Porodní příběhy

Porodní příběhy https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76432/porodni-pribehy-76432.jpg 4 12 2

Ženy i muži vypovídají svůj jedinečný příběh o narození dítěte. Vyprávějí sami za sebe, vlastním jazykem, porod vidí vlastní perspektivou, a proto má jejich výpověď sílu mimořádného zážitku. Budete překvapeni, kolik se toho dozvíte o tom, jak děti přicházejí na svět. Nedílnou součástí knihy Porodní příběhy je slovníček pojmů spojených s těhotenstvím, porodem a raným rodičovstvím.... celý text

Přidat komentář

adela70224
19.06.2023 5 z 5

Cetla jsem jako pozitivni naladeni se pred porodem. Kdo se pripravuje na prirozeny porod bez zbytecnych medicinskych zasahu, pro toho je tato kniha. Na tu dobu je zde mozno si precist nevydane porodni pribehy. Dnes jiz domaci porod, prvni osetreni novorozence na tele matky, vyber polohy apod. nejsou uplne nezname. A preci to dnes bohuzel neni zcela bezna vec pri porodu...

Anna 13
09.11.2018 5 z 5

Tato kniha je mou další biblí, která mne pomohla utvořit si názor, dát šanci novým směrům, něco v sobě pochopit, poznat, ujasnit si, jak chci porod prožít já, i když to třeba bude až za desítky let.

Zde se o své zážitky z porodu dělí jednaačtyřicet žen... Budete mít možnost si přečíst o překotných porodech, kdy se do porodnice dojet nezvládne, o porodech znásilněných lékaři a bolestných (teď myslím bolest na duši), o porodech přirozených, o rození dětí v bezpečí domova, z pohledu nastávajícího tatínka či nastávající sestry, o porodech sekcí... Ženy se tu rozepsali i o poporodních depresích nebo o ztrátě dítěte... Potěšili mě i tím, že promluvili o tom, jak se rodí za hranicemi a o stále tabuizovaném ambulantním porodu.

Tato kniha je o ženách od žen pro ženy. Ale s pokorou a úctou do ní může nahlédnout i muž.
Byla bych ráda, kdyby ji povinně četly všechny porodní asistentky a porodníci u nás. Je to nutné... Vzhledem k tomu, že hrůzostrašné porody tu převládají nad těmi nádhernými. Počet bondingů by se dal u těchto žen spočítat na prstech jedné ruky.

Knize bych vytkla to, že u jednotlivých porodů nebyly napsány roky a porodnice. Vzhledem k tomu, že stránky Aperio jsou jedny z těch nejlepších v porovnávání našich porodnic, tak nechápu, proč se zde musely tutlat.

Každopádně z této knihy si odnesete nesmírné bohatství...

Mě tu ohromilo mnoho žen. Hlavně těch domorodiček. A pak také jedna, na kterou nezapomenu. Ta, která se na porodním sále dokázala ozvat a ochránila tak své nenarozené dítě i sebe a která i navzdory bolestem nepodlehla autoritářskému personálu. Patří jí moje úcta. Hrdinka.

Poznámka na závěr: stejně tak, jako je dobré mít kontakt na laktační poradkyni, se bude hodit číslo na právníka, aby jste se ujistili, že právo je opravdu na vaší straně a že tohle si od lidí v bílých pláštích nemůžete nechat líbit.