Paní na Svojanově: Láska pevnější než kámen

Paní na Svojanově: Láska pevnější než kámen https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521399/bmid_pani-na-svojanove-laska-pevnejsi-ne-65099ade8cf44.jpg 4 10 5

Píše se rok 1801 a ve zdech hradu Svojanov je právě nalezena kostra. S příchodem noci se ovšem odhaluje mnohem více než jen vybělené kosti. Stříbrný svit úplňku odemyká dveře k dávnému příběhu lásky někdejší paní na Svojanově. Obyvatelé hradu ale brzy zjistí, že není jediná, komu se pevnost stala věčným domovem.

Přidat komentář

malýčtenář
23.04.2024 5 z 5

Napínavý romantický příběh, s nádechem tajemna. Zkrátka kniha, která se čte velmi dobře a na jaké jsem zvyklá od autorky, která opět nezklamala.

Atara16
14.01.2024 4 z 5

Pěkná oddechovka na odpoledne.


Le Chat
29.12.2023 5 z 5

Historické romány od Jaroslavy Černé mám opravdu ráda. Tato novinka mne rozhodně nezklamala, za příběh první Kateřiny a její lásky Viléma přidávám pátou hvězdičku. Už se těším na autorčinu další knihu Mstitelé v krajkách, která má vyjít na jaře.

RendyaDav
18.11.2023 5 z 5

Je to moje oblíbená autorka historických příběhů.
Tentokrát se vypravíme na tajuplný hrad, na kterém prý straší.
Kdo už navštívil tento hrad tak může tušit co si v této knize přečte a dozví o záhadách a pověstech , které nebyly dosud objasněny.
Děj je romantický , napínavý , užijete si poutavé milostné příběhy určitě nebudete litovat.

alnahu
05.11.2023 5 z 5

Krásný historický román se záhadnou energií a paranormálními jevy.Podle pověsti se po místnostech Svojanovského hradu potuluje několik zbloudilych duší a tak autorka pátrala po důvodech a proč tomu tak je a podle toho napsala tento příběh.
Vydáme se na Svojanovský hrad v roce 1801,který navštíví Jiří Haisler se svou rodinou ,aby se zde zabydleli a on se stal novým hradním pánem.Při rekonstrukci hradu najdou dělníci ve zdi kostru ženy- někdejší hradní paní .A tak se z tehdejší kroniky z 16.století dozvíme dva příběhy nešťastné lásky a také to ,že zazděná žena není jediná,kdo zdi hradu nikdy neopustil.
Uvádí se že pověsti o Kateřinách ,které byly na hradě Svojanov zazděné se opravdu odehrály.
Moc pěkné čtení ,kniha se mi velmi líbila.