Zvěsti

Zvěsti https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487916/bmid_zvesti-yaT-487916.png 4 39 7

One-Punch Man série

< 3. díl >

Teď začíná pravá hrdinská práce! Saitama se společně s Genosem zúčastnil hrdinské certifikační zkoušky. Přestože u zkoušky fyzické zdatnosti dosáhl úžasného výsledku, byl z nějakého důvodu zařazen až do třídy C. Zatímco si Saitama zvyká na svůj hrdinský život, objevují se i nečekané potíže…

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

ワンパンマン 3 (Wanpanman 3) , 2013


více info...

Přidat komentář

Lenka.Vílka
17.05.2023 4 z 5

Ano, začátek byl vážně vtipný ohledně toho, jak dopadl hrdinská zkouška pro Saitama a Genose. Že tam vůbec lezli! A ta pravidla! Ópruz! Kde je zábava? Furt mě nikdo nezná!

("To, že se někdy přiblížím mistrovi si vůbec nedovedu představit. Je na úplně jiném levelu." ... "Co je? Ty nemáš chuť na udon?")

Musím souhlasit, tenhle díl je trochu slabší. Proč? Protože je tady spousta nových postav a přichází jedna po druhé a je to trochu náročnější na sledování a tím pádem se to trochu táhne.

("Jestli jsi hrdina, nemůžeš otravovat naše občany! Trpí tím i pověst ostatních hrdinů.")

Ale špatné to není. To rozhodně ne. Přeci jen, dozvíme se dost věcí o světě, o hrdinech, to všechno v pozadí. A předtím to nejdůležitější: většina z nich jsou totální kreténi. Hned zní Saitama jako zlatíčko, co? :O

PS: ta "věc s přebalem" byla fajn. Materiál pro horňáky i dolňáky  :D
4,5/5

Covenant
21.10.2022 3 z 5

Jak mě první a druhý díl bavil, po přečtení tohoto jsem tak nadšený nebyl. Ležel na stolku dočtený asi týden. Když jsem ho začal prolistovávat znovu, teprve se mi začalo vybavovat, že už přečtený je. To značí buď, že mám opravdu špatnou paměť, nebo byl děj nezáživný a skoro nic mě v něm neupoutalo. Nebo oboje. Ale já to hodím raději na děj. Přišel mi takový nastavovaný. Humor byl už na tlak, nebo opakovaný. I když jeden, přestože jednoduchý, byl úsměvný. Genos s obřím batohem a paklem peněz. Víc ze mně nikdo nevypáčí, ani po druhém přečtení. Snad jen bádáním nad onou postavou na titulní straně. Sonic je pro mě rébus. Ženské křivky a mluví se o něm, jako o muži a podle všeho o muže i jde. Z vážné polohy přechází na trapně humornou, atd. Ale není to moje první manga, ani anime - takže vím, že autoři ujíždí na přehnaném zvýraznění emocí a přestože umí nevtíravý humor, dokáží v momentu otočit a díváme se na klaunské haha představení. Tak, ale i tak jedeme dál.


Voliarty
13.06.2022 3 z 5

Oproti predchádzajúcim dielom sa jednalo o slabotu a ako vidím, nie som jediný, ktorý to tak cíti. Kde nastal problém? Mám pocit, že príbeh prešľapoval na mieste. Saitama trénuje s Genosom, následne sa dozvie, že ako hrdina má isté povinnosti (vtipná časť) a nasleduje návrat starého známeho. A to je tak všetko. Chybou je asi to, ako uvádzajú ostatné komentáre, že sa Zvesti viac zameriavajú na okolitý svet a jeho hrdinov (ktorí síce pôsobia zaujímavo, ale rovnako ako príšery sú tu len na to, aby dostali cez hubu. V ich prípade od príšer.). Mám pocit, že titulný sympatický plešatec je tak takmer až odstavený do úzadia a stáva sa vedľajšou postavou vlastnej mangy. Potom sú tu dva špeciálne príbehy. Prvý - Leto - bol vtipný. Druhý - Zvesti - mal fajn príšeru, poukázal na to, že hrdinovia nemusia byť až tak dobrými bytosťami a mal postavu, v ktorej sa možno spozná viacero z nás. Celkovo je teda tretí diel slabší ako predchádzajúce, i keď má svoje momenty. P.S.: Má Asociácia hrdinov hrdinu, ktorý nie je neschopný a nedostane hneď na prdel? Lebo zatiaľ to vyzerá, že takými sú len Saitama, Genos a Desivá smrsť.

Atlantis
23.05.2022 3 z 5

Jejda, co nám to tam v dáli padá k zemi? Jo aha, to je úroveň téhle mangy. Co se proboha stalo? Třetí One-punch man je neskutečně líný (rozmazané boje na několik stran) a generický. Já chci sledovat Saitamu, ne tucet nových hrdinů, o kterých se vlastně nic nedozvím. I toho humoru je tady nějak pomálu. Vím, kam nás příběh dovede díky anime, ale jestli takhle půjde manga dál, tak brzy hážu ručník do ringu.

_Tess_
08.05.2022 5 z 5

Třetí dill mého milovaného One-punch mana aka mangy, kterou můžu číst prostě kdykoliv, a která se vždy skvěle trefí do noty.
Sataima s Genosem se účastní certifikační zkoušky do hrdinské akademie. Ukazují se i noví hrdinové a s tím i můj první problém s touto mangou. Najednou se ukazuje, že skoro na každém rohu stojí někdo s nějakou superschopností a že Saitama i přes svoji supersílu, a možnost přemoci kohokoli na jeden zásah, je zařazen do třídy C, kdežto nad ním jsou lehce porazitelní hrdinové, které patří do třídy A. Přijde mi to trošku mimo a kazí to právě tu nepřemožitelnost, kterou okolo sebe Sataima měl. Tento fakt ale nijak neubral množství vtipu, nebo tomu, jak moc mě tahle série baví. Ubírám tentokrát jednu hvězdičku, ale další díl už napjatě očekávám.

robin9739
04.04.2022 4 z 5

Závěrem jedná se o zábavnou akční jízdu okořeněnou v tomto díle menší odbočkou rozšiřující celkový svět. Jako vždy jsem se u četby a listováním touto mangou velmi bavil...

fvalek
27.03.2022 3 z 5

Pro mě osobně už Zvěsti byly poněkud slabší než předchozí díly a nemůže za to ani Saitama, ani Genos nebo snad nedostatek vtipu, ale spíš různá odhalení světa okolo, která mi příliš nesedla. V podstatě mi vadí existence různých hrdinů a jejich klasifikace, která trošku boří tu originalitu, kterou jsem si v počátku vychvaloval. V prvních dvou dílech to vypadalo, že jedině One-Punch Man poráží všechno to zlo okolo, byl vždycky jediný a měl vše rychle hotovo. Svět působil bez jeho pomoci bezradně... A teď se ukazuje, že je vlastně docela nula, protože se ani dobře neklasifikoval a nikdo ho nezná, zatímco všude okolo jsou doslova desítky lidí s různými schopnostmi, a to nejen bitkaři v kostýmech, ale i skutečně nadaní lidé se schopnostmi. To mi přijde docela škoda a je to taková druhá My Hero Academia...

Nicméně vzniká hezký kontrast mezi schopnostmi Saitamy a ostatních hrdinů, kteří ho hrubě podcenili. Zklamaly mě části s Genosem, který nevím jestli má tak super schopnosti, jak si myslí. Pro ostatní asi ano, takže kategorie S by mohla sedět, ale vždyť ho ve druhém díle úplně rozsekal ten Pekelný nosorožec... No bude sranda sledovat, jak se Saitama bude vypracovávat výš a výš, nebo se stane hvězdou po nějakém jednorázovém výkonu, to ještě uvidíme. Minimálně scéna s řasovou příšerou "mimo záběr" musela být vážně vtipná a překvapivá. Výskyt několika nových postav jako Vánice a její sestra snad bude něco znamenat, stejně ten agent Vánice. Návrat Sonika spíš vtipný, snad se nestane nějakou komickou stálicí jako třeba Rakeťáci v Pokémonech, docela bych ho bral jako jednu z hlavních Nemesis.

Jinak kresba samozřejmě skvělá, líbí se mi jednodušší a praktický styl, kterým je One-Punch Man kreslený a celkově vytvořený. Je to příjemná a zajímavá manga, která je stále v počátku, ale už teď vím, že tohle chci číst. :)

Autorovy další knížky

ONE (p)
japonská, 1986
2021  84%Jednou ranou
2022  87%Obří meteorit
2021  87%Tajemství síly
2022  82%Zvěsti
2022  88%Sláva poraženým

Kniha Zvěsti je v

Přečtených48x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce23x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x