Vzestup slečny Notleyové

Vzestup slečny Notleyové https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397247/bmid_vzestup-slecny-notleyove-XS1-397247.jpg 4 88 21

Tanglewood série

< 2. díl >

Cora Notleyová utekla z domova, aby ji otec neprovdal za nenáviděného muže, a za pomoci přátel se dostala až na panství Tanglewood, kde nyní žije nový majitel Jonathan Ludlow, známý tím, že u něj většina sloužících dlouho nevydrží. Cora ho v zoufalství žádá o místo hospodyně, které jí mladý muž ze zvědavosti poskytne. Mladá, upřímná a zjevně nezkušená žena ho od počátku přitahuje. Je to však pro něj i pro ni výhodou, nebo vše skončí katastrofou?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Rise of Miss Notley , 2017


více info...

Přidat komentář

NathalieVerdun
23.06.2023 4 z 5

Povedala by som, že 1. polovica by si zaslúžila aj 5 hviezdičiek - má to takú rozprávkovú/pohádkovou atmosféru - Jonathan ma od začiatku, vlastne ešte od konca predošlej knihy, zaujímal... a je to úplne iný typ mužského hrdinu, než hrabě/gróf z Draysonu - niečím mi dokonca trochu pripomínal pána Darcyho - asi tým, že vystupuje tak vážne a rezervovane, a okolím je považovaný za prísneho. No dosť o tom, Corina zručnosť" v roli novopečenej hospodyně je proste osviežujúco zábavná a bolo zákonom osudu, že sa tí dvaja musia zblížiť, že sa budú stretávať/setkávat...
Bohužiaľ, v 2. polovici mi to prišlo rozvleklé, stratilo to tú iskru a už som len čakala na povinný happyend.
Som zvedavá, či sa v poslednej časti dočkáme aj niečoho s Jonathanovou rodinou - z čoho vyplýva, že dám autorke ešte šancu :-) .

P.S.
Neviem, či to bola len náhoda, ale (oproti prvému dielu) obálka dokonca korešponduje s obsahom - biely čepiec slečny Notleyovej skutočne hral istú rolu v príbehu :-D .

Kudík
30.12.2022 4 z 5

(SPOILER) Jonathan Ludlow se mihl v samém závěru předchozí části a stal se novým majitelem Tanglewoodu. Fluktuace jeho zaměstnanců mi nepřišla až tak hrozná, jak naznačuje anotace. Cora se díky svému útěku a pomoci rodiny Harriett stane ze slečny Notleyové paní Notleyovou. Sice jako hospodyně je celkem tragická, ale jako člověk byla neuvěřitelně přátelská, laskavá, soucitná a v těch superlativech mohu dále pokračovat. Jako absolutně nenáročné čtení ideální.


Liduka
04.09.2020 3 z 5

Po skvělém prvním dílu přišlo velké zklamání. SPOILER: Tato kniha mi připadala až dost nudná. Třičtvrtě knihy se řešilo to, jak se vlastně Cora učí být hospodyní a bojuje s ostatními zaměstnanci. Mezi hlavními postavami to téměř nejiskřilo, pokud pominu to neustálé vyhazování Cory ze strany jejího zaměstnavatele. Něco se mezi nimi začalo dít až skoro u konce a pak mi to přišlo až dost uspěchané. Jsem zvědavá na třetí díl.

rampapa
12.07.2020 5 z 5

Krásný příběh. Knížka se mi moc líbila a velmi jí DOPORUČUJI. Už se těším až si přečtu další díl.

Eliot30
20.06.2020 5 z 5

Velmi zajímavý příběh.

Litocha
21.12.2019 3 z 5

V Rachael Anderson jsem objevila svou další oblíbenou autorku. V dnešní době knížek zahlcených sexuálními scénami je osvěžující (a hodnověrnější) číst příběh, kde dojde maximálně k polibku. O to více se musí příběh soustředit na rozvíjení vztahu mezi ústřední dvojicí. Kniha mě zaujala netradiční zápletkou, přestřelkami mezi Corou a Jonathanem a Cořina praktičnost, rozumnost (je fakt, že byla až andělsky hodná). První část jsem si i přes jistou pohádkovost vyloženě užívala, druhá byla chvílemi trochu rozvláčná, ale i tak to byl pro mě příjemný objev, který navnadil na další díly (tuhle knihu jsem totiž četla jako první).

lucie7479
06.11.2019 5 z 5

Tip četby, ke které se uchyluji, abych si odpočinula :-) Příjemné, lehké čtení, žádné nerváky.

astra3
25.10.2019 5 z 5

Taková miloučká jednohubka. Ideální, pokud potřebujete jen pozitivní informace.

Pedruska01
06.10.2019 4 z 5

Kniha se opět lehce četla a byla hodně milým-lehkým-naivním-rychlým dílem. Autorka znovu dokázala svým stylem psaní, abych do toho příběhu skočila hladce a těžko ho opouštěla. Líbilo se mi to, tohle je hodně oddechové čtení a tentokrát byl děj velmi zajímavým. Dokonce se mi snad pozdával o kapku víc než ten v tom prvním díle. Líbí se mi, že se pracuje s postavami nejen novými, ale i těmi, které známe z předešlého dílu.
Hlavní hrdinka Cora byla fajn a opět splňovala základní prvky takové mladé "historické" hrdinky, mimo jiné byla trošku naivní, tvrdohlavá, přátelská a pracovitá.
Hlavní mužskou postavu Jonathana jsem měla ráda a svým způsobem jsem si ho i oblíbila. To, co mezi sebou ti dva měli byl způsob kočkování, který mám ráda. I když pravdou je, že by mohli přitvrdit. :D Ani se nedivím, že si navzájem nechali uloupit svá srdce.
Tenhle příběh, co se týče "chycení za srdce" mě, jako čtenáře, na tom byl o chlup lépe než prvotní díl, ale i tak, úplně to nebylo ono a mě to ve finále dost mrzí. Zároveň si autorka připravila půdu pro třetí část, která mě samozřejmě nalákala, takže nebudu váhat a pustím se do ní. Doporučení. :)

EvaSupovic
01.09.2019 4 z 5

Trochu slabší než první díl, ale líbilo se mi to.

Knižní střípky
29.08.2019 3 z 5

I tento druhý díl byl moc pěkný. Na to, že tyto historické romance čtu jen občas a jsem spíše čtenářem jiných žánrů, se mi tato série moc líbí. Hlavní hrdinové jsou veskrze sympatičtí, inteligentní a vtipní.
I Cora Notleyová není výjimkou. Vzepře se svému otci, který v touze po postupu na společenském žebříčku ji chce provdat za o mnoho let staršího muže. Jelikož Cora nechce být na obtíž manželům Sheperdovým, kteří ji poskytli útočiště, přijme i přes jejich protesty místo hospodyně u nového majitele panství Tanglewood. Jonathan Ludlow moc dobře na první pohled pozná, že Cora je dívkou z lepší společnosti a toto místo by rozhodně zastávat neměla. Ale je jí natolik okouzlen, že ji zaměstná. A následuje série katastrof, neboť Cora domácnost nikdy nevedla. Konec příběhu je jasný asi každému ještě před přečtením, nicméně to nic nemění na tom, že se jedná o milé a ani náhodou nudné čtení. Jsem moc ráda, že i ve druhém díle autorka neopomněla zmínit hlavní hrdiny z prvního dílu, a tak víme, jak se jejich osud dále vyvíjí. S opravdovou chuti jsem si knihu přečetla a už se moc těším na závěrečný díl této série.

janina66
23.08.2019 3 z 5

Naštěstí jsem knihu měla půjčenu z knihovny. Příběh zajímavý, hezky se četlo, ale historická romance není můj šálek kávy.

Etule
05.08.2019 4 z 5

Opět úžasný příběh, kde není možné jinak než fandit hlavním hrdinům. Setkáváme se i s postavami z předchozího dílu, ačkoliv jen na chvilku. Moc hezká oddechovka.

91pometlo
21.07.2019 4 z 5

Odpočinková dovolenková knížka. Neurozená tvrdohlavá dívka, která je vláčena životem podle vzletných představ rodičů, kterým se však nebojí vzepřít. Osud je pro ní příznivý a štědrý. Není tak vtipná, jako předchozí díl a mě tam chyběla hlubší návaznost předchozího příběhu.

alzbeta4340
20.07.2019 5 z 5

Příběh měl trochu jinou náladu než první díl. Opravdu nebyl tak prvoplánovitě vtipný. Přesto i tento příběh týkající se slečny Notleyové byl velmi zábavný. Dobře jsem si odpočinula.

MinaHawke
03.07.2019 5 z 5

Druhý díl série Tanglewood se mi líbil. Sice byl trochu jiný než první, ale i tak byl hezký. Cora i Jonathan byli oba velmi sympatičtí. Už se těším na další díl.

havrmoni
01.07.2019 4 z 5

Líbil se mi o něco méně než předchozí díl, ale stále jsem z této autorky nadšená. Moc pěkný a svižný příběh.

pip11
31.05.2019 5 z 5

Moc pěkné poračování série Tanglewood. Příběh se mi líbil ještě více než první, i když nebyl tolik vtipný.

AliceTief
28.05.2019 4 z 5

O něco slabší než první díl. Nebylo to tak vtipné, ale jako romantická oddechovka dobré =)

Annnulika
15.05.2019 4 z 5

Asi to nebylo tak vtipne jako první díl, ale i tak to bylo příjemné počtení. Cora a Jonathan měli svůj humor a slovní roztržky, nemůžou být všichni stejní ;) Za mě super a těším se na trojku s Harriet :)