Soucit musí stranou

Soucit musí stranou https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495519/bmid_soucit-musi-stranou-fVO-495519.jpg 4 17 4

Výtvarník Ctirad Karáfiát spolu se svým kamarádem objeví při hledání polodrahokamů pod hromadou kamení mužské tělo. Vše nasvědčuje tomu, že proslulý hledač nerostů, kterých se v Krušných horách nachází nespočetně, zemřel nešťastnou náhodou. Když je však pohřešována i jeho spolupracovnice, nastupuje na scénu klášterecká mordparta, která začíná rozplétat složité vztahy mezi zemřelým a jeho nejbližšími. Ctirad začíná bez ohledu na důrazné varování kapitána Beránka i své manželky Šárky pátrat na vlastní pěst a dostává se, jak je pro něj obvyklé, do vskutku nebezpečných situací...... celý text

Přidat komentář

lenikhor
04.05.2023 5 z 5

Moje první kniha od tohoto autora a určitě si přečtu další. Zaujala mě zápletka z prostředí sběratelů minerálů, což mě nalákalo a nezklamalo. Líbí se mi způsob psaní, který sedí na české prostředí a je uvěřitelný a místy i humorný.

bedkniha
09.04.2023 5 z 5

Ctirad Karafiát, jeho rodinka, policejní sbor a celá tato série mě stále baví. Tento příběh byl zatím asi nejlepší, nemám co vytknout. Těším se na další příběh :-)


Gabusza
22.01.2023 5 z 5

Moje první detektivka z této knižní řady. Chtěla jsem ji zkusit, tento žánr moc nevyhledávám, a je velká škoda, že obálky u těchto detektivek nejsou moc lákavé, protože kniha stojí z přečtení.
Také jsem se nalákala drahými minerály, které mám moc ráda a jsou v příběhu hlavním tématem!

Ctirad a Šárka, dobrý pár :))
Manželé, on výtvarník na volné noze a ona policistka, která vyšetřuje vraždu hledače minerálů, zároveň se svými kolegy a Ctirad ji v tom pomůže, i když je výslovně varován od Šárčiného nadřízeného, kapitána Beránka.
A opět, a nebude to poprvé, jak jsem pochopila z vyprávění jeho manželky, Ctirad začne pátrat a poodhalovat vraha, a napomůže policistům odhalit zápletku a vraha.

Kniha se čte parádně, kapitoly na sebe navazují, jsou poměrně krátké,
to mi vyhovovalo.
Je popisovaná do detailů, někdy i vtipně :)
lidovými výrazy v ní autor opravdu nešetří,
tím zůstává zachována jakási autentičnost detektivní zápletky.

babystar
30.10.2022 4 z 5

Osmý příběh z Klášterce o tragickém vyústění manželského trojúhelníku, v němž malíř Karafiát opět najde mrtvolu a jak je jeho dobrým zvykem pomůže místní policii (i své manželce Šarce) odhalit vraha. Příběh má spád i napětí a čte se velice dobře (a taky se něco dozvíme o drahých kamenech i UFO).

Štítky knihy

české detektivky

Autorovy další knížky

Luděk Kubát
česká, 1952
2018  85%Poslední zastávka Peklo
2016  76%Stvůry
2020  79%Brutalita
2019  83%Symfonie smrti
2021  80%Osudový zkrat

Kniha Soucit musí stranou je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce49x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x