Proroctví

Proroctví https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504575/bmid_proroctvi-pA4-504575.jpg 4 27 4

One-Punch Man série

< 6. díl >

Na náhle svolaném nouzovém zasedání se na velitelství Asociace scházejí hrdinové třídy S a Saitama, který se přidal k Genosovi. Na schůzi jsou seznámeni s proroctvím, které po sobě zanechala slavné orákulum. A toto proroctví říká, že... „se Zemí je zle“?! Co jen se má přihodit?!

Přidat komentář

Atlantis
14.02.2024 3 z 5

Nic proti ničemu. Setkáváme se s většinou hrdinů třídy S, ale vlastně zjišťujeme často jen jejich jména a vizáž. Spousta z nich nemá prostor se ukázat. No a jinak pár pleskanců, však to znáte. I ten humor tentokrát nějak chyběl.

Voliarty
14.09.2023 3 z 5

Bolo nám predstavených kopec nových hrdinov. Našťastie sa v nich človek nestráca, i keď niektorí sú si celkom podobní. Ale páči sa mi, že ich osobnosti nie sú typicky hrdinské. Sú arogantní, zlostní a v prípade ,,Kovovej pálky" aj celkom vulgárni. Čo ale nevadí, keby to boli všetci dobráci od kosti, tak by neboli tak zaujímaví.

Na planétu zaútočili ufóni a hrdinovia s nimi bojujú. Teda, bojujú s jedným, ale je to celkom pekne nakreslený boj a vďaka mimozemšťanovej schopnosti aj napínavý. Čo sa týka Saitamu, ten likviduje zvyšok emzákov. Končíme potom otvoreným koncom, tak som zvedavý na ďalší diel.

Nebolo to zlé, ale neprišlo mi to tak zábavné, či vtipné, ako predchádzajúce diely. Akože sem-tam som sa pousmial, ale takých momentov bolo veľmi málo. Najviac ma pobavil bonusový príbeh ,,Losos".

Aj preto neviem, ako hodnotiť. Nebolo to také slabé, ako tretí diel ,Zvěsti",ale ani silné, ako ostatné diely. Niečo medzi silnejšími troma a slabšími štyrmi.

P.S.: A Desivá Smršť je na jednu cezpapulu. Saitama by jej mal predviesť, čo dokáže, aby si mladá toľko nevyskakovala. I keď s jej schopnosťou sa jej nemôžem veľmi čudovať.


Lenka.Vílka
11.09.2023 5 z 5

Naprosto skvělý díl? Jo!
Celá ta věc s proroctvím, které způsobí konec světa je super. Hlavně když se neví, kdy to bude. A hlavně když minutu na to zaútočí...no, cosi, co vypadá dost ujetě a dá všem zabrat. Což je oznámeno celý třídě S, během schůze, na kterou přišel i Saitama. Super? Super! :D A potom přijde řežba, která byla doposud asi nejvtipnější z celé série. A že byly navíc ty cizáci vošklivý, že jo?!
(Super kontrastní kresba pod obalem.)

fvalek
21.12.2022 5 z 5

Tak tohle byla jízda! Neříkám, že mi tam nechybělo trošku kecání a odhalování fungování agentury apod., ale jak jinak navázat na ničivé proroctví, než tím... že prostě přijde a začne likvidovat, co se dá. Zápletky a padouši jsou velmi epizodní, často sice velmi originální, ale i velmi divní a nevyužití. U tohohle nepřítele mám jiný pocit. Jednak je dost drsný a zajímavý, zároveň se docela drží, navíc se ukazuje, že ani Saitamo to nebude mít tak lehké. To je na jednu stranu plus, musí získat nějakou svou nemesis, ale na druhou stranu se mi zatím asi nelíbí narušení konceptu "one-punch" mana.

Co se týče samotných hrdinů, tak ti mě moc neoslovili, a to se jich ukázalo dost. Pořád jsem jen čekal na toho našeho Saitamu, co udělá, stejně tak u soubojů. Příběh hezky zakončili přímo před hlavní bitvou, takže natěšenost na další díl obrovská. Doufám ještě, že se objeví i nějaké stálejší postavy, záporáci a tak, přece jen je to velká akce, ale uvidíme. Zatím si bitvu Saitamy a toho ufíka neumím příliš představit...

Autorovy další knížky

ONE (p)
japonská, 1986
2021  84%Jednou ranou
2022  87%Obří meteorit
2021  87%Tajemství síly
2022  82%Zvěsti
2022  88%Sláva poraženým

Kniha Proroctví je v

Přečtených33x
Doporučených3x
Knihotéce19x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x