Sláva poraženým

Sláva poraženým https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500396/bmid_slava-porazenym-GE9-500396.png 4 28 4

One-Punch Man série

< 5. díl >

Postaví se nepřátelům, kdykoliv bude třeba! Saitama pospíchá, aby zastavil nebezpečí stupně démon. Král hlubin, vůdce mořského národa, mezitím poráží dokonce hrdinu třídy S. Kdo z hrdinů sebere odvahu, aby chránil lidi před nepřítelem nevídané síly?

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Wanpanman , 2013


více info...

Přidat komentář

Atlantis
22.01.2024 4 z 5

3,5* Král hlubin, ukrutně přesílené monstrum, se probíjí hrdiny napravo nalevo. Vypadá to, že na něj nestačí ani zástupci kategorie S. Tak co na to Saitama, muž, který ničí oponenty jednou ranou?
Pátý díl One-punch mana si drží svůj standard. Povedená akce, vtipné situace, ale i lidštější scény, to vše tu zase najdete. Je jen otázka, jestli by to už jednou nechtělo trochu obměnu.

Lenka.Vílka
19.05.2023 5 z 5

Útekář začíná být vážně sympatický řízek. Hlavně, když si sundá triko. Úplně jsem cítila tu energii, se kterou se vrhá na nevinné oběti své...lásky  :D :O

("I pro klid duše běžných lidi musí být hrdinové stále neohrožení, silní a krásní...a musí se vždy umět hbitě a obratně vypořádat ve zlem.")

Příjemná rubanice, kde opět odpadne spousta hrdinů, ale jeden z nich je vážně sympaťák (viz citace). A bavilo mě to sledovat.

("Srážka spravedlnosti! Jsem bezdokladný jezdec...cyklista ve službách spousta!!!")

A co řekl Saitama na konci? To bylo vážně skvělý a sedící k jeho postavě. Řekla bych, že právě tahle kniha a Obří meteorit zatím nejvíc ukázaly přesně to, o čem má tahle série být. A nejvíc tnuly do živého. Mnohem víc než tou jednou pěstí. Super :)


Voliarty
02.12.2022 4 z 5

Väčšinu tohto dielu tvorí akcia. Dobrá akcia. Kráľ hlbín pokračuje vo svojom pláne, hrdinovia sa ho snažia márne zastaviť. Bavilo ma to. Kráľ hlbín bol fajn antagonista s krutou a arogantnou povahou a súboje boli pekne prehľadné.

To, že Saitamov charakter sa mi páči je zbytočné opäť zmieňovať, ale musím napísať, že sa mi páči, ako sa zachoval (SPOILER: Vlastne zachránil povesť hrdinom. KONIEC SPOILERu).

Taktiež ma viac začala zaujímať Asociácia hrdinov. Asi je to vďaka tomu, že autor vytasil bizarné postavičky (Milý väzeň), s ktorými si toho chcem prečítať viac.

A som zvedavý, či sa bude rozvíjať cyklistický hrdina, ktorý je asi najsympatickejšou novou postavou.

fvalek
02.10.2022 4 z 5

Já chápu, že je Saitama takový laxní flegmouš, ale už mě pomalu začíná štvát, jak se dobrovolně stává terčem propagandy, posměchu a urážek. Ne že bych jeho postavu nějak extra miloval, tak moc jsme se asi během čtení nesblížili, ale chtěl bych pro něj něco víc... Jinak Král hlubin byl fajn a bavilo mě, jak dokázal všem nakopat zadek. Docela jsem se bál, aby ho nějaký hrdina přece jen neporazil, ale nechal si to až pro toho nejlepšího. Co se týče následného dění, k tomu se asi víc nebudu vyjadřovat.

Celkově je to hrozně vtipná satirická manga, která na čtenáře útočí svou ironií a vtipem, a to ať už samotnou kresbou, tak situacemi a dialogy. Kombinace toho, jak pěkný a akční je děj, společně s absolutním opovržením vážností, je prostě super. Z počátku mi vadil odklon od soukromého hrdinství Saitamy k nějaké trapní lize superhrdinů, ale teď mě zajímají všechny manipulace a intriky v pozadí. Trošku mě mrzí, jak šíleně epizodně se vyskytují postavy a pořád se nám dávkují nové a nové, ale pozitivní je, že se objevují i některé pozitivní postavy, které jsou fér. Třeba pan cyklista, jehož chování mě potěšilo. Uvidíme, jak to bude zase pokračovat dál, zatím se to stále rozjíždí, ale už to jde dobrým směrem.

Autorovy další knížky

ONE (p)
japonská, 1986
2021  84%Jednou ranou
2022  87%Obří meteorit
2021  87%Tajemství síly
2022  82%Zvěsti
2022  88%Sláva poraženým

Kniha Sláva poraženým je v

Přečtených34x
Doporučených3x
Knihotéce19x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x