Země Thugů

Země Thugů https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105912/bmid_zeme-thugu-I37-105912.jpg 5 39 8

Ota Fink série

< 20. díl >

V pořadí již dvacátý příběh soustružníka Oty Finka. Je léto a provoz v Pragokovu se pomalu ukončuje, a tak na hlavního hrdinu padá trochu blbá nálada. A do toho najde banda chlapců, kteří si říkají Spravedliví jezdci, při táboření v Zemi Thugů mrtvolu. Mrtvý je devatenáctiletý chlapec, který Otovi připomíná Vilemína z Foglarovy knihy. Celé je to tak neuvěřitelné, že i pověstná intuice Oty Finka mlčí...... celý text

Přidat komentář

Luigi1
08.03.2022 5 z 5

Oto Fink nezklamal.

kolacky
08.03.2022 5 z 5

Babystar - naprostý souhlas. Smutek nad světem, který se už nikdy nevrátí. Je to strašná, strašná škoda.

Jako ty Rychlé Šípy...
"Gabriel na mě mrk a zašeptal "Já doma toušám taty dyčky že dvou." Takhle mě překvapoval co chvíli."


kopeceli
12.02.2022 5 z 5

Po sérii knih na doporučení, ze kterých jsem byla otrávená, najednou vybuchla bomba! Tohle je super počtení, to jsem si opravdu užila. Protože jsem zřejmě začala na konci, je mi jasné, že to bude do budoucna ještě mnohem lepší zábava. A tak po zpěvákovi Kapitánu Kidovi hodlám důkladně prozkoumat spisovatele Jaroslava Velinského.

Eicherik
03.09.2020 5 z 5

Série se pomalu chýlí ke svému závěru, dokonce i provoz v Pragokovu se pomalu utlumuje. Vím, že tenhle díl nepatří k těm nejlepším, ale jelikož jsem nekritickým fanouškem Oty Finka, tak dávám opět plný počet hvězdiček.

marlowe
18.06.2020 4 z 5

Říkám to vážně nerad, ale už to prostě není to, co bývalo… Díl od dílu přibývá vaty a ubývá uvěřitelnosti příběhu i věrohodnosti detektivní zápletky – a to člověka zamrzí.
Nakonec, z čiré nostalgie, dávám 4 ukoptěné hvězdičky, i když vím, že kdybych nepřimhouřil obě oči a neudělal čelem vzad, byla by to „trojka“ jako vyšitá. Jasně, hodnocení by mělo vycházet z principu „padni komu padni“, ale když já mám pro toho neodolatelného mizeru Otíka Finků takovou slabost, že prostě nemůžu nenadržovat… :-)
Ale abych jenom nekritizoval: Potěšil (a překvapil!) závěr s Housetem…

Česneksmedem
06.04.2020 5 z 5

Na základě tohoto dílu jsem došel k přesvědčení, že u Finků mají fórový postele. Za svědkyni si beru jistou Juditu. Jinak zde byly taky různý narážky na věci či osoby, který se daly použít a využít v následujících dílech (např. Máňa Benetková). Jak jistě víte, následoval už ale bohužel pouze jeden.
Další povedený díl, takže samozřejmě doporučuji!

babystar
19.09.2019 5 z 5

Z tohoto příběhu na mne čiší smutek. Nejen nad zbytečnou smrtí mladých lidí, ale i smutek nad odcházejícím mládím, nad Skalkou, která pomalu mizí v nové zástavbě, nad fabrikou, která spěje k zániku. Zkrátka nad světem, který se už nikdy nevrátí. Je to takové rozloučení i s Otou - soustružníkem a bezděčným detektivem. Ovšem práce policie je pojata jako groteska.

karel0684
10.03.2016 4 z 5

Dvacátý příběh Oty Finka a zatím nejdivnější. I tato kniha se četla velmi dobře.

Kniha Země Thugů je v

Přečtených44x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených4x
Knihotéce45x
Chystám se číst4x
Chci si koupit4x