Pletichy krásného vévody

Pletichy krásného vévody https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/198365/bmid_pletichy-krasneho-vevody-198365.jpg 4 136 24

Girl-bachelor série

< 2. díl >

Prudence Bosworthová dlouhá léta žila ze skrovného platu švadleny a z romantických představ o pravé lásce, která ji možná jednou potká. Dočkala se však něčeho zcela jiného: obrovského dědictví po otci, kterého nikdy neviděla. Stačí když se do roka provdá a bude z ní velmi bohatá mladá dáma. V tom Prudence velký problém nevidí – poté, co spatřila jistého vévodu, nemá o svém vyvoleném sebemenší pochyby... Vévoda ze St. Cyres je světem protřelý muž, který svůj cynismus skrývá za maskou neodolatelného úsměvu. Topí se sice v dluzích, ale taková patálie se dá přece snadno vyřešit sňatkem s bohatou dědičkou. Například s tou naivní švadlenkou, které spadlo do klína celé jmění. Romanticky založenou Prudence by nikdy nenapadlo, že se o ni krásný vévoda zajímal z čistě zištných důvodů. Když zjistí, že mu šlo od samého začátku jen o peníze, zhroutí se jí celý svět a zruší zasnoubení. A právě tehdy Rhys ke svému úžasu zjistí, že ji miluje. Bude mu však Prudence ochotna odpustit? A znovu uvěřit? Milovat ho totiž nikdy nepřestala...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

The Wicked Ways of a Duke , 2007


více info...

Přidat komentář

zofie3000
17.01.2022 4 z 5

Příjemné, pohodové čtení. Je to o to zábavnější, když si nejste jisti jestli je to myšleno vážně nebo i s mírnou nadsázkou

Jurajovamaka
28.02.2021 5 z 5

Pekný romantický príbeh.
O D P O R Ú Č A M ❤


Kudík
19.02.2021 4 z 5

(SPOILER) Další díl a další nájemnice z Little Russell Street, tentokrát švadlenka Prudence. Opět příjemné čtení, kde je tentokrát ve hře obří dědictví po otci a jeden vévoda, s dost nepěkným dětstvím. Ohledně Thomase jsem tušila, proč udělal, to co udělal.
Většina knihy se tak nějak dala vydedukovat, ale v samém závěru jsem byla Prudence (autorkou) za pomoci pana W. hezky překvapena, jak Rhyse, vévodu ze St. Cyres, "obelhala".

Zomy
28.01.2021 4 z 5

Laura Lee Guhrke mě skutečně baví! Její styl se čte plynule a s radostí, příběhy jsou stokrát omleté a přitom ty nejlepší, dialogy mezi hrdiny vtipné.
V tomto díle jsem zvažovala tři hvězdy, protože Prudence byla vykreslena přehnaně naivně a to mě rozčilovalo. Ostatní autorčiny hrdinky jsou ženské od rány a to je mi sympatičtější. Rhys byl zpočátku správný záporák, přesně tak, jak to příběh potřeboval. Chvílemi to byla trochu fraška, ale přesto jde hlavně o tu správnou dávku zábavy a romantiky.

vcielka
04.11.2020 5 z 5

Prva kniha bola sice o chlp lepsia, ale ani tato nesklamala a uzila som si ju. Som velmi prekvapena, ze od tejto autorky sa u nas vydali len 4 knihy a aj to len sporadicky

MarkétaI.
11.07.2020 5 z 5

Ona je dědička. On zadlužený vévoda. Konec je jasný od začátku, žádné velké drama se nekoná. Je to oddechová kniha, která se mi ale líbila.

pegasek
12.10.2019 4 z 5

Super čtení :-)

jitka7
19.09.2018 3 z 5

Takové slaďoučké počteníčko. Prudence byla vážně velmi naivní, ale pro mě to zase vykompenzoval vévoda. Takže pohodové čtení při dlouhých večerech, když nemáte náladu na vážnější téma.

1marskr
10.03.2018 5 z 5

Jestli tohle byla nejhorší kniha série, už se těším na další.

Majdule
08.02.2018 3 z 5

Tento příběh mi vyloženě nesednul. Řemeslně v pořádku, ale úplně jsem se minula s typem zápletky a nepotkala jsem se ani s hrdiny. Zběžně jsem dočetla jen proto, že je součástí série, kterou jistě dočtu, už proto, že první díl se mi líbil. Mimochodem propojení série je velmi volné, absolutně nevadí, pokud jí nečtete v pořadí.

daza.dt
02.11.2016 3 z 5

Moje první kniha od této autorky - nemohu tedy moc srovnávat s jinými knihami. Hlavní hrdinka byla až příliš naivní - vzhledem k svému věku. Totální červená knihovna. Četla jsem jí jako eknihu - papírovou bych si rozhodně nekoupila. Pro mne tedy spíše zklamání.

helenkan
03.08.2016 5 z 5

Prudence byla moc naivní a důvěřivá.A to mě dost vadilo.První díl byl lepší.

havrmoni
24.02.2016 3 z 5

Předchozí díl byl lepší,budu opakovat co už jsem četla někde pode mnou. Prudence byla naivní husička a ani já jí nemohla přijít na chuť. Pak na jednou ,,prozřela" a zatočila s příbuznými a vévodu ani nenechala promluvit,jak byla najednou taková radikální.Tři hvězdičky za vévodu. Doufám,že další díl bude lepší.

TaLu
26.10.2015 4 z 5

Tedy když jsem se podívala na obálku a zjistila název knihy, očekávala jsem všechno možné, jen ne čtivou a příjemnou chvíli, kterou jsem pak s tímto dílem strávila.
O to větší bylo moje překvapení, že jsem narazila na romantickou knihu, která měla vtipnou zápletku a podle mne je celý příběh napsán moc hezky. U romantických spisovatelek a knih hodnotím, zda je kniha dobře napsaná, nebo jde jen o počet popsaných erotických scén. Tento příběh mne zaujal, hrdinové mi byli sympatičtí a velmi ráda si přečtu i nějaké další knihy od autorky.

jaja1989
17.04.2015 5 z 5

I z chudé švadlenky se může stát bohatá panička. Stačí aby se objevili peníze tatička co se na ni vykašlal a jde to:) a i londýnská smetánka ji najednou nepřehlíží.
Škoda, že mně se to nestane

narisa
07.11.2014 4 z 5

První a třetí díl byl daleko lepší. Prudence mi nebyla moc sympatická. Zato vévoda ano. Jinak by mé hodnocení bylo jen 3. Jinak pěkné, ale mě to tolik nevzalo za srdce, jako 1. a 3. příběh

miruska1
30.08.2014 5 z 5

Kniha sa mi pačila. Je fakt že prva časť bola lepšia,ale i napriek tomu to bol pekny pribeh. A to dedičstvo: vobec ma nenapadlo zaoberať sa tym či to je alebo nieje možne. Ako už bolo napisane nižšie,nieje to literatura faktu. Krasne oddychove čitanie

BlueIvy
24.08.2014 5 z 5

Celkom nerozumiem nízkemu hodnoteniu tejto knihy - asi mám divný vkus... Mňa totiž kniha prekvapila veľmi milo. Nie je to literatúra faktu, takže výčitka že dej nie je celkom reálny nie je na mieste. Postavy boli sympatické, dej zaujímavý a kniha sa čítala prakticky sama.

jaja10
21.08.2014 3 z 5

Nebyla to zas tak špatná kniha, to ne, ale něco mi na ní vadilo. Možná ta nereálnost, kdy švadlenka zdění jenom rentu milion liber ročně a vezme si vévodu, no budiž, to se třeba může stát...ona byla tak trochu naivní, ale zase se mi líbilo, že nemyslela jenom na sebe a byla ochotná pomáhat i ostatním. A taky bylo milé, jak nakonec vystrčila své "drápky". Ještě jsem od této autorky nic dalšího nečetla, tak jsem zvědavá na ostatní romány, tento se mi zdál povedený.

liletka_a
13.06.2014 3 z 5

I přes tak nízké hodnocení, kniha mi sama o sobě nepřišla až tak špatná. Příběh byl celkem čtivý. Jediné co mi na této knize vadilo, byla hlavní ženská postava Prudence. Té naivní, hloupoučké, příliš milé husičce jsem za celou dobu nepřišla na chuť. Zato vévoda byl celkem sympaťák, ten se mi líbil, ale k Pru se rozhodně nehodil. :) Abych jí zase až tak moc nekřivdila, tak od 200 stránky, kdy se dozvěděla pravdu, tak alespoň konečně dokázala aby se Rhys chytil za nos. :) Konec byl z celé knihy nejlepší. Zábavný, romantický a díky němu mi nepřišlo čtení tohoto dílu jako úplná zráta času. ;)

Štítky knihy

Anglie 19. století dědictví

Autorovy další knížky

Laura Lee Guhrke
americká, 1960
2012  79%… a pak ji políbil
2014  77%Svádění jako lék
2013  82%Gentlemanovy tajné touhy
2013  75%Pletichy krásného vévody
2021  76%Pravda o lásce

Kniha Pletichy krásného vévody je v

Přečtených197x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených10x
Knihotéce181x
Chystám se číst39x
Chci si koupit11x
dalších seznamech4x