Posedlá láskou

Posedlá láskou https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313590/bmid_posedla-laskou-e94-313590.jpg 3 20 9

Sedmnáctiletá Pavlína se poprvé zamiluje, do staršího Michala. Co na tom, že svého idola zná jen z filmu, novin a Facebooku. Pavlína také prožívá krizi v rodině a před složitou realitou utíká do svého vlastního světa snů, ve kterém Michal hraje hlavní roli. Časem však tento svět začne čím dál tím více splývat s tím reálným. Co Michal nejen před Pavlínou skrývá? A co všechno o sobě Pavlína ještě neví?... celý text

Přidat komentář

Markét0138
01.08.2020 3 z 5

Tato kniha mě zaujala hlavně svou psychologickou stránkou; dostala jsem od ní, co jsem chtěla, jen částečně, některé děje a zápletky a další dění týkající se duševní nemoci bych uvítala rozepsanější. Mám trochu pocit, jako by se to autorka rozhodla ukončit v nejlepším a nejzajímavějším, což je škoda - u této knížky bych naopak uvítala třeba dvojnásobnou délku, s trochu osekanými pomalejšími pasážemi a rozepsanějšími zajímavými pasážemi.
Kniha je každopádně hodně čtivě napsaná, nedala se odložit a opravdu jsem cítila potřebu vědět, jak to dopadne, což jsou kvality, které spousta současných delších knih nemá.

Sharona73
25.09.2019 5 z 5

Ano, souhlasim, se vsim tim hodnocem, ktere zde napsali ctenari prede mnou, ale jedno te knize uprit nemohu a to je napeti. Skutecne jsem chtela vedet jak to dopadne a nemohla knihu odlozit. A to je co rict, protoze pribeh je psany v pritomnem case, a to normalne nectu.


dyger
08.10.2018 3 z 5

Asi jsem od knihy čekala víc, ale předpokládám, že puberťákům by se to mohlo líbit....

Syky951
18.08.2018 5 z 5

Mně se toto dílo velice líbí, je emotivní a velmi čtivé! Úžasné!!

dee7
17.07.2017 2 z 5

Přečteno. V čekárně. U zubaře. Nikdy více. Myslím tím tuto knihu :)

Pánprasat
07.05.2017 4 z 5

Také bych radila autorce přehodnotit zařazení knihy, místo romantiky spíše psychologickou kategorii. Vzhledem k tomu, že se jedná o částečnou autobiografii dívky s mentálním onemocněním, nelze jistě očekávat knihu na špičkové úrovni, už z podstaty samé. Přesto bych podotkla, že styl autorky je poměrně dobře čtivý a oceňuji její otevřenost.

Hermi1993
20.04.2017 odpad!

Byla to hrůza, žádný děj, žádná stylizace, žádné literární kvality, absence jakéhokoli příběhu nebo filosofického podtextu. Neshledávám žádná pozitiva, vlastně ano, shledávám - námět to není úplně špatný. V knize je pár slibných momentů, které by po rozvedení mohly vydat na nějaké slušné dílo. Musel by se toho ovšem chopit jiný/á autor/ka. Číst tuto slátaninu byl pro mě literární očistec. Pokud se někdy dostanu do pekla, budu tam nucena číst tuto knihu, poslouchat Alici Springs a dívat se na Medvídka!

TheEngineer
05.01.2017 odpad!

Kniha se ke mě dostala víceméně náhodou, tak jsem si řekl že jí zkusím přečíst. No, zkusil jsem to. Po přečtení zhruba poloviny jsem číst přestal. Nešlo to. Časová linie je nekonzistentní, důležité děje mohly být více rozepsané. Text působil stroze, nepříliš zajímavě. Vžít se do děje jde také velice těžko. Velmi mi to připomínalo slohovou práci žáka 3. ročníku základní školy. No, ale abych nebyl jen negativní, musím dát malý palec nahoru za šišlajícího Honzíka.

mikela
01.12.2016 odpad!

Celá kniha je psána velice jednoduchým stylem. Krátké věty ve mně vyvolaly dojem, že čtu práci žáka základní školy. Stejně tak i děj plynul velice pomalu, řekněme, že prvních padesát stránek se vůbec nic nedělo a konec byl psán velice rychle. Posledních šest stran bylo rozhodně jedno velké překvapení a v mém případě bohužel i zklamání. Nakonec bych chtěla dodat, že zařazení k dívčím románům je chybné, žádná romantika tam nebyla. Povídku bych spíše přiřadila k psychologii a i to bych byla příliš optimistická.

Štítky knihy

autobiografické prvky novely

Autorovy další knížky

Petra Karasová
česká, 1991
2015  55%Zakázaná láska
2016  55%Posedlá láskou
2016  22%Lucreziino srdce
2017  62%Můj smutný svět
2022  69%Žila jsem s hlavou v oblacích

Kniha Posedlá láskou je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce15x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x