Ovládněte svůj metabolismus

Ovládněte svůj metabolismus https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/164256/ovladnete-svuj-metabolismus-164256.jpg 4 95 17

Vypadá to, jako byste se svým tělem přímo sváděli boj o to, aby zhublo byť i jediné kilo nebo aby si udrželo současnou váhu? Uznávaná expertka na zdraví a fitness Jillian Michaels na tom byla podobně. Proto oslovila významné odborníky na metabolismus a zjistila, že po dobu několika let nevědomky poškozovala svůj endokrinní systém. Třífázový plán hubnutí podle autorčiny vlastní zkušenosti Poté, co Jillian Michaels dokázala svůj metabolismus upravit, rozhodla se podělit o to, co se naučila, a sestavila tento jednoduchý třífázový plán, který podpoří všechny „hubnoucí“ hormony (včetně přátelských růstových hormonů, testosteronu, dehydroepiandrosteronů, a ne tak přátelských: inzulínu, cortisolu a nadbytečného estrogenu) a upraví jejich množství na optimální. Je potřeba vyloučit nevhodné potraviny a zařadit do jídelníčku ty prospěšné Díky knize se naučíte, jak z diety vyloučit nevhodné potraviny, jak opětovně zařadit pokrmy, které aktivují geny schopné spalovat tuky, a jak znovu obnovit energii a hormony pro snadné hubnutí. Jillian Michaels nabízí množství informací včetně nákupního seznamu, jak jíst energeticky vydatné jídlo pro vytvoření zásob energie, chytré tipy pro jídlo mimo domov, rychlé a jednoduché recepty.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Zdraví
Vydáno: , Anag
Originální název:

Master Your Metabolism , 2012


více info...

Přidat komentář

RendyaDav
17.01.2020 5 z 5

Dozvíme se co je to ten metabolismus ...Vše je tady výborně vysvětleno ....Doplněné i o recepty...

Kachčenka
04.01.2019 5 z 5

Kniha plná inspirace nejen o stravování, ale i zdravém způsobu života.


Gweny
03.10.2018

Má první, avšak ne poslední kniha od Jill. Klobouk dolů před tím, jak dokázala veškeré informace dostat do ně tak obsáhlé knihy.
Moc se mi líbilo, jak je vše přehledně rozdělené a popsané. Je to pro mě taková malá encyklopedie.

petule3389
05.06.2018 5 z 5

Perfektní! Jill je úžasná :)

PetraBery
21.04.2018 4 z 5

Kniha známé populární americké trenérky, která nám přiblíží fungování lidského těla. Spousta informací ohledně všeho, co do těla dostáváme špatného a rady, jak se toho vyvarovat. Psáno spíše pro populaci v Americe, ne všechny suroviny, které jsou uvedeny v jídelníčku jsou pro české čtenáře snadno dostupné.

Lynxova
17.10.2017 4 z 5

Příjemná kniha oblíbené Jillian :) Informací tak akorát, aby je vstřebala průměrná hlava a zároveň nenudí ani ty, kteří se fungování tělesných a hormonálních funkcí, výživou a životním stylem zabývají hlouběji. Kniha je směrována spíše pro ženy a najdete v ní spoustu zajímavých věcí . Osobně jsem si některé z nich četla vícekrát a občas do ní nahlédnu, abych si porovnala , resp. osvěžila její doporučení. Příjemně překvapila.

luciefeix
21.06.2016 2 z 5

kniha mi nic nového neprinesla a podle autorky je skoro spatné i dýchat vzduch kdyz není bio jelikoz obsahuje spoustu skodlivých látek ..

Peleus
23.08.2015 4 z 5

Nejde o nic převratného. O nic, co by se předtím nevědělo. A o to víc oceňuji podobné publikace, kdy někdo jako Jillian Michaels sílou své autority a popularity ještě jednou zdůrazní tyto základy. Možná, že se tímto konečně několik lidí nakopne. Za to klobouk dolů. I jeden rohy trknutý čtenář je lepší než nic.

Rady jsou prosté: tedy vykašlat se na upravené potraviny, co nemají příliš společného s názvy na obalech, spát 7 hodin denně, po 40 hod. pracovním týdnu si sem tam vzít volno, jinak to s jedním sekne, nepít přes míru alkohol a ráno snídat něco jiného než hrnek kávy nebo čaje.

Také se mi líbí, jak velmi srozumitelně vysvětluje, že investice do potravin je investicí do budoucna, takže žádné šmejdy ve slevě, neboť ve výsledku, paradoxně, za ně zaplatíme víc, než za něco kvalitního a na první pohled dražšího.

P.S. Nesmrtelnými slovy Michaela Pollona, chci, abyste "jedli jídlo".
"Pokud to nemělo matku a nevyrostlo to ze země, nejezte. Nepamatuji si, že by u nás na zahradě rostl křupovník."

kleo9554
11.12.2014 5 z 5

Jillian je pro mě velkou inspirací. Doufám, že se zvládnu podle jejích zásad řídit.

Pistácie
08.12.2014 5 z 5

Naprosto suprová kniha, která podává mnoho informací, o kterých jsem ani netušila. Je to psané převážně z pohledů Američanů, ale dost z toho sedí i na nás Čechy. Rozhodně stojí za přečtení a uvědomění si řady věcí o zdraví a životním stylu.
Některé pasáže už mi přišly sice přehnané. Podle Jillian je nezdravé doslova všechno a občas jsem si při čtení připadala, že bych vlastně skoro nic neměla. Spíš žít v igelitovém sáčku. Je jasné, že chemikálie, dezinfekční a úklidové přípravky, i makeup a další věci obsahují škodliviny. Ale nějak si to bez některých věcí v životě neumím představit. A kupovat bio makeup nebo bio mýdlo? No nevím. Spoustu super receptů, i když spíše opět zaměřeno na Američany a některé americké ingredience. Ale i tak hodně jídel se dá hravě udělat a inspirace a četba skvělá ;)))

Monicay
25.09.2014 5 z 5

Jill prostě píše srozumitelně, lidsky a přirozeně. Když čtu její knihy, mám pocit, že se mnou přímo mluví. Její posedlost BIO potravinami mi v některých chvílích sice přijde až přehnaná - navíc v naší republice není zase až taková sranda sehnat lososa z volného moře loveného u Aljašky. Přesto jsem se z knihy dozvěděla hodně zajímavého a užitečného - nejdůležitější myšlenkou je asi to, že se proti lidem potravinářské společnosti spikly a snaží se nás udržovat závislé na cukru :-) Jedinou cestou je zdá být pořídit si hospodářství a nejíst nic, co si nevypěstuji.

michaelevavrin
07.08.2014 5 z 5

Kniha, kterou by si měli přečíst všichni, protože nemusíte chtít zhubnout, abyste se mohli dozvědět více o fungování našeho těla.

Hanny
20.01.2014 5 z 5

Přečteno jedním dechem za dva dny. Klobouk dolů před Jillian, že dokázala takhle proniknout do tajů lidského metabolismu. Už sám o sobě fakt, že prakticky vše, co řekne, má podložené nějakou studií (viz rozsáhlý rejstřík vzadu), ukazuje, kolik tomu musela obětovat času a energie. Přiučila jsem se pár novým věcem (hormon Ghrelin? co to krucinál je? :D), dokázala ten metabolickej mišmaš zjednodušit a vypíchnout esenciální infromace pro běžného, průměrně inteligentního člověka. Píše krásně lidsky a všechno několikrát zopakuje, takže se to i dobře pamatuje. Nicméně můj plán je projít to ještě jednou kousek po kousku, pomaleji se štítky a u zajímavých věcí, která bych chtěla vyzkoušet nebo na které si mám dát pozor, si nalepit značku :) .... pro Jillian jedno velké "waw".

- Jillian stále opakuje "svinstvo" - docela by mě zajímalo, které slovo tam je v originále :)

miuk
10.11.2013 1 z 5

Nic nového, čekala jsem něco jiného, převratného a popravdě - nedozvěděla jsem se nic, co by mi už neřekla má výživová poradkyně...

ajinav82
11.08.2013 3 z 5

Zajímavé čtení o stravě, ale jídelní plán na konci mi přijde hodně přísný a hlavně málo sacharidů

pecka02
23.07.2013 4 z 5

Musím říct, že na mě tam bylo moc odborných informací, takže knížku budu číst určitě vícekrát, protože jsem to prostě všechno nevstřebala. Určitě je ale zajímavé, jakým způsobem jídlo ovlivňuje hormony a ty následně ovlivňují náš metabolismus, náladu a vůbec celý život. Ovšem vzhledem k tomu, že Jillian je Američanka, knížka se víceméně vztahuje na tuto zem a nevím, do jaké míry věci, které fungují tam, fungují i tady :( Takže o využití některých tipů v našich končinách by se dalo polemizovat. Nicméně určitě teď budu více studovat etikety, navštívím asi i farmářský trh a budu se daleko víc věnovat zahrádce, protože některé věci, které se tam člověk o jídle dozví, jsou fakt dost nehezké :( V dnešní době se sice asi nedá zbavit úplně všech škodlivin, ale proč je alespoň neomezit na minimum.

JelizaRose
21.06.2013 3 z 5

Shrnula bych to asi jednoduše bio clean eating 4x denně + pohyb :) Ale máme rádi Jillian a její styl se v knížce nezapře.

Štítky knihy

hubnutí životní styl

Autorovy další knížky

Jillian Michaels
americká, 1974
2013  83%Ovládněte svůj metabolismus
2012  75%Bez hranic – Jak si vybudovat výjimečný život
2013  82%Vyhrajte boj o štíhlé tělo
2014  67%Udělejte radikální řez
2017  73%Hurá, miminko!

Kniha Ovládněte svůj metabolismus je v

Právě čtených9x
Přečtených140x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených6x
Knihotéce71x
Chystám se číst52x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x