Poslední oběť

Poslední oběť https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518710/bmid_posledni-obet-lH4-518710.png 3 54 22

Nedávno ovdovělá herečka Casey Fletcherová se ukryla před bulvárními novináři do letního sídla u klidného jezera ve Vermontu. Vyzbrojena dalekohledem a zásobou lahví svého oblíbeného alkoholu si krátí čas pozorováním Toma a Katherine Royceových, kteří bydlí v domě na protější straně jezera. Je to nádherný pár: Tom je bohatý technologický inovátor, Katherine bývalá modelka. Jednoho dne Casey zachrání Katherine před utonutím v jezeře a vznikne mezi nimi přátelství. Čím více se však poznávají a čím déle Casey sousedy sleduje, tím je jasnější, že manželství Katherine a Toma není zdaleka tak dokonalé a klidné, jak by se mohlo zdát. Když Katherine náhle zmizí, Casey se pokouší zjistit, co se s ní stalo. Odhaluje přitom děsivé a temné pravdy, v jejichž světle se příběh o voyeurismu a podezírání mění v příběh o vině, posedlosti a o tom, jak moc může zdání klamat. Riley Sager ve své nové knize Poslední oběť namíchal typickou směsici výrazných postav, psychologického napětí a překvapivých zvratů, nad nimiž budou čtenáři žasnout až do poslední stránky.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The House Across the Lake , 2022


více info...

Přidat komentář

Adýsek69
16.04.2024 3 z 5

3* za to, že tento autor už udělal zajímavější díly. Suprové početní s napínavým dějem, který se ale rozjel až od sté stránky, což se poslední dobou stává docela trendem. Nicméně Casey si prošla zajímavým příběhem, který mě bavil a lákal.

knihomolka27
18.03.2024

47 Procent

Autorův styl mám v oblibě a líbí se mi námětově snad všechny jeho knihy. Jako první jsem četla knížku Poslední kdo zůstal, a ta se mi opravdu hodně líbila...Poslední obět v pořadí druhá, ve mě zanechala ale naopka velmi hořkosladký pocit. Námět klasický, fajnový, mohl být i atmosferický...ovšem zpracování neskutečně nezáživné a vleklé. Kniha má doslova děj tak do 100 stran, jenomže je roztáhnutá až na 368 stran. A přitom já mám ráda opakující se, líně plynoucí knížky, ale tahle byla teda hodně vleklá, autor se tu pokoušel vařit z vody guláš a výsledkem je 99 procent nezáživného hrdinčina všedního potýkání se s alkoholem, přípravou jídla a kafe a do toho pár zajímavých scének.

Kniha se dle mě utopila v nicnedělání hlavní hrdinky a jejích neustále se opakujících činnostech...ovšem chyba je i nedostatečná prokreslenost, nudné a ploché postavy a ještě nezajímavější vztahy mezi nimi. Tady u mě autorovi mšenka nepokvete, ale hold každá kniha nemůže být stejně dobrá a autorově tvorbě určitě ještě šanci dám. Každopádně mě to mrzí, jelikož to nemusel být vůbec špatný příběh.....


evin84
14.03.2024 4 z 5

Tato kniha se mi četla dobře i když ta duchařina ke konci se do toho moc plést nemusela.

Figurka
10.03.2024 3 z 5

Naprosto souhlasím s předešlým komentářem od - ddkk - , protože též nemusím nadpřirozeno a v momentě kdy se v ní začalo jevit, pro mě velmi zajímavý příběh pohasl. Ale jelikož jsem dnes dočetla další knihu ze " série" Poslední dívka, dávám i přesto Poslední oběti hvězdičku navíc.

ddkk
27.02.2024 2 z 5

Ne že by to nebyl zajímavý námět - herečka, modelka, alkohol, překrásné vermontské scenérie a pár zmizelých žen a jeden mrtvý muž. Začátek také nebyl bez napětí a zajímavosti, jenže pak se to nějak zvrtlo. Do hry vstoupilo nadpřirozeno a to už pro mne prostě není. Cítím v tom obezličku, snahu vypomoci si při řešení něčeho, co je možná těžko racionálně vysvětlitelné...ale možná to tak má být...

Škoda, ostatní Sagerovy knihy se mi docela líbily.

Leena
25.02.2024 2 z 5

Tak bohužel, pro mne má autor klesající tendenci.. Jeho první dvě knihy byly super, tohle asi opravdu ne. I když duchařina mi nevadí, tady to bylo jaksi nepatřičné, navíc.

noki2
12.02.2024 5 z 5

Tato kniha navzdory hodnocení mě zaujala od úplného začátku. Několikrát mě děj překvapil a nenechal mě v klidu až do posledních stránek.

Peťulka3
25.01.2024 5 z 5

Tak tady byl v podstatě jeden zvrat za druhým. A i když to mělo náznak "duchařiny", tak mi to v příběhu nijak nevadilo.

Matilda
23.01.2024 4 z 5

Tak já asi půjdu proti proudu, ale mě se knížka líbila... A to i přes ten pověstný "zvrat" A určitě kvůli tomu nepřestanu Sagera číst, právě naopak, už se těším na jeho další knížku

Katulinka69
14.01.2024 4 z 5

Chytne a pustí až na konci

knihomolkaJani
11.01.2024 3 z 5

"Možná problémy nevyhledávám. Možná jsem problém já sama."
.
Pro mě je toto již 4. knihou od autora a určitě bych to řadila mezi lehce slabší kousky. Kniha je opět psaná v ich formě, proto se čte velmi dobře. Příběh ve dvou liniích (dříve a nyní) nám vypráví Casey, trochu ztroskotaná herečka utápějící se v alkoholu. Přišla o manžela a nyní žije sama u jezera, jen se svými sousedy a svým dalekohledem...
.
Casey jsem jako postavu a vše, co se kolem ní děje, opravdu pochopila až tak ve 3/4 příběhu. 
.
Začátek se mi zdál celkem utahaný, pak se to naštěstí rozjelo a začalo to gradovat.
.
Riley Sager je pověstný tím, že vám opravdu umí zamotat hlavu a to přesně se mu povedlo i tady. Jen musím vytknout to, že zde je to možná až překombinované. Lépe by se hodilo označení mystery thriller/horor - do toho můžete schovat ledacos. 
.
"´Ty vůbec netušíš, co děláš,´ vmete mi. Nic mu na to neřeknu. Protože má pravdu. Netuším. Ale to mi nezabrání v tom pokračovat."
.
Najdete zde sice jen pár postav, ale zaručeně si sympatie nenajdete k nikomu.. Kniha se mi jako celek docela líbila a vám ji mohu doporučit, udělejte si vlastní názor. Za mě má autor na kontě i mnohem lepší kousky..
.
Knihu jsem četla v rámci společného čtení #bookstormingbloggers

mapet85
04.01.2024 3 z 5

Americkému autorovi Rileymu Sagerovi vyšlo už 6 kníh, ale táto konkrétna je pre mňa prvou z nich.

Herečka a čerstvá vdova Casey Fletcherová sa uchýli k rodinnému sídlu pri jazere. Keďže nemá veľa práce, okrem nemalého pitia alkoholu si čas trávi pozorovaním Toma a Katherine Royceových, ktorí bývajú v dome oproti. Jedného dňa Casey zachráni z jazera topiacu sa Katherine a medzi ženami vznikne priateľstvo. Ale jedného dňa Katherine zmizne. Kam sa podela a kto za tým stojí ? Manžel alebo niekto iný z malého počtu obyvateľov pri jazere ? A zmizla vôbec ?

Kniha ma od začiatku zaujala, krátke kapitoly zo súčasnosti striedajú dlhšie z minulosti a autor postupne odkrýva, čo sa udialo v živote hlavných postáv, čo sa stalo s Caseyiným manželom a prostredníctvom jej ďalekohľadu aj zaujímavé situácie v dome Royceových, aj že ich manželstvo zrejme nie je také idylické ako sa na prvý pohľad zdalo. Keď po zmiznutí Katherine vezme Casey pátranie do vlastných rúk, udalosti naberú spád, ale potom príde zvrat, pri ktorom som neveriaco hľadel na písmenka, knihu následne privrel a pousmial sa. Od toho momentu mi prišla kniha mierne pritiahnutá za vlasy, nereálna a napriek tomu, že sa dobre čítala, u mňa hodnotenie znížila.

Štýl písania sa mi ale páčil a určite si prečítam aj ďalšie knihy od autora, ktoré mám doma.

lucie.svobodova
04.01.2024 3 z 5

O autorovi jsem mnoho slyšela, předchozí knížky mám doma, jen na ně ještě nebyl prostor, proto když přišla nabídka na toto Vánoční SČ, neváhala jsem.
Na knihy jsem slyšela samou chválu, tak jsem byla moc zvědavá, ale bohužel mě kniha zklamala, měla jsem od ní asi přehnané očekávání, respektive jsem od ní čekala něco trochu jiného.

Knížce nejde upřít čtivost, na začátku jsem si říkala, proč má oproti jeho ostatním knihám tak špatné hodnocení Bylo zde vše, co mám ráda - napětí, ponurost, originální postavy, dvě dějové linie (minulost, současnost), tak kde je problém? Za polovinou knihy pro mě však přišel nečekaný zvrat, myslím, že ho tam neočekával nikdo A budete z něj buď nadšený nebo naopak zklamaný. Já se řadím bohužel mezi ty zklamanější, kdyby byla kniha zařazena do trochu jiného žánru / podžánru, asi bych to brala i trochu jinak . Také jsem v knize viděla trochu “vykradačku knih jiných, ale to je jen můj názor a ostatní mohou být z knihy nadšení. A tak to má být, kdyby se každému líbilo vše, nebyla by to nuda? Hodnotila bych 3.5*/5

Jelikož anotace je zde opravdu obsáhlá a nerada bych spoilerovala, nechám to dnes v této formě .

Anotace:
Nedávno ovdovělá herečka Casey Fletcherová se ukryla před bulvárními novináři do letního sídla u klidného jezera ve Vermontu. Vyzbrojena dalekohledem a zásobou lahví svého oblíbeného alkoholu si krátí čas pozorováním Toma a Katherine Royceových, kteří bydlí v domě na protější straně jezera. Je to nádherný pár: Tom je bohatý technologický inovátor, Katherine bývalá modelka.

Jednoho dne Casey zachrání Katherine před utonutím v jezeře a vznikne mezi nimi přátelství. Čím více se však poznávají a čím déle Casey sousedy sleduje, tím je jasnější, že manželství Katherine a Toma není zdaleka tak dokonalé a klidné, jak by se mohlo zdát. Když Katherine náhle zmizí, Casey se pokouší zjistit, co se s ní stalo. Odhaluje přitom děsivé a temné pravdy, v jejichž světle se příběh o voyeurismu a podezírání mění v příběh o vině, posedlosti a o tom, jak moc může zdání klamat.

Annyshga
02.01.2024 3 z 5

Poslední oběť
Riley Sager
368 stran
200/2023
3

Anotace:
Nedávno ovdovělá herečka Casey Fletcherová se ukryla před bulvárními novináři do letního sídla u klidného jezera ve Vermontu. Vyzbrojena dalekohledem a zásobou lahví svého oblíbeného alkoholu si krátí čas pozorováním Toma a Katherine Royceových, kteří bydlí v domě na protější straně jezera. Jednoho dne Casey zachrání Katherine před utonutím v jezeře a vznikne mezi nimi přátelství. Čím více se však poznávají a čím déle Casey sousedy sleduje, tím je jasnější, že manželství Katherine a Toma není zdaleka tak dokonalé a klidné, jak by se mohlo zdát. Když Katherine náhle zmizí, Casey se pokouší zjistit, co se s ní stalo. Odhaluje přitom děsivé a temné pravdy, v jejichž světle se příběh o voyeurismu a podezírání mění v příběh o vině, posedlosti a o tom, jak moc může zdání klamat.

Recenze:
V prvé řadě moc děkuji @knihydobrovsky a @kate_valter za možnost zúčastnit se vánočního společného čtení .

Přesto, že to bylo mé první seznámení s autorem, byla očekávání veliká. V poslední době se kolem mě nešetřilo chválou na jeho knihy a tak jsem šla víceméně na jistotu. Z počátku to tak vážně vypadalo. Atmosféra příběhu byla ponurá a hrála mi do nálady s bláznivým počasím za okny. Od prvních stran mě děj vtáhl. Stačily dvě kapitoly a hlavou mi vířilo nespočet otázek. Odpovědi na ně autor postupně odkrýval v částech dříve a nyní, do kterých byl příběh členěn. Přiznám se, že víc se mi líbily části, ve kterých je řešena současnost. Do poloviny knihy jsem si čtení vážně užívala a těšila se co bude dál. Pak ale přišel onen zvrat. Zvrat, který jste absolutně nečekaly. Zvrat, který rozdělil naše sč na dva tábory - nadšené a zklamané. Já bohužel patřila do toho druhého... To, jakým směrem autor příběh vedl se mi prostě nelibilo a v thrilleru bych něco takového rozhodně nečekala. Od této chvíle na mě děj začal působit přehnaně a nereálně. Co ale zachránilo celkový můj dojem a hodnocení je rozhodně čtivost knihy, atmosféra a grandiózní i když trošku překombinovaný konec.

Příběh mi připomínal takový mix knih Dívka ve vlaku a Dcery jezera. Takže jestli se vám líbily zklamání v tomto případě určitě nehrozí .

recenzienika657
29.12.2023 4 z 5

#posledniobet @riley.sager @knihydobrovsky

SPOLOČNÉ ČÍTANIE

Rozpoluplné recenzie a hodnotenia mi nedali sa pozerať na príbeh inými očami. Je pravda, že je to úplne iné, než som zvyknutá od Sagera dostať. Ak ste ešte nič nečítali, tým lepšie a aj hodnotenie bude určite lepšie. Prečo? Sager zakomponoval do trileru mystery prvok a určite ma prekvapil akým smerom sa začal príbeh uberať. Nemôžem uprieť čitateľnosť, napätie, pútavosť príbehu. Sager je známy svojou gradáciou a vynikajúcim vyvrcholením. Inak to nebolo a však tá zmena bola prekvapivá. Určite by pomohlo, ak by tento triler bol presadzovaný ako mysterytriler. Mňa to prekvapilo, ale na druhej strane to malo pre mňa osviežujúci nádych a za to som rada.
Určite odporúčam a tiež ostatné diela. Dokonca keby málinko pritvrdil, Poslední obeť by malo hororový nádych. Čo my vieme? Možno si dláždi cestičku a skúša, kam ho fantazia zaveje.



Ďakujem @knihydobrovsky za možnosť spoločného čítania.

@knihomilka_p @erisky_knihovna @holka_z_knihkupec @mama_nad_knihou @terkin_knizny_svet @dudychovajitka @geekmom.sk @citam_teda_som
@renulka16
@annyshga @knihoholka_nikky @kate_valter

#recenzianika #knihy #knihomolka #knihomoli #tipnaknihu #tipnaknihu #tipnaknihu #book #booklover #laskakuknihám #laskakukniham #mamacita #mamacita #books #bookstagram

TerkinKnižnySve
29.12.2023 5 z 5

Riley Sager- Poslední oběť


Pocet strab: 368
Vydavateľstvo: #vendeta
Žáner: #thriller

Vyborna kniha!

Ďakujem za možnosť zúčastniť sa spoločného čítania na túto knihu @knihydobrovsky @kate_valter

Bolo to skvelých 7 dní ,kedy sa mi kniha postupne odkrývala časť po častiach.

Cítila som sa akoby som sledovala serial, ktorému vždy v tom najlepšom skončili strany na ten deň a ja som čakala ako to bude pokračovať ďalej.

Hlavná postava v alkoholickom opare, ktorá sa snaží rozlúsknuť zmiznutie kamarátky.

Pre mňa bol vrah jasný od samého začiatku, ale... mala som pravdu?

Moje myšlienkové pochody boli vskutku zaujimave, pretože podozrivý bol neskôr každý , ešte aj ta voda v jazere!

Ako sme išli dejom a dostali sa na úroveň mystery srdce mi poskočilo a bola som v siedmom nebi!

A ten záver bol úžasný! Absolutne som to nečakala a o to väčšie prekvapenie to bolo!

Takže za mňa je celkove hodnotenie 5 , pretože dej bol rýchly, výborne sa rozvíjal a bola som viac a viac napnuta ako kšandy! Neprišlo mi tam jedine hluché miesto len výborný pribeh plný napätia!

Nečítala som este nič od tohto autora a možno som aj rada, pretože som nečakala nič čo by ma sklamalo a bola som knihou úprimne v dobrom prekvapená!

Ďakujem vsetkym spolucitatelom za skvely týždeň
Martin Petráš
Gabriela Paálová
Nikola Navrátilová
Aneta Babičková
Jana Nejedlá
Pája Novák
Erika Repkova
Jitka Dudychová
Renča Mašová
Lucie Svobodová
Nika Vachová

#bookstormingbloggers #knihydobrovsky #recenznivytisk #kniznarecenzia #recenzieTerka #spoluprace #milujemeknihy2
#posledniobet #rileysager #spolocnecitanie

Obsah:

#strata #posadnutosť #vina

Nedávno ovdovělá herečka Casey Fletcherová se ukryla před bulvárními novináři do letního sídla u klidného jezera ve Vermontu. Vyzbrojena dalekohledem a zásobou lahví svého oblíbeného alkoholu si krátí čas pozorováním Toma a Katherine Royceových, kteří bydlí v domě na protější straně jezera. Je to nádherný pár: Tom je bohatý technologický inovátor, Katherine bývalá modelka.

Jednoho dne Casey zachrání Katherine před utonutím v jezeře a vznikne mezi nimi přátelství. Čím více se však poznávají a čím déle Casey sousedy sleduje, tím je jasnější, že manželství Katherine a Toma není zdaleka tak dokonalé a klidné, jak by se mohlo zdát. Když Katherine náhle zmizí, Casey se pokouší zjistit, co se s ní stalo. Odhaluje přitom děsivé a temné pravdy, v jejichž světle se příběh o voyeurismu a podezírání mění v příběh o vině, posedlosti a o tom, jak moc může zdání klamat.

Riley Sager ve své nové knize Poslední oběť namíchal typickou směsici výrazných postav, psychologického napětí a překvapivých zvratů, nad nimiž budou čtenáři žasnout až do poslední stránky

Maus
15.12.2023 2 z 5

Knížka vypadala slibně... Ale ten konec...

kalinkacz
02.12.2023 2 z 5

Jako... Co jsem to četla?
No nic, hezky postupně...
Riley Sager patří mezi mé vůbec nejoblíbenější autory thrillerů! Jeho Poslední, kdo zůstal a Zamkni poslední dveře neměly chybu! Topka!
Loňská novinka Poslední noc už sice nebyla bůh ví jak originální, ale čtivostí mě pořád dost bavila, proto jsem taky jeho letošní novinku Poslední oběť považovala za jednu z mých nejočekávanějších knih.
O to brutálnější moje zklamání bylo potom, co jsem knihu dočetla...
Já ze zahraničí věděla, že tento thriller buď čtenáři doporučují nebo naprosto nenávidí, ale říkala jsem si, že to ani není možný, že Riley Sager vždycky ví, co dělá, má vše promyšlené a dokáže šokovat tím nejlepším způsobem.
Poslední oběť je za mě ale nejhorší autorova kniha a zároveň jeden z "nejhloupějších" thrillerů, co jsem kdy četla...
První polovina knihy je vykradačka na Dívku ve vlaku a Ženu v okně, to bez debat. Hlavní hrdinka alkoholička taky není něco, na co by pravidelní čtenáři thrillerů byli po všech těch podobných thrillerech zvědaví.
Já ale četla dál a věděla, že autor tohle klišé rozbije a přijde s něčím wow.
A toho momentu jsem se dočkala! Jen nebyl úplně wow... Za polovinou přišel totiž zvrat, který když jsem přečetla, tak jsem si ho přečetla ještě jednou, jestli jsem ho pochopila správně, jestli mi něco neuteklo, jestli je to vážně TOHLE?! A bylo!
Nic moc víc říct nemůžu, spoilerovala bych, ale tohle za mě bylo tak trapný, nelogický vysvětlení toho všeho, že jsem se ke konci těm nesmyslům už musela smát...
Teď se mi až klepou prsty z toho, že jsem musela Poslední oběť takto zhodnotit, ale nedá se jinak...
Jediným pozitivem knihy je (samozřejmě) její čtivost.
Pokud se další autorova kniha ponese ve stejném duchu, tak se budeme muset (já a Riley Sager) rozloučit... A to bych fakt nerada!
Pokud autora chcete zkusit, prosím přečtěte si ty dvě jeho nej knihy, nebudete litovat!

bupilla
01.12.2023 2 z 5

...a pre mňa POSLEDNÍ SAGER.
Ako toto čo bolo...
Súhlasím s predošlými komentármi.
Dve hviezdy dávam len preto, že som to dočítala... aj keď v márnej nádeji, že to autor celé do konca knihy ešte nejako zachráni.

vnimat_Krasu
25.11.2023 1 z 5

Takhle by to cirka vypadalo, kdyby umělá inteligence psala thrillery. Do střev by jí někdo nacpal Okno do dvora od Hitchcocka, Ženu v okně, Dívku ve vlaku a výtečný VÍ O TOBĚ od Sarah Pinborough. Rukufaso Mubufo! Zatímco první půlka spíš otravuje svou povědomostí, druhá tasí zápletku jak z duchařskýho filmu na stanici Hallmark a čím víc Sager twistuje, tím víc POSLEDNÍ OBĚŤ sklouzává do čtenáře urážející parodie na drama. Jedna hvězda z pěti za to, že čtivost není problém. Zcela na jistotu jde ale o mou POSLEDNÍ Sagerovku.

Autorovy další knížky

Riley Sager (p)
americká, 1974
2017  76%Poslední dívka
2020  87%Zamkni poslední dveře
2019  86%Poslední lež
2021  87%Poslední, kdo zůstal
2022  73%Poslední noc

Kniha Poslední oběť je v

Právě čtených2x
Přečtených60x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených1x
Knihotéce92x
Chystám se číst68x
Chci si koupit28x
dalších seznamech4x