Posledné mesto

Posledné mesto https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/369114/bmid_posledne-mesto-YbY-369114.jpg 4 136 42

Nie je to ani mesiac, čo agent tajnej služby Ethan Burke pricestoval do zdanlivo idylického mestečka Wayward Pines v štáte Idaho. Obyvateľom naprogramujú život. Vyberú im, s kým a kde žiť. Určia, kde pracovať. V škole deťom vtĺkajú do hlavy, že zakladateľ mesta David Pilcher je boh. Nikto nesmie odísť. Dokonca i myšlienka na odchod znamená smrť. Šerif Ethan Burke objavil ohromujúce tajomstvo o tom, čo sa nachádza za elektrickým plotom obklopujúcim mestečko Wayward Pines, a chráni ho pred desivým svetom za ním. Je to tajomstvo, ktoré drží všetkých obyvateľov pod kontrolou jedného blázna a armády jeho prívržencov. Je to tajomstvo, ktoré sa chystá spoza plota vtrhnúť a vyhladiť i posledný, krehký pozostatok ľudstva. Záver trilógie Mestečko Wayward Pines vás doslova prilepí k románu od prvej až po poslednú stranu.... celý text

Literatura světová Thrillery Sci-fi
Vydáno: , Zelený Kocúr
Originální název:

The Last Town , 2014


více info...

Přidat komentář

zandu
15.04.2024 5 z 5

Hustý. Pro mě absolutně nečekaný závěr, na konci jsem byla jedna velká husí kůže. Pecka série! Chci další díl!!!!!

kačenka80
18.03.2024 4 z 5

Poslední díl byl opět napínavý ale konec mě dostal. Plno zápletek a nic není jak vypadá.


Leena87
17.03.2024 4 z 5

Poslední díl byl pro mě trochu méně zajímavý jako druhý, ale pořád celou sérii hodnotím hodně povedeně, autor píše skvěle a nemohla jsem se od knih odtrhnout. V této knize byla hromada příšer, nejvíc mě bavilo postupné odhalování Adama. Ethan měl u mě pořád vroubek za to co Therese provedl, takže jsem mu moc nefandila.. A konec série? Potřebuji aby bylo pokračování, nutně!

Calinda
20.02.2024 4 z 5

Závěrečný díl je akční a plný příšer, zhruba do poloviny jsem si to velmi užívala. Za půlkou už trochu slabší, romantická linka tam ani nemusela být. Ale i tak hodnotím čtyřmi hvězdami, neboť se jedná o velmi povedenou sérii, na které oceňuji i rozumný počet stran bez zbytečné omáčky.

hrusisek
28.12.2023 5 z 5

Tahle série je jedna velká povedená pecka, která si u mě vysloužila jasných pět hvězd. Knížka je čtivá, napínavá, vtáhne čtenáře do děje a ten jen čeká, jak to sakra celý dopadne. Konec vlastně skvělý, ani tak, ani tak,...a to mi tady vyhovuje.
Líbil se mi i formát psaní kapitol, rychlé a přehledné. Pokud bude další díl zlobit se určitě nebudu. I když mě příběh naprosto vsákl, nějak jsem si nevybudovala žádný kladný vztah ani k jednomu z lidí. Kdo byl pro Vás nejsympatičtější a přirostl Vám k srdci? :)

Arev122
10.11.2023 5 z 5

Povedené a čtivé sc- fi plné tajemství o osudu lidstva.

Jury
04.10.2023 4 z 5

Tak jo, shltl sem ty knihy dost rychle. Autor ma ten talent, že když začnete číst tak se těžko přestává. Závěrečná kniha obstála skvěle a bylo to moc dobré až na ten konec, kvůli konci jsem nedal plný počet, protože ukončit to stylem SGU to je na nervy a autor by zasloužil vykostit pokud neudělá 4 díl kde se dozvíme jak vše dopadne!

Alexxxka
28.09.2023 5 z 5

Celá série TOP! Děkuji pane Chrouchi!

Tano
03.08.2023 4 z 5

Taková závěrečná jednohubka, přečteno asi za 2 dny, opět jednoduše čtivé, i když se střídají úhly pohledu většího množství postav. Je to díl série, který mi v hlavě utkví nejméně, ale série prostě to dotažení Ethanova osobního tažení potřebovala :)
Někteří zde uvádějí, že by nejradši tento díl přilepili k dílu druhému, s tím určitě nesouhlasím, druhý díl totiž skončil přesně tak, jak skončit měl, člověk čučí, oči vykulené a šrotuje mu v hlavě, jak to může dopadnout, tohle by to zkazilo :) Tady je sice závěr taky zajímavý a mohl by vést k dalším dílům, ale oproti závěrům 1 a 2 určitě není tak "epic".

jan7113
14.03.2023 5 z 5

Trilogie je uzavřena, konec tak trochu otevřený pro další začátek. Tak jako předchozí díly je kniha úžasně čtivá, chytne a pustí až na konci. Víc asi není potřeba dodávat. 100 %

ydnac
19.08.2022 5 z 5

BOJ O ŽIVOT !!!

Musela jsem rychle přečíst poslední díl, abych věděla, jak to celé dopadne :-)
Obyvatelé městečka Pines jsou konečně svobodní, ale...
Pravda může mnohé změnit.
Tato série, to je fakt jízda.
Všechny díly jsem si užila, napnutá až do konce, který jsem fakt nečekala, ale joooo je to pecka :-)
Doporučuji :-)

geimz
21.04.2022 3 z 5

(SPOILER) Do polovice vlastne skvelý zombie survival horor s frenetickým tempom, ktorý skončí ale tak náhle, ako začal, a na povrch začnú vyvierať všetky tie logické kiksy, ako sú Hassler a jeho misia za plotom, jeho, alebo skôr spisovateľov trápny fakeout o tom, že len on vie, ako zachrániť ľudstvo, záver, chabý milostný trojuholník, a mohol by som pokračovať ďalej. Crouch mal zostať len pri prvom dieli, lebo nápaditosť vyčerpal a ďalšie dve pokračovania pôsobia tak trochu ako varenie z vody.

Mirin1349
31.01.2022 3 z 5

Nemůžu si pomoct, ale třetí díl by se mi daleko víc líbil pouze ve formě přidaných pár kapitol ve zkrácené a zahuštěné verzi na konec druhého dílu. Rozhodně to nebylo špatné, od začátku do konce to byla pořádná akce, která nepřinesla ani chvilku oddechu, ale ve srovnání s předchozími dvěma dílo, to prostě všechno bylo takové hektické, na férovku přiznané a celkově moc „mutantí“. Pokud by někdy mělo vyjít pokračování, já už se účastnit nebudu.

Chloe12
16.12.2021 5 z 5

O předchozích dvou knihách jsem mohla napsat že jsou mým šálkem kávy, ale teď jsem si dala maličké ristreto. Bývala bych ocenila kdyby se do druhého dílu zakomponoval díl třetí, takhle jsem absolutně nespokojená. Příběh ve mě zůstává poloviční.

Ticiana
02.09.2021 5 z 5

Musim rict, ze jsem si to hodne uzila. Posledni dil je hodne krvavy, a Pilchera jsem docela nechapala. Libilo se mi zakonceni, doufam, ze zadny dalsi dil nevyjde, protoze takhle je to na kazdem z nas, co si predstavi. Za mne skvele poctenicko od zacatku az do konce, treti dil podle mne nejlepsi.

horys
30.08.2021 5 z 5

Skvělé zakončení! Celá trilogie je na velmi vysoké úrovni. Pohlcující.

vila_z_lesa
10.06.2021 4 z 5

Wow, tak tohle bylo parádní zakončení, místy tedy až moc zdlouhavé, ale přesto to bylo plné napětí, nemohla jsem knihu odložit.
Trilogie rozhodně bude patřit mezi moje topky a neskutečně bych ocenila pokračování!

Svatopluk
28.03.2021 3 z 5

U této trilogie jsem se rozhodně nenudil. Solidní postapokalyptický příběh.

Schuminka
13.03.2021 3 z 5

Pro mě je to nejslabší díl z celé trilogie. Velká část byla věnována akci a méně již vývoji v městečku a v tehdejším světě. Naopak se mi líbily pohledy jednotlivých aktérů na celou situaci. A ze závěru autor chytře vybruslil.

katka9574
26.01.2021 5 z 5

Fantastická trilogie, fakt paráda - a to já sci-fi nikterak nevyhledávám. Vřele doporučuji všem milovníkům napínavého čtení, Blake Crouch píše skvěle! A doufám, že už pilně maká na čtyřce ;)