Po záhadných stopách

Po záhadných stopách https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28811/po-zahadnych-stopach-28811.jpg 4 34 10

Tato kniha se vydává po stopách neznámých velkých zvířat – ať už existujících nebo zatím považovaných za legendu. I další kniha význačného českého zoologa a kryptozoologa pátrá po existenci zatím neznámých zvířat, o kterých vědci nemají nezvratné důkazy, a znají je pouze z vyprávění domorodců, cestovatelů, z historických záznamů a různých legend. Autor objasňuje záhady kolem legendárních žraloků z Havaje, obřích chobotnic ze starých námořnických legend, potomků ptakoještěrů z hraničních oblastí Zairu a Zambie a záhadného živočicha mokele mbembe z Konga, který by mohl být přežívajícím dinosaurem. Kniha je velmi zajímavá, poutavá a čtivá a zároveň přináší solidní vědecké informace.... celý text

Přidat komentář

Iki1
28.02.2022 4 z 5

U této velmi dobře vypravené publikace s velkým množstvím fotografií jsem se dobře pobavil. I když je jasné, že je tu přítomna značná autorova imaginace, přesto kniha čtenáři přibližuje vědecký obor zvaný kryptozoologie. Osobně nejvíc tleskám autorovým popisům vědeckých výprav a objevů.

vas
08.05.2021 5 z 5

Právě jsem se vrátil k této krásné knize. Děsivé okřídlené kongamato a obrovské mokele mbembe dráždí fantazii a díky úžasné Marešově imaginaci lákají k vypravení expedice, která snad odhalí jejich pravou identitu. Možná že je ale lepší nechat fantomy z tropických bažin spát.


Yoshik
25.01.2018 5 z 5

Dobrodružné cestopisné pátrání po tvorech z domorodých pověstí a hledání možného skutečného zvířete, které by mohlo být jejich předlohou, mnohdy vyhynulého. Za mne absolutní hodnocení, jedna z mých nejoblíbenějších knih napříč všemi autory i žánry.

corvo
08.03.2016 5 z 5

Mokele Mbembe - dinosaurus ze střední Afriky - jemuž je v této knize věnována samostatná kapitola, v mém životě znamenal první setkání s kryptozologií. Kdysi jsem o něm četl zajímavý článek v časopisu Květy a skutečně jsem věřil, že existuje. K odhalení jeho existence bylo podniknuto několik dobrodružných vědeckých výprav. Možná, že dinosaurus mokele vyhynul teprve v nedávné době, ale mým přáním je, aby jeho životaschopná populace v bažinatých pralesích řeky Kongo dosud přežívala.

vitek.sk
21.10.2014 3 z 5

Stejné hodnocení jako u předchozí Marešovy knihy. Kdysi jsem to hodně "žral" dnes už vím, že Mareš často přehání a někdy bych řekl, že si i vymýšlí, takže občas to není ani tak popis faktů, jako spíše zábavná fikce. Kryptozoologie má aspoň od ostatních pavědeckých nesmyslů ten plus že není nebezpečná. Přes občasnou nevědeckost mne kniha bavila, takže 3 hvězdy.

notburga
13.05.2014 5 z 5

Moje nejoblíbenější kniha od J. Mareše. Poutavě a zajímavě napsaná. S některými teoriemi se sice nemohu plně ztotožnit, ale i přesto dávám 5 hvězdiček. Pokud na ni narazíte, neváhejte.

see_sawandrew
24.08.2013 4 z 5

Mareš prostě umí. Možná má poněkud přemrštěnou fantazii, ale jeho hypotézy jsou inspirativní a rozhodně kryptozoologii neodsuzují ani neopěvují. Rozhodněte se sami. 85%

tenax
09.08.2013 5 z 5

Výpravná publikace velkého formátu, psaná poutavým stylem, s množstvím faktografického materiálu, doplněná autorovými autentickými zážitky z cest za tajemnými zvířaty. Vynikající, téměř burianovské barevné ilustrace. Skvělá kniha.

Chensie
30.05.2013 5 z 5

Mně se kniha neuvěřitelně líbila. Doteď si vzpomínám na příběh Přízrak smrti a to jsem ji četla pár let zpátky, jak mě zaujal.

matusko556
07.05.2013 5 z 5

Celkom dobra kniha od Mareša...pekné dobrodruzne pribehy z oblasti kryptozoologie...urcite doporucujem precitat...pekne citanie...uvadza tam tie najznamejsie kriptidy...od kongamata az po niuhiho...