Osudový dopis

Osudový dopis https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481739/bmid_osudovy-dopis-M0C-481739.jpeg 4 550 128

Milostný příběh od Vi Keeland a Penelope Ward, autorek bestsellerů podle New York Times, o riskování a překvapeních, které se s tím pojí. Můj milostný příběh začal dopisem. Nebyl však od muže, do kterého jsem se nakonec zamilovala. Napsala ho milá dívenka jménem Birdie Maxwellová a poslala ho do redakce časopisu, v níž jsem pracovala. Abyste věděli, můj zaměstnavatel jednou za rok plní pár přání čtenářům. Do té doby však zbývala ještě řada měsíců. A tak jsem jí některá přání splnila sama. Bylo to neškodné... aspoň jsem si to myslela. Až do toho dne, kdy jsem to nechala zajít moc daleko. Zatímco jsem anonymně plnila další Birdiino přání, naskytl se mi pohled na jejího otce. Na jejího úžasně pohledného osamělého otce. Tehdy jsem si měla přestat hrát na pohádkovou vílu, která plní přání. Jenže jsem si nemohla pomoct. Vytvořila jsem si k té dívce pouto. Pouto, které mě nutilo jednat nerozumně. Například se objevit na prahu jejich domu.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Happily Letter After , 2020


více info...

Přidat komentář

Rapeh
13.04.2024 4 z 5

Hodně zajímavé čtení a dokonalý útěk od reality do fantazie.

Luciee113
28.02.2024 5 z 5

Kolikrát si po přečtení knihy říkám, že jí dám tolik a tolik hvězdiček... ale čekám. Jakmile zjistím, že na ni po pár dnech stále myslím, začnu hvězdičky přidávat. Ono je to v celku o tom, jaký pocit, ve vás ta kniha zanechá. U mě to byl pocit spokojenosti :)


LenkaStr
16.02.2024 3 z 5

Takže celý vesmír se spojil, aby dal ty tři dohromady, jo? Ty autorky (myšleno obecně) si zkrátka nemůžou pomoct, co? Ale jo, četlo se to dobře, zápletka je sice dost přitažená za vlasy, ale jinak jde o nenáročnou romantickou oddechovku, žádní záporáci, žádná dramata, žádné velké zvraty, vyvážená dávka humoru a pes. Prostě na pohodu. Akorát ta žádost o ruku byla trochu na h.vno ;-) Dělám si srandu, bylo super, že to nebylo pomilionté omleté sentimentální klišé. Tři a půl, protože čtyři už by byly moc, ale trochu nad průměr to přece jen vykukuje.

Books_by_Dee
10.01.2024 4 z 5

4.5 hvězdiček 3 plamínky

Moje první recenze roku 2024 patří Osudovému dopisu z per autorek Vi Keelandové a Penelope Wardové, který jsem četla na konci prosince. Tyhle autorky mě poslední dobou hrozně sedly a co měsíc, tak čtu nějakou jejich knížku. Tentokrát padnul výběr na tuhle, i dobře hodnocenou na DK (86 % z 522 hodnocení), stand alonku. Někde v anotaci padl „Santa Claus“, tak jsem si řekla, že by to mohlo mít trošku vánoční vibe.

V knize začíná příběh dopisem právě Santa Clausovi, na kterého má malá desetiletá Birdie pár přání a dotazů. Dopis je adresován do magazínu, pro který začala pracovat Sadie, která ji začíná jako Santa odpovídat a začíná si k ní utvářet určitý vztah. Jednoho dne začne předstírat, že je jejich trenérka psa, a tak se seznámí i s Birdie otcem, sexy Sebastianem Maxwellem.

Celý příběh je docela originální, se zvratem na konci, díky kterému zůstala má pusa otevřená dokořán. Jedná se o krásný romantický příběh se vtipnými scénami. Malá Birdie je tak akorát roztomilá, že nenarušuje příběh. Já si čtení užila, proto hodnotím takovým počtem hvězdiček. Samozřejmě pár much knížka měla, ale to vem čert.

Ráčkajda
16.12.2023 4 z 5

No byla to krásná pohádka, kdy je od začátku jasné, jak to dopadne......ale po Carterovi mi sakra bodla.

Leído
05.11.2023 3 z 5

V příběhu je jen minimum postav. ONA má kamarádku a tátu, ON má dceru a chůvu. A všichni jsou dokonalí. Ryzí charaktery bez poskvrny, čistá srdce plná lásky a samá správná rozhodnutí. Když jsem odhalila zápletku, tak jsem si říkala, že tohle už je dost přestřelené, ale kupodivu mi to nevadilo a knížku jsem si užila. Rozhodně se nedá upřít čtivost. 3,5*

Janulkaxxx
20.10.2023 3 z 5

Odpočinková jednohubka. Řekla bych hezká pohádka.

Janík61
18.10.2023 3 z 5

Není to úplně TOP kniha, ale taková oddechovka s jasným koncem, příjemné čtení a hezký epilog na závěr. Taková pohádka pro dospělé.

mina_harker
01.10.2023 3 z 5

Milý příběh, který pohladí po duši.

Šárka88
07.09.2023 5 z 5

Krásný pohádkový příběh na klidný večer, příjemné čtení s nádechem erotiky. Romantický příběh, který je plný náhod, jednoduše pohádka pro dospělé mi utekla hrozně rychle. Krátké kapitoly a postavy si rychle oblíbíte, sem tam se i zasmějete. Jak knížka dopadne vám bude hned jasné od samého začátku, proto jsem neměla velké očekávání a milý epilog zpříjemní její závěr.

P3_tis
04.09.2023 4 z 5

Milý příběh se zajímavým zvratem.

JanickaP
31.08.2023 5 z 5

Jednoduche cteni s temer zadnym zádrhelem...myslim, ze i to je nekdy opravdu příjemná zmena. Ja se teda parkrat i zasmala. Postavy jsem si zamilovala všechny a epilog byl krasne zakonceny.

LenkaNovotna32
24.08.2023 2 z 5

Pribeh je celkom pekny, clovek sa pri tejto knihe ne zapotil, zidne zaporne postavy, ziaden rusivy moment, je to sladka rozprávka. No chybal mi aspon neaky humor, neake spickovanie alebo sialene sceny. ked uz dej bol ako z cukrarne. Hniha ktoru zhlnete ale neaky velky dojem nezanecha. Jedine takeho Sebastiana by chcela mat doma kazda zena.

wielka
12.08.2023 4 z 5

Velmi vydareny, prijemny, oddychovy pribeh.

Lucie.285
09.08.2023 5 z 5

Nádherný a čtivý příběh. Kvůli obálce jsem knihu pořád odkládala a byla to chyba, protože je to krásný romantický příběh, čtení jsem si moc užila. Některé momenty byly smutné, jako třeba začátek, kdy si čte Sadie dopisy od Birdie, a jiné zase vtipné např. když Sadie předstírala, že je německá cvičitelka psů, to bylo fakt skvělé, u toho jsem se strašně nasmála. Musím říct, že i pro mě tam bylo pár překvapujících okamžiků, které jsem nečekala a mile překvapily, autorky to měly promyšlené. Sebastian neměl chybu, milující otec, který na vše zůstal sám, toho nešlo nemilovat. Erotických scén je tam tak akorát. Máme tu trop: age gap, single dad. Opravdu doporučuji, má to vše: vtip, romantiku i erotiku.

pat4157
02.08.2023 5 z 5

Oddechový milý příběh, přesně takový, když potřebujete zklidnit, zpomalit a uvolnit se.

haninetka
31.07.2023 5 z 5

Moc milý příběh. Oddechovka, která se četla sama.

alzbeta2843
27.06.2023 4 z 5

Kniha, kde náhoda sa ukáže, že náhodou vôbec nebola. Príbeh opäť veľmi dojemný a krásny, pretkaný i smutnými chvíľami. Ako to už u tejto dvojce býva tak kniha má jasný cieľ a to spojiť dvoch ľudí (v tomto prípade skôr troch). Ja som sa veľmi bavila, hlavne tým, čo dokáže taká cvičiteľka :D A Birdie bola miláčik.

Aneleh
04.06.2023 5 z 5

Moc pěkný romantický příběh, u kterého si opravdu odpočinete. Nechybí mu hlavně vtip, ale také originální zápletka a tím u mně zabodoval. Dokonce jsem využila i ten recept na zeleného netvora a i když mám radši kočky, tady mi obří Marmaduk přišel vážně roztomilý. Vlastně všechny postavy jsou sympatické a pohladí vás po duši.

misa.novakova
04.06.2023 3 z 5

Oddychovka, která neurazi, ale ani nenadchne