Plavba zlých snů

Plavba zlých snů https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514993/bmid_plavba-zlych-snu-9H2-514993.jpeg 4 384 66

Řekla bych, že doktor Cruz Costello je můj úhlavní nepřítel. Jenže to by vyžadovalo, abychom si sebe navzájem všímali, což jsme už více než deset let neudělali. V tomhle městě je za zlatého hocha. Zbožňovaný rozehrávač, jenž se stal lékařem. Já jsem holka, která se nechala v šestnácti zbouchnout a teď pracuje v bistru. On je ve Fairhope korunním princem. A já získávám svou pravidelnou dávku královské rodiny z bulvárního plátku. On je boháč. A já mám hluboko do kapsy. Když se naši sourozenci zasnoubili, Cruzovi rodiče pozvali před svatbou obě rodiny na plavbu lodí. Jenže my s Cruzem se ocitneme na jiné lodi než všichni ostatní. Představte si deset strašlivých, nesnesitelných dní na moři s chlapem, kterého nemůžu vystát. (Samozřejmě je to moje chyba.) Ale když přijde do hry alkohol, tajemství se vysypou z rukávu a mně zůstane jediná otázka: Troufnu si dát lásce ještě šanci?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Bad Cruz , 2021


více info...

Přidat komentář

snilek.holka
17.03.2024 5 z 5

Tohle byla trefa do černého. Moc mě příběh bavil, postavy jsem si zamilovala, pobavila jsem se a hlavně krásně napsané. Líbily se mi charaktery postav i to jaky měly vývoj. Jediné minus, knírek. Hned jsem ho musela vymazat z hlavy :)

musivila
23.02.2024 4 z 5

Asi jsem od knihy očekávala trochu něco jiného. Hlavní postavy si tentokrát mé srdce nezískaly. A vůbec celkově obyvatelé Fairhope ...

Nelíbilo se mi, že se Tennessee ztotožňovala s rolí, jakou ji město přidělilo, že nechala po sobě všechny "šlapat", včetně její rodiny. Hlavně, když měla syna.

A proboha, Cruze s knírkem jsem si nechtěla vůbec představovat. Ještě, že u knihy si může každý udělat o postavě svou představu :-)


IrenaMikerová
01.02.2024 4 z 5

Čekala jsem od toho něco jiného, ale nezklamalo mě to. Hlavní postavy jsem si oblíbila, zasmála jsem se, příběh se mi líbil je to taková oddechovka, která vás bude bavit díky autorčinu stylu psaní.

Leído
08.01.2024 5 z 5

Knížku jsem si vybrala na desetihodivý let, abych si ji mohla přečíst na jeden zátah. Tušila jsem, že to budu potřebovat a nemýlila se. Tentokrát jsme tu neměli zlého hocha, ale vůbec mi to nevadilo. Charaktery originální, interakce skvělé a vývoj postav a jejich vztahu opět bravurní. Jediné, co jsem si musela odmyslet, byl ten knírek.

001Terka456
23.12.2023 4 z 5

Taková milá, místy hodně vtipná variace na Popelku. Od začátku člověk ví, o čem příběh bude a jak skončí, ale to mu neubírá na čtivosti. Hezky jsem se bavila.

pollyn
07.12.2023 4 z 5

Vtipný, vymazleně vtipný :) vždycky když už jsem si myslela, že vím, co bude dál tak mě něco překvapilo a vtáhlo zpátky do děje. Líbil se mi vývoj vedlejších postav - Gábi, Roba a nakonec i koule doktůrka :)
Trinity a všechny matky byly teda extrémně otravné, až mě z nich bylo chvílemi špatně.

JessieEx
05.11.2023 4 z 5

Nečtu, nevyhledávám běžně tento typ knih, ale musím říct, že mi moc sedla do nálady... Potřebovala jsem přesně něco takového - příběh, u kterého budu moci vypnout.
Ano, bylo to naivní a hlupoučké, příliš dlouhé a už si ani nevzpomínám, co se dělo v druhé půlce knihy...ALE kniha mi pomohla zahnat chmury, odreagovat se a zkrátka jsem si to užila. Není to pro mě něco, co bych chtěla číst každý týden, ale sem tam se to vyloženě hodí!

avalonek
03.11.2023 5 z 5

Tak tohle se mi fakt líbilo.Začátek úplně super rozjetej,pak to tedy trošku vázlo,než se nám hlavní hrdinka dokázala k něčemu dokopat konečně,a konec byl prudký sešup.Vše co si člověk od romanťárny přeje si tu užije

Silvisek
03.11.2023 5 z 5

Kniha se mi libila. Rozesmala me, obcas rozesmutnela a ke konci dojetim malem ukapla slza kniha je takova oddechovka a chvilema jsem si vzpomnela na Popelku

Ráčkajda
01.11.2023 5 z 5

Taková trošku pohádka o Popelce, ale čtivá, postavy sympatické a děj ubíhal....jen ten knír mi tam vůbec nepasoval :-)

Wajny
28.10.2023 5 z 5

Plavba zlých snů je poutavým čtením, které nás zavádí do malého města, kde se všichni znají, a chyby se těžko odpouští. Hlavní dvě postavy, Cruz a Tennessee, na první pohled nemohou být odlišnější. Cruz je zlatý hoch, zatímco Ness je vyvrhel města. Postupně však zjišťujeme, že jejich veřejné masky jsou mnohem složitější, než by se zdálo na první pohled.

Když chybou Ness skončí na špatné výletní lodi, na počátku to mezi Cruzem a Ness vře. Postupně se však začínají více sbližovat a začínají se odhalovat tajemství z jejich dospívání.

Ness je silnou postavou. Její vztah s Bearem byl krásný, a já se vždy dojala, když se jí zastal. Avšak občas jsem nerozuměla jejímu nedospělému chování a proč se pořád staví do pozice vyvrhele. Potěšilo mě, že autorka šikovně uzavřela minulý vztah a nenajdeme zde žádný zbytečný milostný trojúhelník.

Cruz byl dobrý, ale já mu nemůžu pořád odpustit ten knírek Taky mi vadilo jeho občasné špatné chování k Ness, hlavně že začátku, kdy mi přišlo, že si s ní jenom zahrává a snaží se jí z důvodu minulosti ubližovat.

Příběh je vyprávěn z pohledu obou hlavních postav a romantická linka se pomalu vyvíjí směrem k nevyhnutelné epické lásce. Líbí se mi také zmínky z minulosti, které dodávají příběhu hloubku a kontext.

Kniha není bez dramatu, která se objevují jak ve formě minulých vztahů, tak hlavně ve formě rodiny Tennessee. Je těžké nerozčilovat se nad tím, jak se členové této rodiny chovají k Ness. Jejich ponižování a hysterie jsou téměř nepřekonatelné, a jejich jednání směrem k vlastnímu dceři/sestře je opravdu otřesné.

Všechny vedlejší postavy mě štvaly (až na Beara). Jejich náhlé uvědomění a omluvy mi přišly příliš plytké a málo uvěřitelné, zejména jak se z nejhorší rodiny staly najednou nejvíce milující.

Plavba zlých snů je zábavným románem s chytlavým příběhem a silnými hlavními postavami. Má své momenty, které vás překvapí, a obsahuje všechny ingredience, které od autorky L.J. Shen očekáváme. I když mě některé aspekty příběhu štvaly, stále se jedná o čtivý a dojemný příběh lásky a sebepoznání.

Instagram - Nikmakbooks

Honey0105
28.10.2023 3 z 5

Od autorky jsem četla zatím jen jednu knížku a vím, že jsem z ní byla opravdu dost rozčarovaná (a ne úplně v dobrém slova smyslu). Po čase jsem se rozhodla, že zkusím i něco dalšího. Tato kniha ve mně rozhodně vzbudila lepší dojem. Přesto byla přemrštěná. Všechny postavy byly vykresleny až do extrému. Rozhodně ale oddechové čtení, jen na konci už zbytečně natahované. Nenadchne, neurazí.

pip11
21.10.2023

Mé první setkání s touto autorkou, bylo to čtivé. Vše podstatné již bylo napsáno přede mnou, dávám 3,5*.

Nattali.ka
15.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Čtivá kniha, postavy vcelku sympatické, tentokrát přitažlivý, všemi oblíbený doktor a neúspěšná servírka - svobodná matka, která je tak trošku vyvrhel společnosti. Děj je očekávaný, a to, že mají předurčeno se do sebe zamilovat už z toho tak trošku vyplývá hned na začátku, ovšem, za mě, je to docela naivní příběh a přechod od ignorace k zamilovanosti přicházi celkém brzy, hlavně obrat hlavního hrdiny od nezavázného mládence po touho po vážném vztahu a rodinném životě.

Ála1968
25.09.2023 3 z 5

S knihou jsem šla na jistotu,protože autorku miluju a nikdy mě ještě nezklamala,až ted.To snad ani nepsala ona.Nemůžu upřít,že příběh byl humorný a romantický,ale jinak to bylo takové nic moc.Byla jsem hodně překvapená a myslela jsem,že byla mezi jejími prvotinami,což by to vysvětlovalo.Není to tak.Vlastně její prvotiny jsou skvělé.Tak doufám,že to nebude pád dolů,což by byla ohromná škoda

Holubka
22.09.2023 5 z 5

Tohle mě strašně bavilo. Myslím že knížku jsem kupovala jenom abych dosáhla na dopravu zdarma. Ani jsem neměla v plánu ji začít číst ale manžel mi ji podal z knihovny když jsem ho prosila ať mi vybere další knížku. A dostala jsem do ruky Tennesse. Tu holku jsem si strašně zamilovala. Vždycky se zamilovávam v knížkách do můžu, ale tady mě dostala Ness. Ne že by na Cruzovi bylo něco špatnýho (možná ten knírek), ale Ness byla střela a já si to s ní náramně užila. Některá její rozhodnutí se mi nelíbila, ale bez nich by tam nebylo to "drama". Kdo byl taky úžasný byl Bear, po každé když se zastal Tess tak jsem málem dojetím bulela. Rodina Ness byla na proplesknutí. Konec byl sladký jako cukrkandl, ale to mi vůbec nevadí.

Books_by_Dee
17.09.2023 4 z 5

IG: @books_by_dee

Po několika měsících se vracím k LJ Shenové a musím říct, že jsem od téhle knížky čekala trošičku víc. Za mě to postrádalo určitou jiskru a některé pasáže mě vyloženě nesedly. A nesedly mě ani některé charakteristické rysy jednotlivých postav. Bylo to fajnale
Tennesse sestra se zasnoubí a před svatbou čeká celou rodinu zaoceánská plavba lodí, to by ale nebyla Nesse aby něco nepokazila a když má za úkol booknout kajutu pro ni a bratra nastávajícího ženicha, trošku se překlikne. Stane se tedy tak, že se omylem objeví na úplně jiné lodi než zbytek rodiny. Začnou se více seznamovat, na povrch vyplívají tajemství z jejich puberty a začínají přeskakovat jiskry.
Cruz byl fajn týpek, doktor, miláček města, prý hezcí než Ryan Gosling ve filmu Drive, ale měl knírek. Tím u mě na žebříčku přitažlivosti podstatně ztrácí. I charakterově mě občas vadilo jeho chování k Nessi, občas ji miloval, občas ji měl za blbku. Tak si sakra vyber. Nessy, vlastně byla úplně jiná, než ji vnímal celý svět, ale mě přišlo trošku nedospělé, jak se k tomu celému stavěla. Ale co mě vadilo úplně nejvíc byla celá její rodina absolutně nejhorší rodina, o které jsem zatím četla. (Na závěr se jako mávnutím kouzelnou hůlkou změnila v naprosto milující nechápu).
Čím déle jsem četla, tím víc se mi příběh líbil, ale rozhodně to nebude jedna z knížek, která mě nějak zůstane v hlavě. Vždyť i tuhle recenzi píšu pět dní po přečtení a mám s ní trošku problém.
Když jsem do knížka šla, tak jsem věděla, že názory na ní jsou rozdílné, takže já se budu stavit někam do středu. Bylo to fajn čtení, ale některé prvky mě tam nesedly.

knihomolkaJani
02.09.2023 4 z 5

Další povedená kniha od autorky..

Než se hlavní hrdinka nalodí, tak mi děj ubíhal pomaleji, ale pak to mezi hrdiny jiskřilo dokonale. A k závěru je tedy taky kniha pomalejší..
Příběh je protkán vtipem, láskou, ale bohužel i ponižováním od blízkých a strachem o budoucnost. Vedlejší postavy mě naneštěstí iritovaly téměř všechny...

Veliký plus je, že zde máme oba pohledy hlavních hrdinů.
Tennessee je matka skvělého kluka, hned jsem si jejich vzájemný vztah zamilovala. Na druhou stranu je to ale žena, která si navenek buduje pózu.. "Ta ženská byla prostě neuvěřitelná. Chodící katastrofa v minišatičkách." Měla v knize slabší chvilky, kdy jsem jí chtěla fláknout, aby se konečně probrala, ale uměla vystrčit i růžky, hlavně na Cruze "No tak Tennessee je sladká, ale samá bodlinka. Nebezpečná, ale neodolatelná. Je lepší než Trinity. Lepší než všechny ostatní.."
Pan doktor Cruz Costello byl dokonalost sama.. "Být dokonalý bylo vyčerpávající. Hlavně tehdy, kdy jsem se uvnitř cítil všelijak, jen ne dokonale." Z počátku mi trochu vadil, ale jakmile se mu dostanete do hlavy, je to další úžasňák..

Styl psaní je velmi čtivý a tak Vám i přes táhlejší začátek a konec kniha bude pod rukama ubíhat velmi rychle.
Knihu Vám mohu jedině doporučit.

luzajickova
30.08.2023 5 z 5

Tento příběh byl pro mě osvěžující, moc sem si ho užila. Cruz byl úžasný, jak se choval k Tennessee, ale kdo si mě nejvíc získal, byl Bear. To je tak úžasný mladý kluk, jehož chování a to, jak držel s Tennessee, mě dostávalo, bylo to tak nádherné a láskyplné pouto. Kdo mě ale nejvíc vytáčel, byla Tennessee rodina - matka, sestra, naprostí sobci a hysterky. To jejich chování k vlastní dceři/sestře bylo hnusné a někdy až přes čáru. Ano, pomohli jí dřív, ale to neznamená, že se k ní bude vlastní rodina chovat jako ke kusu hadru a dělat si z ní služku. Udělej tohle a tamto. PROSTĚ NE! Cruz se nesnažil Tennesse změnit doslova, snažil se jí pomoct, aby zapadla, a lidi jí měli rádi, a to bylo moc krásné gesto, Nessy to nakonec pochopila. Škoda, že toho o té lodi nebylo moc psaného, ale to nevadí, je to jen takový malý detail. Tennessee a ty její opravené sprosté slova, prostě sranda, moc mě to bavilo. U Roba jsem si myslela, že to bude pěkný hajzlík. No, tedy v minulosti byl, ale očividně život ho naučil své a poučil se, i když to ze začátku nevypadalo moc pozitivně. Kdyby byl konec trochu delší, vůbec bych se nezlobila.

moma08
29.07.2023 5 z 5

Já tuhle autorky mám hodně ráda a každá její kniha je něčím jiná.
Tady jsem byla docela smutná kvůli hlavní hrdince, jak se ke všemu postavila a nechala do sebe kopat ze všech stran.
Hlavní hrdina fajn.
Nakonec vše dopadlo, jak dopadlo a já jsem ráda, že se kniha dobře četla a děj plynul.