Pavouci České republiky

Pavouci České republiky https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/240139/bmid_pavouci-ceske-republiky-voE-240139.jpg 5 15 5

Pavouci bezesporu patří k nejpopulárnějším skupinám živočichů, díky své všudypřítomnosti i nápadným a zajímavým životním projevům, jakým je např. tvorba pavučin či unikátní lov kořisti. Studiem pavouků objevují odborníci nesmírnou heterogenitu v morfologii a bionomii této svérázné skupiny živočichů, do které celosvětově patří na 42 000 dosud známých druhů. Na území České republiky bylo do této doby zjištěno 865 druhů. I naši pavouci vykazují velkou rozmanitost jak ve velikosti a zbarvení, tak i ve způsobu života a ve vztahu k okolní přírodě. Tuto různorodost se snaží alespoň částečně podchytit tato kniha.... celý text

Přidat komentář

Nermal
05.11.2022 5 z 5

Vše podstatné zde již bylo napsáno přede mnou, a tak jen doplním - vzhledem k tomu, že se snad každý z nás setkal s nějakým pavoukem na zahradě i v domácnosti, není na škodu touto knihou zalistovat a toho "vašeho" v ní objevit.
Totéž se týká pavoučí potravy - rozmanitých much, ale to už je jiná kapitola i jiná knížka.

Syny007
29.10.2019 5 z 5

Velice nádherné fotografie u každého druhu výstižný a pěkný popis. Z mého pohledu se jedná o jednu z nejlepších knih o pavoucích žijících na území ČR.


Corvus
02.01.2019 5 z 5

Zcela nepostradatelná, vynikající publikace, která by neměla chybět žádnému milovníkovi pavouků. 624 stran zajímavých a detailních informací, včetně povedených fotografií. Pro mě, co by amatérského makrofotografa, jde suverénně o ten nejlepší a nejobsáhlejší atlas o pavoucích, který byl v ČR vydán. Nepostradatelná příručka pro rozpoznávání druhů. Laici budou jistě překvapení, kolik druhů pavouků v České republice máme.

Žlutotemenný
23.11.2016 5 z 5

Velmi se zajímám o přírodu převážně o zvířata. Již od mlada například kupuji známky na toto téma. Vůbec jsem netušil, kolik druhů a poddruhů pavouků žije jen na našem území. A i když jsem trochu arachnofobik, fotografie v této knize mě fascinují - jsou nádherné a k tomu pár dobrých rad a zkušeností. Velmi povedená kniha.

Jarrimund
10.03.2016 5 z 5

Skvělá fotodokumentace a hlavně práce zahrnující kompletně celou skupinu z našeho území. Silně preferuji takovéto důkladné komplety, dalo by se říci, "německého střihu". Všemožné výběry (xy nejkrásnějších, všechno o [sic!] atd.) jdou mimo mě.

Štítky knihy

příroda hmyz pavouci atlasy Academia

Autoři knihy

Antonín Kůrka
česká, 1946
Milan Řezáč
česká, 1978

Kniha Pavouci České republiky je v

Přečtených15x
Doporučených2x
Knihotéce21x
Chystám se číst6x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x