Od agamy po žraloka. Velký ilustrovaný slovník zvířat

Od agamy po žraloka. Velký ilustrovaný slovník zvířat https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86309/bmid_od-agamy-po-zraloka-velky-ilustrova-v2M-86309.jpg 5 91 28

Tato encyklopedie přináší ucelený pohled na živočišnou říši a její název Od agamy po žraloka vystihuje obsah, neboť přináší dobrodužné putování po všech živočišných druzích obývajících naší planetu Zemi. Kniha od svého vydání v r. 1974 přitáhla mladou generaci k zájmu o přírodu. Text podrobně popisuje živočišnou říši, kniha je bohatě ilustrována, doplněna také mnoha fotkami vyjmenovaných živočišných druhů. Knihu lze doporučit nejen laikům, ale i odborníkům z řad zoologů pro oživování si získaných vědomostí při studiu na školách se zaměřením zoologie.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Příroda, zvířata , Věda

Vydáno: , Albatros (ČR) , Artia
Originální název:

The Children´s Animal World Encyclopedia in Colour , 1968


více info...

Achillesaželva
Achillesaželva
13.10.2023 5 z 5

V době, kdy nebyl internet, tak jako děti jsme toto měli jak největší poklad pokladů. Těžko říct, co je lepší... My, kdo jsme vyrůstali ještě bez počítače, oceňujeme snad dnes i to, že kontakt s knihou nás naučil jakési kázni a úctě k informacím a obrázkům, které "se neválely" jen tak na každém kroku. Ale to ze mne promluvila i částečně neoprávněná nostalgie.. dnešní možnosti vzdělávání jsou naprosto úžasné a jen, ať z nich všichni čerpají, kolik jen obsáhnou!

cvpython
cvpython
31.08.2023 4 z 5

Některé zvířata již mají jiné zařazení a latinské názvy, ale stále je to kniha s obsahem základních informací, která by neměla chybět v knihovně milovníka přírody.


n.ezn.amy
n.ezn.amy
22.06.2023 5 z 5

Tuhle knihu jsme měli doma v knihovně a od mala jsem v ní moc rád listoval. Průvodce zvířecí říší, kde jsou podrobně popsaní zástupci fauny od A do Ž, jejich způsob života, výskytu a i včetně fotografií. V dnešní době internetu, kdy si vše můžete online najít, se už dostane trochu do pozadí, ale to nic neubírá na její kvalitě

Scarefish
Scarefish
05.03.2023 5 z 5

Výborná encyklopedie. Teď už v ní zalistuju málokdy, ale kdysi jsem si v ní četla denně. Skvělý průvodce světem zvířat.

Hakate
Hakate
28.08.2022 5 z 5

I mě tato kniha provázela velmi dlouhou dobou. Skvělý pomocník.

Belanna
Belanna
28.08.2022 5 z 5

Tato knížka mě provázela dlouhou dobu. často jsem si jí prohlížela, pročítala a našla mnoho zajímavého ze zvířecí říše.

Nermal
Nermal
22.06.2022 5 z 5

Souhlasím s ostatními, na svou dobu nepřekonatelná encyklopedie. Exotickou faunu bylo tehdy možné najít snad už jen v pátém dílu knihy Světem zvířat (Bezobratlí), která ale zdaleka nebyla tak pěkně graficky vypravena. Dozvěděli jsme se jako děti o spoustě zvířat, o nichž jsme neměli do té doby ani tušení.
Já jsem knihu dostal k vánocům, ale pamatuji si, že byla dlouho za výlohou našeho knihkupectví, protože byla tak drahá, že si ji málokdo koupil. Ale zároveň tak pěkná, že se nakonec přece jen vyprodala.

vas
vas
31.03.2022

Absolutní souhlas s předcházejícím recenzentem. Dostal jsem Od agamu jako robě na Váááánoce a vedle indických autíček a sádrového klokana byla nejlepším dárkem, jaký jsem kdy dostal. Dodnes vím (interní info pro ijcro), že stála neuvěřitelných 130 korun československých! Dnes už ji nemám, ale podařilo se mi sehnat její slovenskou aberaci za 90 korun českých v olomouckém antikvariátu.
P. S. Ty ilustrace jsou pro mě zcela ikonické a tak, když potkám v přírodě nějaké zvíře, připadá mi divné, protože v Od agamě to bylo přece nakreslené jinak. Třeba, když jsem se plavil v kajaku a proti mně si to řinul kajman. Sakra, takhle přece kajmani nevypadají a v Od agamě byli Melanosochuši nigeři mnohem menší...

ijcro
ijcro
23.03.2022 5 z 5

Naprosto nejúžasnější bichle s překrásnými fotorealistickými obrázky, ilustrujícími živočišstvo jako takové. Prostě taková wiki svého předinternetového věku. Bohužel, jako kniha byla ve své době extrémně drahá, naprosto nedostupná a bylo jedno v jakém knihkupectví, postě podpultovka jen pro vyvolené a na objednání. Ale vzpomínám na ni rád. V městské knihovně byl jeden výtisk a vedle něj dlooouhý jmenný pořadník pro výpůjčení a to jen na jeden týden...
Zasloužila by si dozajista aktualizaci pro případnou reedici, ale kdo to dneska udělá?

SimonaP
SimonaP
12.03.2022 5 z 5

Oblíbená kniha z mého dětství, kterou mi rodiče půjčovali opakovaně z knihovny.

Ivetaa
Ivetaa
17.02.2022 5 z 5

S touto knihou jsem vyrůstala a ani věk jí neubral na kráse (jako mně)... Nádherné ilustrace jsou mnohdy lepší, než fotografie a ráda se budu ke knize vracet.

heavy66
heavy66
21.09.2021 5 z 5

Kniha, které věk neubral na kráse! Neocenitelná pomůcka každého milovníka zvířat a nejoblíbenější atlas mého dětství, který dodnes zdobí moji knihovnu.

Jana283
Jana283
21.07.2021 5 z 5

Zásadní kniha mého života, která mne provázela celým dětstvím a udala směr i mé budoucí profesi.

JancaMia
JancaMia
06.07.2021 5 z 5

Tuhle encyklopedií zvířat mi dal nevlastní děda v roce 1991 a od té doby jsem v ni ležela od rána do večera . Kam se hrabe velká kniha o zviratkach a pestry svět !

SputnikV
SputnikV
10.05.2021

koho zajímá příroda, ten se bez ní neobejde

bigal
bigal
26.11.2020 5 z 5

Tuto knihu miluji už od raného dětství. Skvostné ilustrace doposud nepřekonané "zvířátkovské" encyklopedie. Informace jsou sice už malinko zastaralé, ale jinak je to stále úžasná kniha. Plný počet hvězd.

gonga
gonga
05.11.2020 5 z 5

V tehdejší době (70. léta 20.století) zcela nepřekonatelná encyklopedie s fantastickými ilustracemi a perfektním obsahem. V dětství to byla moje bible a naprosto jsem ji miloval.

ArwenAragorn
ArwenAragorn
25.10.2020 5 z 5

Krásná kniha. Neměla jsem ji doma, věčně jsem ji, tuhle těžkou bichli, vláčela z knihovny.

M-arta
M-arta
10.12.2017 5 z 5

Obsáhlý a informačně velmi výživný atlas živočišstva naší planety pěkně podle abecedy....
V mých očích jej ještě žádný jiný atlas nepřekonal (a hádám , že v tomto hodnocení asi nebudu sama).

PetraRehackova
PetraRehackova
19.08.2017

Bezvadná knížka,mám ji v knihovně.
Jako malá jsem si ji každé prázdniny půjčovala u známých v knihovně-ze začátku
hlavně kvůli obrázkům později ke čtení...i když už jsem dávno dospělá nedávno jsem v antikvariátu neodolala knížku jsem si koupila do své knihovny.Všem knihomolům vřele doporučuji:-)