Pád lorda Draysona

Pád lorda Draysona https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397240/bmid_pad-lorda-draysona-v4u-397240.jpg 4 127 25

Tanglewood série

1. díl >

Když se na prahu vdovského domu na panství Tanglewood objeví nový majitel lord Drayson s tím, že se Lucy Beresfordová i s nyní nepřítomnou matkou musejí do dvou týdnů vystěhovat, Lucy je zoufalá. A když se dozví, že lord Drayson leží nedaleko v bezvědomí po pádu z koně, moc se jí nechce mu pomoct. Jakmile však zjistí, že mladý muž po pádu ztratil paměť, vymyslí na něj pomstu a sdělí mu, že u nich pracuje jako sloužící. Ale horší je, jak se z této lži se ctí dostat, zvlášť když jsou oba mladí lidé k sobě nezvykle přitahováni…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Fall of Lord Drayson , 2016


více info...

Přidat komentář

Lofda
27.02.2023 3 z 5

Milé, odpočinkové, ale na druhou stranu nic, od čeho by se nedalo odtrhnout. Další díl si nechám ujít, minimálně prozatím..

Kudík
29.12.2022 4 z 5

Čtivý příběh o Lucy a Colinovi, včetně jeho pádu. Lucy by to tak snadno neprošlo, ale bylo zajímavé a celkem úsměvné číst o tom, jak se z lorda stává kočí, majordomus...., a také zahradník. :) Velmi se mi zamlouvaly jeho matka a sestra lady Harriett (3. díl série Tanglewood bude o ní).


Kačka195
29.09.2021 4 z 5

Kniha se mi moc líbila. Hlavní postavy byly úžasné, stejně jako celý příběh. Jediné, co bych knize vytkla byl vleklý děj ke konci knihy, ale jinak super.

Liduka
31.08.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Lucy byla pěkně od rány a to její špičkování s Colinem bylo nezapomenutelné :-) No a ta romantika - nádhera. Bylo to takové příjemné osvěžení mezi ostatními historickými romancemi, kde se vše točí kolem toho "jednoho". Škoda, že takové "cudné" knihy nepíše více autorů. za mě určitě doporučuji a jdu se vrhnout na druhý díl.

Len2očka
13.07.2020 2 z 5

Kniha mě něčím dráždila,a to zda číst dál,jsem nakonec překonala.Přiběh samotný mi nevadil,proč né,aby vše dobře a krásně dopadlo,ale to vše kolem,no já už se ke knize určitě vracet nebudu.

Eliot30
26.03.2020 5 z 5

Velmi dobře napsané, člověk si ani nevšiml a byl krásný konec, nebo dva.

účetní
06.03.2020 5 z 5

Pro mně skvělá pohodovka, moc se mi to líbilo, je to krásně napsané, romantické, s vtipnými dialogy, žádná hluchá místa. Colin a Lucy byli velmi sympatičtí, oba bystrého intelektu, takže špičkování mezi nimi mně bavilo a zápletka byla také dobrá. Styl a postavy opravdu připomínají J.Quinn.

Ála1968
31.12.2019 3 z 5

Do knihy jsem se nemohla začíst.Na můj vkus nic moc.Bohužel jsem od knihy očekávala úplně něco jiného.Škoda.

Litocha
21.12.2019 4 z 5

Knížku jsem četla až jako třetí v pořadí a užívala jsem si ji podobně jako ty předchozí. Nekonvenční Lucy si mě získala, Colin byl taky sympaťák (i když to, jak se na konci pořád nemohl rozhoupat, mě dráždilo). Právě konec byl dost natahovaný (kdyby si promluvili, mohlo být po starostech), pochyby mám i o tom, jak by bylo přijímáno spojení chudé neurozené dívky se šlechticem (ale vem to čert, tenhle žánr stejně není nic jiného než pohádka pro ženy). Líbilo se mi naopak to, jak okolnosti donutily Colina i Lucy, aby se stali empatičtějšími. Celkově je to svěží, úsměvný a nepřeslazený příběh o jedné nehodě, která změní dva lidské osudy.

Pedruska01
02.10.2019 4 z 5

Kniha se četla rychle a dobře, dokázala mě k sobě hned stáhnout. Byl to hezký a milý příběh. Hodně milý. Něco takového historického je někdy potřeba proložit tím standardem, který normálně a většinou čtu.
Nemám k postavám, a především těm hlavním, žádné výhrady. Měla jsem ráda a fandila jim. Lucy byla hodná, nečekaně pracovitá, nepolíbená a taky trochu naivní. Místy prohnaná a vynalézavá. Za to Colin už nějaké zkušenosti měl, jistý vtip a šmrnc. Ale to tak nějak snad zákonitě musí mít hlavní postavy v takovém žánru.
Děj příběhu se mi líbil, byl dobře vymyšlen i napsán. Jen trochu momentálně bojuji s hodnocením. Byť výhrady nemám a mohu snad jen chválit, tak něco - vnitřní pocit snad, úplně uspokojen nebyl. Byl tam jeden, max. dva okamžiky, které mě trochu chytly za srdce. A to je málo. Bohužel. Nemohu dát plné hodnocení. Však ráda se podívám na druhý díl a tento mohu doporučit. :)

rampapa
29.09.2019 5 z 5

Knížka se mi moc líbila a velmi jí DOPORUČUJI. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl.

EvaSupovic
29.08.2019 5 z 5

Knížka mě velmi bavila a Lord Drayson se k Lucy náramně hodil. Chemie mezi nimi jiskřila od samého začátku. Líbilo se mi číst, co si př sebe navzájem nachystali.

Knižní střípky
01.08.2019 4 z 5

Velice výjimečně čtu čisté romanťárny. Když už je jednou za čas vezmu do ruky, tak jsou to většinou historické romantické romány (asi proto, že miluji Jane Austen). A mou podmínkou je, aby nebyly blbé a aby byly vtipné a ne samé oooch a áách a pět stránek o tom, jak si hluboce hledí do očí. A tato série splnila mé požadavky. Je to velmi milý, vtipný příběh protkaný jemným humorem a slovními přestřelkami mezi hlavními hrdiny Colinem a Lucy. Oba jsou velice sympatičtí, musíte jim fandit od první stránky. Kniha se čte lehce, vzbudila ve mně potěšení a radost. I já, coby prioritně čtenář hodně drsných thrillerů jsem nadšená a moc se těším na další dva díly z této série.

91pometlo
17.07.2019 4 z 5

Ze začátku jsem se nemohla začíst, přišlo mi to předvídatelné, nezajímavé. Postupem čtení se stával příběh humorným, oddechovým a poutavým. Lucy je zábavné děvče

havrmoni
29.06.2019 5 z 5

Ano má milovaná Quinn v bleděmodrém a možná trochu lehčí styl. Ono se to totiž opravdu lehce četlo, žádná hluchá místa, vtip a romantika. Není třeba žádných erotických scén, ( ne, že bych se jim vyhýbala :) ) když je kniha dobře napsaná. A to tahle bezesporu je.

alzbeta4340
20.06.2019 5 z 5

Milé kolegyně čtenářky, které také občas rády odpočíváte u historických romancí, neváhejte a čtěte! Je to lehké a úsměvné čtení. A určitě souhlasím s komentářem mikiki - typem podobné jako knihy Julie Quinn.

MinaHawke
16.06.2019 5 z 5

Na knihu jsem se hodně těšila a po jejím přečtení mám velmi dobrý pocit. Příběh byl vtipný a romantický a zápletka byla také dobrá. Hlavní hrdinové mě zaujali a i styl psaní se mi líbil. Nemám knize co vytknout.

AliceTief
26.05.2019 5 z 5

Musím přiznat, že mě tato knížka hodně bavila. Jednoduché počteníčko, ale vtipné a romantické, za jeden den přečteno =)

pip11
26.05.2019 5 z 5

Bylo to příjemné, veselé a pohodové čtení. Sladce romantický příběh o Lucy vikářově dceři, která si z lorda Draysona udělá sluhu.

astra3
05.05.2019 5 z 5

Tak tohle byla čistá romantika. V našich uspěchaných životech člověk občas potřebuje trochu naivní nereálné romantiky. Už se těším na pokračování.