Vánoce v New Yorku

Vánoce v New Yorku https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413460/bmid_vanoce-v-new-yorku-lp7-413460.PNG 4 115 34

Lara Weeksová míří do New Yorku se svou nejlepší kamarádkou Susie, aby si užily báječnou vánoční atmosféru. Dovolená v zasněženém Velkém jablku s jeho nádhernými pamětihodnostmi, nemluvě o luxusních obchodech, vypadá jako dokonalý způsob, aby Lara pustila z hlavy svého bývalého přítele. Nebo ho přiměla, aby tak žárlil, že by škemral o druhou šanci. Průvodce v podobě sexy herce Setha Hunta sice nebyl tak úplně v plánu, ale je na něm něco, že Lara začne uvažovat o šťastně až navěky...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

One New York Christmas , 2018


více info...

mia.com
mia.com
31.12.2023 3 z 5

Byla to sice hezka vanocni romanticka oddechovka, ale nemuzu tomu dat vic nez prumerne hodnoceni. Mam sice tento zanr rada, ale vadilo mi, ze to je totalne nerealne.

vercatko20
vercatko20
11.12.2023 odpad!

Od autorky už jsem četla Vánoční polibek v Notting Hill a ten byl mnohem lepší.
Tohle je neuvěřitelně stupidní. Lara, která se chová jak naivní a hloupá patnáctka a spoléhá se jen na svoji kámošku, která jí přesně radí, jak má se svým životem v oblasti vztahů naložit. Vážně jako.. dokáže se Lara sama oblíknout nebo si uprdnout bez Susie? Nemyslím si.
Hloupá holka, co prostě ani nepochopí, když ji chlap pošle do háje stylem, že potřebuje prostor a odjede si na Vánoce do jiné země s jinou ženou, a stále doufá a nejen, že doufá, ale ona si i MYSLÍ, že jsou pořád ve vztahu.. :D
Ach jo, hlavní hrdinka je teda fakt kráva a hrozně mě rozčilovala, pardon.
No ovšem její kámoška Susie není o moc lepší. "Randí" s Davidem přes půlku světa (UK x USA) cca rok, viděli se naposledy ale půl roku zpátky (takže by se dalo říci, že spolu randili naživo jen 6 měsíců), nyní se najednou octne v NYC, párkrát si spolu vyjdou a vyspí se spolu a ona už očekává, že ji požádá o ruku, že jí koupí zásnubák a ještě kvůli tomu, že to David neudělá, dělá scény?! No to mě pos*r prostě :DD

Další věc, co mi na knize vadilo, byla ta, že je plná jmen celebrit a filmů a seriálů. Jakože autorka se chtěla zviditelnit nebo se někomu zavděčit nebo jak? Proč je prostě celá kniha jako jeden velký a nepovedený product placement?! TRAPAS!

Autorka se musela asi zbláznit, jinak si to nedokážu vysvětlit.
Ani Vánoce v New Yorku to nevylepšily - a to jich tam bylo pomálu. Místy jsem se přistihla, že zapomínám, že se má děj odehrávat o Vánocích.

A to ani nemluvím o příšerném CZ překladu. Za to tedy nemůže autorka, ale číst Taylor SwiftOVÁ, Margot RobbieOVÁ apod. mě teda hodně bolelo. Ale to je taková ta trapná česká zvyklost, cpát i do ženských zahraničních jmen OVÁ. Jen jsem myslela, že už tenhle přežitek z knih vymizel. No, asi ne. Škoda.


Noisette73
Noisette73
29.07.2023 3 z 5

Na to, že nemusím Ameriku ani prostředí herců a filmu a dokonce ani kamiony tak to bylo fajn, v Řecku se mi líbilo více a ani Lara a Seth mi nebyli zrovna sympatičtí, jejich románek mě až tak nebavil a do toho pořád ona a Dan a pak ještě přeaktivní Trent. A Aldo, ach jo, vše tu bylo divné, rodinné vazby Lary obzvlášť, nejvíce jsem si oblíbila Kossy. Tentokrát za slabší tři hvězdy.

aquaver
aquaver
15.01.2023 4 z 5

Pěkná vánoční kniha. Sice mi ze začátku trochu dalo než jsem se do toho začetla, ale pak stránky vyloženě utíkali. Můžu jen doporučit.

sidonka
sidonka
02.01.2023 4 z 5

Milý romantický příběh, který se krásně četl, jen hlavní hrdinka Lara mě dlouho štvala, jak se nedokázala odpoutat od bývalého přítele, pořád se na něj ohlížela a dlouho jí trvalo, než začala žít sama za sebe

meda2007
meda2007
29.12.2022 4 z 5

Krásný romantický a vtipný příběh, který pěkně plynul. Postavy byly všechny tak krásně napsané že je nešlo nemiloval. Seth byl skvělý a jeho máma úžasná dáma, která má ráda lidi, pomáhá jim a ještě stále věří v " lidskost ". A to jak ho podporovala s Candys? Úžasné. Lara byla skvělá hrdinka. Přesně podle mého gusta. občas jsem Laře záviděla jak ji Sussie podporuje a celkově to jejich přátelství bylo super. Co se mi nejvíc na knize líbilo bylo jak Teď vysvětloval Sethovy co je to láska nebo spíš jak ji pozná. Rozhodně doporučuji přečíst.

petulkapeta
petulkapeta
19.12.2022 4 z 5

„Jak chutnám?" zeptala se Lara. „Kromě piva."
Znovu si ji k sobě přitáhl a vzal jí tvář do dlaní. „Kdybych ti řekl, že po slunečních paprscích a doslova po všem nádherném na celém širém světě, uvěřila bys mi?"
Rozesmála se. „Ne." ,,No," broukl Seth.,,Budu tě prostě muset políbit znovu, abych si to ověřil."

Moc pěkný romanticky příběh s úžasnou hlavni hrdinkou na pozadi New Yorku.

Gracinka
Gracinka
11.12.2022 4 z 5

Rozhodně lepší, než vánoce v Paříži. I když tam mohlo být méně děje z azylového domu. Tyhle části byly dost nudné.

Kacased
Kacased
09.12.2022 4 z 5

Chtěla jsem vánoční romantiku. Knížka dobrá, místy nuda. Kdyby to mělo o 100 stran méně, tak by to možná čtivější. Některé rozvité věty jsem přeskakovala. Ale v prosinci ideální čtení.

Makkys
Makkys
02.04.2022 4 z 5

Velmi milé a romantické vánoční čtení. Kniha se krásně četla, hlavní postavy byli sympatičtí. Na Vánoce ideální čtení ta atmosféra Vánoc na vás z knihy úplně dýchne. Jen mohla být o kousek kratší, ale jinak mužů doporučit

Market = )
Market = )
05.01.2022 4 z 5

Príma vtipná a milá vánoční oddechovka, sympatičtí hrdinové. Nic komplikovaného (což tady beru jako klad).

heja
heja
22.12.2021 5 z 5

Kniha čítaná v anglickom origináli.
Musím povedať, že spočiatku som mala problém ponoriť sa do sveta Lary a zároveň do sveta Setha (keďže sa ich pohľady striedali) no po nejakých štyroch kapitolách, ktoré som naozaj čítala s ťažkým srdcom, som sa do príbehu zamilovala a úplne ma pohltil. Je to milé vianočné oddychové čítanie o hľadaní samého seba, svojho šťastia, o rodine a samozrejme...láske! Kniha je písaná veľmi jednoducho, sviežo, vtipne a ako stvorená na decembrové večery.

Malinali
Malinali
22.12.2021 4 z 5

Krásný vánoční romantický příběh.

brunettlibrary
brunettlibrary
06.12.2021 3 z 5

(SPOILER) Knihu jsem měla přečtenou hned. Je to jednoduchý až naivní příběh, ve kterém nenajdete ani jednu velkou zápletku. Na druhou stranu to vyvažuje krásně vykreslené téma Vánoc a města New Yorku. Ovšem i přes jednoduché vyjadřování se čte kniha hezky a plynule. Knihu bych doporučila dívkám kolem 15 let nebo starším 23 +, kteří chtějí u knížky prostě vypnout a odpočinout si.

happy-smile
happy-smile
19.05.2021 4 z 5

Velmi milá a úsměvná romantika. Možná by takováto kniha mohla být trochu kratší, ale osobně mi délka nepřekážela a ráda bych si od této autorky ještě v budoucnu něco přečetla, pokud jsou všechny její knížky takto odpočinkové.

musivila
musivila
20.01.2021 4 z 5

Jednoduchý, romantický, oddechový příběh, nic jiného v tomto žánru nehledám. Nepřemýšlet moc nad tím a brát ten sladký příběh, tak jak je :-)

Anilka13
Anilka13
04.01.2021 4 z 5

Po dlouhé době totální slaďárna a vlastně mi během čtení došlo, jak mi ty sladké oddechovky chyběly. Opravdu jsem si ji užila, bavila mě a perfektně jsem si u ní odpočinula. :) Určitě se k autorce zase vrátím.

Damonka12
Damonka12
03.01.2021 4 z 5

Skvělý oddechový příběh, který ale mohl být kratší.

Miška935
Miška935
26.12.2020 2 z 5

Je to kniha do které mi trvalo se dost dlouho zacist, chytla me asi až na nějaké 200 stránce. Je to oddychova kniha se šťastným koncem.

Litocha
Litocha
05.04.2020 3 z 5

Pohádka o trochu nekonvenční Popelce. Nic, co by mě dostalo do kolen, ale po počátečním pomalém rozjezdu to bylo docela milé čtení. Lara byla na jedné straně děsně sluníčková a altruistická, na druhé straně visela na Davidovi na krku, což mi nějak nešlo dohromady. Susie mi lezla na nervy, Trent nebyl o moc lepší a ani David mě právě neuchvátil. Seth byl fajn, i když mi přišlo, že dost pluje s proudem a nechá sebou smýkat (třeba Trentem).
Děj je samozřejmě nereálný a vadí mi, že není ani naznačeno, jak si to představují v budoucnosti (kromě plánů na Valentýna - kde na to Lara vezme?), ale docela se mi líbí snaha vylíčit New York z jiného hlediska než toho vyloženě turistického. Nikdy jsem tam nebyla, takže nemůžu posoudit, jak moc je to přikrášlené. A líbila se mi jejich rande.
Celkově je to taková průměrná současná romance, které chybí jistý šmrnc a body ztrácí i určitou pompézností na konci (hlavně tedy u Susie a Davida), ale zase mě nijak neurážela. Jestli ovšem sáhnu po nějaké autorčině další knize, to nevím.

Autorovy další knížky

2017  71%Vánoce v Paříži
2018  80%Vánoční polibek v Notting Hillu
2018  69%Opravdově, šíleně, řecky
2018  76%Ty letní noci
2019  74%Vánoce v New Yorku

Kniha Vánoce v New Yorku je v

Právě čtených5x
Přečtených152x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených5x
Knihotéce204x
Chystám se číst137x
Chci si koupit28x
dalších seznamech6x