběh celkem zajímavý, jen ta řecká matka mě trochu štvala.


ErčaV.
14.01.2024 4 z 5

Dobrá oddechovka, žádné náročné čtení.

ivca84
07.05.2023 4 z 5

typická letní romance na dlouhé letní večery

pip11
29.08.2022 4 z 5

Bylo to zábavné, lehké a pohodové, ideální čtení k povalování se u vody, nejlépe na pláži a se sluncem nad hlavou.

Hakate
01.08.2022 3 z 5

Prima oddechovka, vtipná, nenáročná romantika. 2 kamarádky, letní láska, zasažené do krásy iónského ostrova Corfu.
Hlavní postavy jsou sice sympatičtější než v předešlé knize , ale zase ne tak jako v první knize, kterou jsem od autorky četla, "Láska na Corfu", ta mi přišla asi nejhezčí a nejsympatičtější. Takový průměr.
I tak je to milé čtení. :)

KateTheBlogger
23.06.2022 4 z 5

Kniha je zábavná a v prvé řadě oddychová. Autorka ve svých knížkách často zmiňuje odkazy na Harryho Pottera, což mě baví. V této knížce byl ale také odkaz na můj oblíbený seriál Orphan Black, který mnoho lidí nezná, takže má za to u mne další plusové body. Co se příběhu týče, bavil mne víc než příběh knížky Opravdově, šíleně, řecky, ale nečekejte nic převratného. Dvě nejlepší kamarádky, řecký ostrov Korfu, horké letní noci a klasická letní lovestory.

Nymfadora.T.
21.05.2022 4 z 5

Tak za mě teda moc pěkné, asi i proto, že jsem si ji vzala na dovolenou do Řecka:-)
Přesně ta oddechovka, kterou jsem potřebovala, nenáročná romantika. A rozhodně chci zkusit od autorky ještě nějakou.

rm
02.01.2022 4 z 5

No, je to trochu jiný žánr, než jakému dávám přednost, ale nakonec (pro nedostatek jiného čtiva) jsem se do toho pustil, hlavně kvůli zimnímu počasí u nás, a vzpomínce na teplé Řecko
Nebylo to zlý a knížku jsem dokončil, trochu přeslazený, na můj vkus... Ale jak říkám, nejsem cílová skupina

dawson321
06.10.2021 4 z 5

Lední oddechové čtivo. Jelikož jsem knihu četl přímo na pláži při své dovolené na Mallorce, tak se mi tematicky líbila a dokreslovala moji dovolenkovou atmosféru. Doporučuju jako čtivo k vodě :)

monik84
28.12.2020 4 z 5

Pěkné oddechové čtení , ale za mě nejslabší kniha spisovatelky .

Zomy
25.12.2020 3 z 5

Mandy mě tentokrát spíš zklamala. Ani tu letní atmosféru nevykouzlila tak, jak to obvykle dokáže.
Hlavní dvojice mi nebyla moc sympatická, rozhodně se nechovali jako dospělí třicátníci a oba byli šíleně pasivní! On se nechal ovládat svou matkou, ona manželem.
Alex rozhodně není zrovna ideální hrdina červené knihovny, neustále na něco čekal nebo si stěžoval...
Dohromady se za 11 let viděli 4 týdny, ale než se rozhodli, že by to teda šlo a byli spolu,.....

veronika0382
02.12.2020 5 z 5

Pokud si chcete odpočinout a zažít znovu léto, pak určitě neváhejte. Spolu s Beth a Heidi se podíváte na tento překrásný ostrov, pobavíte se a zahřejete teplým řeckým sluncem, které už u nás v těchto dnech chybí... Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

alnahu
22.10.2020 3 z 5

Opět jsem se vrátila s touto oddechovkou do prosluněného Řecka na ostrov Korfu -abych si vylepšila smutné dny u nás i když tentokrát s jinou autorkou.Prožijeme zde romantický příběh Angličanky a okouzlujícího Řeka,kteří na ostrově zažijí nezapomenutelnou noc a po letech se náhodně zde opět setkají.

Nelička
13.09.2020 4 z 5

Knížku jsem v podstatě zhltla během týdenní dovolené na Kosu. Možná i proto tolik hodnotím tolika hvězdičkami... :-) Každopádně celkově se mi příběh moc líbil, žádný velký drama, taková lehká letní pohoda. Opět se mi ulevilo, že příběh nebyl založený jen na nevyřčených pocitech dvou stran-to mě dokáže vytočit....:-D Doporučuju nejen milovníkům Řecka a všeho, co představuje, ale všem, kdo si chtěj odpočinout při letní oddychovce....

Knižní střípky
03.09.2020 3 z 5

POSLEDNÍ ŘECKÉ LÉTO je typickým zástupcem jednoduchých a lehkých letních románků, lehoučkých jako přímořský vánek. Je to již druhá kniha z prostředí Řecka, kterou jsem od MANDY BAGGOT četla. I zde je vidět, že autorka tuto destinaci opravdu miluje a hodně o ní ví. Její láska k této zemi je zde cítit z každé stránky, a mimo jiné i právě proto mám její knihy ráda. Dokáže totiž velice dobře zachytit místní atmosféru a člověk má pocit, že je součástí příběhu. A i když je to příběh poměrně předvídatelný, občas i plný různých klišé, na odpočinek je toto opravdu ideální volba. Hlavní hrdinové jsou vesměs sympatičtí, prostředí, do kterého je kniha zasazena je velice atraktivní, příběh jako takový je milý a potěší na duši.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

JančaP.
07.08.2020 4 z 5

Skvělá kniha. Autorka umí psát velmi čtivě a popsat vše, jako byste tam byli s hlavními hrdiny.