Pět polibků

Pět polibků https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496461/bmid_pet-polibku-5Pj-496461.jpg 4 60 16

Poté, co otec Sarah Meachamové prohlásí, že nedá svolení ke sňatku mladší dcery Bethie, dokud se alespoň nezasnoubí i nepřítelkyně mužů Sarah, rozhodne se Sarah přijímat „naoko“ dvoření hezkého obchodníka Iana Colluma, který ji něčím přitahuje, ale jehož se chystá nakonec odmítnout. Ale proč se Ian Collum dvoří Sarah a jsou jeho úmysly čestné?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Five Kisses , 2021


více info...

Přidat komentář

Hradčiatko
dnes 5 z 5

Rozčlenenie deja na 5 bozkov je originálne a toho sa autorka drží v celej knihe. Snaží sa a vcelku veľmi zdarne podávať klišé tohto žánru aspoň trochu inak. Veľmi pekné čítanie :)

Hypatia1010
12.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Taková čtivá jednohubka z žánru historických romancí, jde však o poměrně neotřelý příběh, který dokáže vykouzlit úsměv na rtech, protože některé scény jsou opravdu vtipné, hlavně když máte živou představivost.
Sarah je hodně zajímavá postava. Jako mladinká naivní dívka se zamiluje do muže, který si s jejími city pouze pohrává, protože chce vzbudit žárlivost u své skutečné lásky. Když to Sarah náhodou zjistí na společenské akci pořádané samotným princem, zareaguje proti všem zásadám společenského chování a falešného nápadníka fyzicky napadne. Teprve následně si všimne, že její akt pomsty neunikl pozornosti přítomných a tak si vyslouží přezdívku "Slečna Saň". Nápadník její sestry pan Gyles vymyslí plán, aby získal souhlas otce své milé k jejich sňatku a přinutí Iana Colluma, aby se začal Sarah dvořit. Ten nakonec souhlasí, ačkoliv se mu to nelíbí. Navíc po seznámení se Sarah rychle pochopí, že krásná dívka je inteligentní, přímočará a má smysl pro humor. Jenže patří k aristokracii a on je pouhý obchodník, navíc jeho původ není zrovna ideální, aby mohl doufat ve šťastnou budoucnost po boku této úžasné dívky. Jeho city vůči Sarah sice nabývají na síle, ale stále nedokáže přiznat pravý důvod, proč se jí začal dvořit. A když to Sarah nakonec zjistí od sestřina nápadníka, nezůstane své pověsti nic dlužná.
Sarah jsem si od začátku oblíbila a Ian byl prostě dokonalý. Vynalézavé způsoby jeho dvoření musím ocenit na jedničku s hvězdičkou :-) Je jasné, že se do něj Sarah musela zamilovat.


Etule
06.06.2023 4 z 5

Paráda. Občas je fajn, když je v knize jen polibek a ne bambilion erotických scén. :) Oba hrdinové sympatičtí, nejlepší kamarádka Sarah byla taky skvělá (zajímal by mě její příběh).

alzbeta4340
23.01.2023 4 z 5

Jednoduchá a příjemná historická romance, ve které se hlavní hrdina začne pod nepravou záminkou dvořit slečně s pověstí "saně". Ze slečny se vyklube příjemná dívka, která ale všechno zjistí dřív než se jí její nápadník stihne přiznat. Jak to dopadne, to ať si každý přečte sám :-).

LenaWirus
10.01.2023 4 z 5

Jednoduché, čtivé, předvídatelné - u tohoto žánru to ani jinak nejde. Já jsem se moc bavila a knihu přečetla jedním dechem. Hlavní hrdinka nebyla otravná (což bývá můj problém u mnoha knih) a mužský aktér byl prostě Pan Dokonalý.

Matri
10.12.2022 4 z 5

Veľmi príjemná oddychovka. Nie som moc na historické romance ale táto kniha má na základe anotácie dosť zaujala. Príbeh pekne plynul, nič mi nevadilo a môžem zhodnotiť ako naozaj pekný príbeh. Hlavná hrdinka sa mi páčila a Ian bol úplne najlepší!!! Odporúčam romantickým dušiam určite prečítať.

packlik
08.12.2022 3 z 5

Průměrná romance, ale potěšil mě milý humor.

astra3
29.10.2022 5 z 5

Hezký, vtipný, romantický příběh na jedno mlhavé odpoledne.

pip11
24.10.2022 4 z 5

Chování Sarah na začátku knihy odpovídá spíše dívce ze současnosti, ale tento typ příběhů beru s nadhledem. Jinak je to pěkné a zábavné čtení.

alnahu
23.10.2022 2 z 5

Krásná ,lákavá obálka,čekala jsem romantické počtení,ale agresivní chování hlavní hrdinky Sarah mi v knize nesedlo.Od romantické knihy jsem čekala něco jiného.

rampapa
26.09.2022 5 z 5

Na tuhle knížku jsem se hodně těšila a jsem jí nadšená. Mám moc ráda styl jak autorka píše. Sarah jsem si hnedka oblíbila a Iana jsem si zamilovala. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další knížku od této autorky. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.

Mi--LADA
11.09.2022 1 z 5

Milovník je sympaťák, bohužel hlavní postava naprosto otřesná. Sarah se chce uvést dobře do společnosti, místo toho brutálně napadne jednoho z mužů (přelomí mu na veřejnosti nos, kope ho do nohy, do rozkroku a srší agresivitou a nenávistí, po jejím útoku je mladík potřísněný krví. Chvilku přemítá, jestli by neměl ještě jednou dostat pěstí. Polije ho na závěr vínem, které si vezme od prince, který všemu přihlíží. Potom vyskočí z okna, protože u dveří je moc lidí a ona chce z místnosti odejít. Nadále se chová jako praštěná slípka a odmítá dvoření mužů - prosím vás, kdo by jí po tomhle chtěl?, protože se v jednom z mužů zklamala). Neodreagovala jsem se, je to jenom hrozná blbost.
Zbytek knihy už je trochu lepší, jen ta agresivita podle mého do slaďáků nepatří. Chci něco na relax a nebudu fandit nějaké potřeštěné, zahořklé ženské, která napadá lidi. Se svým nápadníkem se seznámí tím, že se s ním pohádá a přetahuje o knížku ve veřejné knihovně. Právem jí říkají Saň. Prostě mimoň, který dělá ostudu své rodině. Nechápu, jak tohle někomu může připadat zábavné, jak někomu může přijít milá a chci vidět, jak by si tito nadšenci oblíbili ženu s obdobným chováním ve svém životě a šli s podobnou trapkou do vysoké společnosti. Nedokázala jsem se s ní ztotožnit ani jí sympatizovat. A jak se přitom musí chlap snažit, aby podobný dáreček získal!
Od stejné autorky jsem četla Snoubence mé sestry a příběh mně učaroval právě kvůli tomu, že se tam k sobě lidi chovají hezky, příčetně a autorka byla pěkně čtivá. Teď jedna hvězda s odřenýma ušima nebo rovnou odpad, už protože hrdinka mi fakt nesedla ani jsem nerozuměla tomu, proč se tak nepřiměřeně chová. Někdy trapné nápady a průpovídky od všech postav. Je to blbost, která mohla být víc na pohodu a ne takovejhle nelogickej mazec.
Část jinak jednoducjé zápletky si autorka vypůjčila z báječného Zkrocení zlé ženy, nevdáš se, dokud se nevdá tvoje sestra.
Tahle romantika se podle mého názoru nepovedla.

miruska1
06.09.2022 4 z 5

U knihy som odpočívala a zároveň sa i bavila. Příběh je pěkný, čtivý a zábavný.

jitka_dankova
17.08.2022 4 z 5

Čtivý historický romantický odpočinkový příběh. Zkusila jsem díky němu znovu koketovat se čtením historických románů. Jenže ne, pořád to prostě není pro mne. Milovnice historických romancí ale jděte směle do toho, už jen to, že jsem knihu neodložila po pár kapitolách (tak jako sérii Bridgertonů), znamená, že jde o čtivou knihu svého žánru, která umí zaujmout. Jako cudný milý příběh se zábavnými rozhovory (pořád v rámci dobových konvencí) je to hezké ukrácení času, kdy ležím s nachlazením v posteli. Hvězdičku ubírám jen kvůli tomu, že třeba na knihu "Jak svrhnout vévodu" to prostě nemá.

havrmoni
17.08.2022 5 z 5

Pěkné, čtivé a vtipné. Žádné sáhodlouhé myšlenky a nudné pasáže.

evineckY
17.08.2022 5 z 5

(SPOILER) Bylo to pěkné, čtivé, vtipné...
Moc jsem se bavila, když Sarah zlomila nos záletníkovi, který ji tahal za nos.
Nejvíc se mi líbilo, jak si ji předcházel Ian, kolik tomu věnoval času a úsilí .

Bylo zvláštní, že jí najednou připadal jako domov navzdory růžovým stěnám.
Jednoho dne by měla poděkovat panu Anthonymu Gylesovi, že vymyslel plán, kterým
přivedl Iana do jejího života. A také by měla poděkovat otci, že ji žádal, aby mu dala šanci. A měla by poděkovat Ianovi, že se jí dvořil tím nejzábavnějším způsobem a naučil ji, jak se líbá.