Odkaz Dračích jezdců 1–3: Eragon / Eldest / Brisingr

Odkaz Dračích jezdců 1–3: Eragon / Eldest / Brisingr https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63312/bmid_odkaz-dracich-jezdcu-1-3-eragon-eld-OI7-63312.jpeg 5 269 21

Souborné vydání první tří knih tetralogie Odkaz Dračích jezdců. Jeden chlapec a jeden drak ve světě dobrodružství a fantazie! Eragon, Safira, Galbatorix, Šruikan, Murtagh, Arya, Roran, Brom… Přísahy, zkoušky oddanosti a střet mocných sil!

Dobrodružné Romány Fantasy
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Eragon / Eldest / Brisingr , 2008


více info...

Přidat komentář

Imladris
27.04.2021 5 z 5

Nejlépe propracované fantasy všech dob!

VitoP
16.08.2019 4 z 5

Sérii jsem četl ještě před pánem prstenů, a tak se mi velice líbila. Příběhově je to krásná procházka úžasným světem a Paolini má můj obdiv za stvoření něčeho podobného. Avšak když jsem se ke knížce vrátil o pár let později po LOTRovi bylo znát jak moc jednoduše je to vlastně napsané. Nutno podotknout kdo by v 16 dokázal něco podobného takže i tak velký respekt autorovi.


Nikusscha
08.05.2019 5 z 5

Doposlouchala jsem první část knihy a velmi se mi to líbilo. Autor má opravdu potenciál. Po knížce bych asi nikdy nesáhla nicméně v audio verzi se dá dobře poslouchat.

Dada_cte
25.04.2019 5 z 5

Dokonalé! Magie s bojem! Rozhodně si to přečtěte, stojí to za to. Knihy vám nedají pokoj ani po tom, co si je přečtěte!❤️

Nika320
28.03.2019 5 z 5

Super knihy... dlouhé, ale nemůžu říct, že by mě nudily

Maisie153
26.07.2018

Toto je moje dětství! Začala jsem to číst v . třídě a zamilovala jsem se. Prostě moje kniha. teď když jsem starší tak jsem našla jiné troufám si říct lepší série. (Zaklínač, píseň ledu a ohně) ale na tohle nezapomenu!

marek4156
03.06.2018

Tohleto jsem začal číst na konci 2. třídy. Učitelky mi nechtěly věřit že jsem to přečet. Tohleto je mé liteární dětství. Neměnil bych. Doporučuji, není to jako zaklínač nebo pán prstenů. Tato kniha je podle mě úplně jiná dimenze.

Globodecristal
15.12.2017 5 z 5

Tak nevím, nemůžu hodnotit jinak než 5*. Ačkoli tady mnoho čtenářů píše, že se Christopher zbytečně moc rozvášňoval u nepodstatných pasáží, já tento pocit nemám. Je mnoho jiných knih u kterých zbytečné natahování děje vypadá násilně, tady se to ale povedlo. K příběhu to prostě patří. Když se Eragon učí, učíte se s ním, když Eragon jí, jíte s ním. Ani jedna pasáž z celé tetralogie mi nepřišla zbytečná. Děj krásně plyne, v pár stránkách jen tak klidně plujete jako po klidné hladině potůčku a pak narazíte na peřeje a vy se příběhem řítíte neuvěřitelnou rychlostí. Jazyk, který Christopher vymyslel je taktéž součástí příběhu, stejně jako Tolkien ve svých dílech zabudoval ten svůj. Není nijak násilný. Jen musíte občas snést hledání ve slovníku a taky občasné sledování mapy.

Pravdou je, že u čtvrtého závěrečného dílu jsem byla už tak napjatá, že mě nebavily kapitoly netýkající se přímo Eragona, ale jen s nimi je utvořen celek jak má být.

Závěrem doporučuju, nedejte na pocit, který jste měli po shlédnutí filmu (pakliže jste první díl nečetli) a neodsuzujte tuto sérii. Film byl na efekty pěkný, ale bohužel jinak naprosto nepovedený a ke knize se nehodící. :-)

JaMajka93
15.07.2017

je to úžasná séria ... ale priznám sa že som z nej už trochu vyrástla ... je vhodná a dokonalá ako darček pre násťročných ale napríklad ja, po dvadsiatke som už náročnejší knihomoľ.

ent
23.01.2017

Dal sem si tu práci se založením tohoto účtu jenom z důvodu, aby někdo nespadl do stejné pasti jako já, koupil jsem si všechny 4 knihy a jsem teda teprve u druhé, první díl byl skvělý, ale už ten druhý se nedá číst, rozhodně NEDOPORUČUJU nikomu, jedině první díl, ten se ještě dá, napíšu ještě jednu recenzi pokud zbývající 2 knihy změní můj názor, ale pochybuju. Knihy se čtou neskutečně špatně, autor je zde schopen celou stránku věnovat jen jídle co zrovna jí a není to ojedinělý případ, ne jen co se týče jídla.Dále je tu na můj vkus až moc často použita ta hatmaťilka jejich, v prvním díle sem to chápal z důvodu (pozor spoiler), že se v tom jazyku učí kouzlit a tak, ale v druhém díle je to často prostě nesmyslný text.....(konec spoileru) zkrátka neskutečně zdlouhavá kniha o ničem, a poslední věc je ta, že autor píše tak, že za těch 650 stran člověka nepřekvapí :D např už podle názvu kapitoly je jasno co se tam stane, tuctové zápletky, hrůza a děs, chápu, že každý má svůj názor na tuto knihu, ale lituju toho, že jsem na tuto knihu narazil ze začátku na pár pozitivních reakcí a dál se nezajímal.

knihomolka1607
25.08.2016 5 z 5

Poprvé jsem viděla film . Poté, co mi všichni doporučili knihu nestačila jsem se divit. Je to velmi návykové čtivo,které mě nikdy neomrzí. Autor skvěle vystihl postavy. Jediné co bych vytkla je, že jsem musela obracet pokaždé knížku, abych se dostala ke slovníku. Přečetla jsme to už 3x a nelituji ! :)

EmmL
19.07.2016 4 z 5

Toto bola moja prvá fantasy séria, ktorú som kedy prečítala a môžem povedať, že jedna z najlepších. Veľa ľudí sa sťažuje na dlhé opisy, počula som aj slová ako "celé mu to napísali ľudia z rodinného vydavateľstva" a tak ďalej a blaaah, blaaah, blaaah. Musím sa priznať, čítala som túto 4dielnu sériu hroooooooozne dlho (vyše pol roka - ! - ), pretože som popri tom čítala nejaké tie "ľahšie knihy", (berte do úvahy, že som mala 10 rokov :D ), ale keď si to zrekapitulujem, bolo to naozaj veľmi pekné a jedinečné čítanie :) dávam 4*

Klark
13.06.2016

Moc se mi knihy o odvážném Eragonovi zaujali

petrusio
16.05.2016

Nádherná fantasy série, čte se jedním dechem. Byla jsem naprosto uchvácená, nedalo se přestat, s knížkou všude, i tam, kam chodí i králové sami!!! :-) :-) :-)

Jekysek
01.06.2015 5 z 5

Knížky samostatně jsem musela hodnotit ihned po přečtení, protože série do sebe naprosto perfektně zapadá, a už dnes -po přečtení Inheritance- bych nedokázala určit, kdy skončil Eragon a kdy začal Eldest.
Velmi povedená tetralogie, jedna z nejlepších fantasy sérií. (A neohlížejte se na počet stran, nejdelší díly jsem přečetla nejrychleji =) )

Elleniel
10.02.2015 5 z 5

Série mých nejoblíbenějších knih ze všech. Naprosté vtažení do světa, jste prostě jeho součástí. A najednou dočítáte poslední stránky a strašně moc chcete zpět. A tak čtete znovu. :)

svist007
30.01.2015 5 z 5

Tato čtyřdílná edice patří, dle mého názoru mezi vůbec nejlepší fantasy...Brisingr a Inheritance jsem přečetl jedním dechem za dva dny. Kniha je naprosto neuvěřitelně napsaná. Je to dílo které jsem přečetl již 3x a vždy mě v něčem překvapí. Doporučuji!!!

matej kaspar9
17.09.2013 5 z 5

Je to velice dobrá knížka. Je tam spoustu dobrodružství ( třeba to, jak Eragon se Safirou (drakem) a Bromem utíkají před Razaky), ala je to i smutné (Eragonovi prý zemřeli rodiče a tak žije se strýcem a bratrancem na jejich farmě ). Je tam i tajemno ( Angela a její kočkodlak Solembum ). Bylo to moje první fantasy, které jsem kdy četl a podle toho jsem si udělal představu, jak má fantasy vypadat. Nejvíce se mi líbilo spojení mezi Safirou a Eragonem pomocí myslí.

lezombie
05.03.2013 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších sérií. Právě tyto kihy mě přivedli ke čtení fantasy. Doufám, že Paolini bude v psaní brzy pokračovat :)

šmudlík
24.01.2013 5 z 5

Knihy se mi hodně líbili, mám ráda fantasy a tyto patří u mě mezi nejlepší. Velmi dobře a rychle se čtou, velký počet stran by neměl nikoho odradit, stojí to za to.

Štítky knihy

draci dobrodružství pro mládež dobro a zlo

Autorovy další knížky

Christopher Paolini
americká, 1983
2004  86%Eragon
2012  88%Inheritance
2006  86%Eldest
2020  76%Spát v moři hvězd. Kniha I.
2009  87%Brisingr

Kniha Odkaz Dračích jezdců 1–3: Eragon / Eldest / Brisingr je v

Právě čtených6x
Přečtených421x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených60x
Knihotéce60x
Chystám se číst48x
Chci si koupit23x
dalších seznamech1x