Pečeme s křížovkami aneb 100 nejlepších receptů

Pečeme s křížovkami aneb 100 nejlepších receptů https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384921/bmid_peceme-s-krizovkami-aneb-100-nejlep-jKy-384921.jpg 3 1 1

100 nejlepších receptů = 100 nejlepších švédských křížovek Každá tajenka klíčem k úspěchu v kuchyni- Luštěte a připravujte dobroty pro chvíle pohody.

Přidat komentář

Morbidus
01.02.2024 3 z 5

Jsem trochu překvapený, že Databáze knih v sobě skutečně zahrnuje i křížovkové knihy, ale když už to tady teda je... :)
Pravda je, že ačkoli se zde podobně jako u spousty „knih“ tohoto typu skloňují pojmy jako „nejlepší švédské křížovky“, je buď křížovkářská úroveň Švédů nízká nebo jsou takové tajenky v některých případech nedopečené. Usuzuji tak z řady lapsů, které by se při luštění tajenek opravdu objevovat neměly. Luštění mi to sice nepokazilo, ale údiv byl na místě. Ale chápu, že tohle běžní „čtenáři“ podobných knih neřeší.
Nemohu ani souhlasit s tím, že by tajenky byly vyloženě klíčem k jednotlivým receptům. S čím ale souhlasím je to, že kniha zabaví, přiměje myslet a pokud někdo chce, může si jako odměnu vyzkoušet recept na nějakou sladkost. I když za mně kniha vybízí spíš k luštění (jsou zde i řešení) než k vaření. Ke konci je i dvojstránka receptů, které luštit nemusíte, ale já v srdci vím, že podle této kuchařky asi vařit nebudu.
Dobrá věc, potřebujete-li se zabavit!