Nikdo nemusel zemřít

Nikdo nemusel zemřít https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506373/bmid_nikdo-nemusel-zemrit-PZR-506373.jpg 4 21 5

Na místě, kde došlo k přepadení vozu, který převážel peníze do bankomatů, objeví kapitán Vrána mrtvolu jednoho z členů bezpečnostní agentury. O několik kilometrů dále jsou k tělu zavražděné staré dámy povoláni kapitáni Šárka Karafiátová a Petr Beránek. Zdánlivě nesouvisející případy se záhy propojí a všechny tři společně čeká spletitá cesta k dopadení pachatelů loupeže a zároveň i nelítostných vrahů. K vyšetřovací skupině se připojuje nenapravitelný Ctirad Karafiát.... celý text

Přidat komentář

mr.Zdenek
29.03.2024 5 z 5

Pravděpodobně první kniha co jsem od autora přečetl a dávám plný počet hvězdiček. Ještě budu muset prolustrovat knihovnu, mají-li na půjčení i jiné tituly od pana Kubáta. Máte-li rádi detektivky bez nadbytečného krveprolití, pak je tato kniha právě pro Vás.

sakro
17.09.2023 5 z 5

Po nových knihách pana Kubáta vždy rád sáhnu s očekáváním čtivého příběhu. Nezklamala mě dosud žádná z přečtených, nezklamala mě ani tato. Oddychové čtení s trochou laskavého humoru, přehledný ale ne průhledný děj, ve kterém policisté řeší nejen práci, ale i svůj běžný každodenní život a který přináší rozuzlení až na posledních stránkách. Za opakovaně příjemně strávené chvíle autorovi děkuji a už teď se těším na další příběh, který mne čeká v mé knihovně.


moničina
12.08.2023 4 z 5

Opäť, dej prebiehal v ľahko podanom sviežom štýle, dobrá interakcia medzi postavami, jednoduchý ale pritom nie nudný dej., taka správna oddychovka cez prázdniny, napr. na chate.

Iki1
31.07.2023 4 z 5

Tahle kniha je to pravé ořechové, co z edice Původní česká detektivka očekávám. Žádné velké umění, ale jednoduchý, přímočarý děj, charakteristika postav hned na začátku (i když posléze se už příliš nevyvíjí), tah na branku a konečně vyřešení případu, před kterým autor trochu rozhýbe děj a nenápadně se snaží čtenáře nasunout na slepou kolej. A jako koření neuškodí trocha humoru. I když střed knihy mi přišel trochu rozvleklý, rozhodně jsem si při čtení odpočinul a pobavil se.

babystar
05.05.2023 4 z 5

Už devátý příběh malíře Ctirada Karafiáta. Tentokrát se do vyšetřování přepadení bankovního vozu moc nepletl, i když nakonec na dopadení pachatele podíl měl. V tomto díle skoro jen vařil a opatroval děti. Pachatele jsem tušila, i když autor hodně mlžil, ale konec mne přece jen překvapil.