O úspěchu

O úspěchu https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91780/bmid_o-uspechu-MFj-91780.jpg 4 38 11

Co je úspěch? Odpovědi jsou dvě. V první se dá úspěch měřit penězi a majetkem. Druhá je o tom, vytvořit si život podle svých představ, protože majetek samotný nám štěstí nepřinese. Na téma úspěch koluje mezi lidmi spousta líbivých nesmyslů. Lidé jim věří, přestože jim škodí. Proto je na světě obrovské množství neúspěšných lidí. Většina pozitivních knih o úspěchu hlásá, že původ, talent a vzdělání nerozhodují; a že základem úspěchu je tajemství přitažlivosti. Jenže je to jinak.... celý text

Přidat komentář

JancaMia
07.01.2023 4 z 5

Další z knih pana Tomana . Na českosloveském rybníčku hodně úspěšný člověk, nicméně je vidět že vrchol už proběhnul (u novějších titulů, zběžně prolistovaných v knihkupectví). Ještě že tahle je jedna z ranějších kde máte šanci najít podněcující myšlenky .

Peleus
04.04.2020 3 z 5

Přesně ten druh literatury, kde naleznete několik trefných postřehů obalených tunou balastu, což, bohužel, snižuje celkový dojem.

Občas mi to připomíná zoufalé youtubery a jiné "mágy" sociálních sítí s přednáškami typu: Jak se živit soc. sítěmi, Jak si vydělávat na soc. sítích, Cesta k úspěchů na soc. sítích apod. De facto názvy jsou zaměnitelné, jen ten obsah je stejně řídký jak polévka v pracovním lágru.

Ivo Toman bezesporu ví, "jak na věc". Bohužel se neustále opakuje a hlavně zkouší šokovat, což za mě není úplně způsob, jak si získat čtenáře/posluchače. Jestliže vám podobné výdobytky marketingu nevadí, závidím. Knihu si užijete víc, než já.


Dejf_ano
21.03.2018 5 z 5

PECKA PLNÝ POČET

Ivo Toman opět v sedle. Tento titul je skutečně povedený. Hlavně několik posledních kapitol bylo nesmírně obohacujících a našel jsem v nich řadu zajímavých podmětů. Rozhodně doporučuji vzít k této publikaci do ruky tužku a blok na poznámky, kterých troufnu si říct bude hodně.

Knížka je plná netradičních a protiproudých názorů, což je její největší přednost.

sioux
01.01.2017 2 z 5

První knihy od Tomana, které jsem četl, Debordalizace hlavy a Motivace zvenčí je jak smrad, mně přišly výborné. Věcné, k jádru věci, psány ostřejším jazykem, zcela jiné než americké "bulshit" motivační knihy.
Ale když jsem jich přečetl více, už mě to přestalo bavit. A ta nechuť vyvrcholila u této knihy. Bylo to takové plytké, příliš zjednodušené, jen shrnutí z jiných knih a sepsáno autorovým typickým stylem.
A už mně šlo na nervy to neustálé připomínání, jak to má a měl autor v životě těžké.
Ale jinak mám pan Toman můj obdiv za to, co při svém handicapu dokázal. Jen by mi to už nemusel v každé větě připomínat. Howgh.

Fremr
24.04.2016 4 z 5

Velmi slušně zpracovaná kniha zabývající se úspěchem. Dle mého názoru se jedná o nejpovedenější knihu z autorovy tvorby. Skvěle pracuje s historickými fakty a o úspěchu se dozvíte bez okolků vše co potřebujete. Knihu doplňují zajímavé ilustrace a v knize nejsou hluchá místa kde by se pouze přežvykovalo nebo se rozebíral nepodstatný bod tématu (tak jako v některých jiných autorovo knihách). Proto z Tomanovy tvorby doporučuji právě tuto knihu.

holakovic
15.04.2016 5 z 5

Ivo píše zcela odlišným způsobem než jiní autoři a to mě u něho baví

ladyba
02.11.2015 4 z 5

Trošku svérázný pandán vůči kvantu amerických motivačních knih, ale když budete chtít, upřímně se i zasmějete. Kapitola o debilizaci neúspěšných stojí za to.

janulka1310
21.07.2015 5 z 5

Je to kniha o úspěchu, ale rozhodně ne taková, na jaké jsme zvyklí od jiných autorů. A to se mi právě líbí, nové pohledy na věc, nové myšlenky, neopakované fráze, prostě něco jiného.

zylla
08.09.2014 5 z 5

Skvělá knížka, naprosto odlišná od ostatních motivujících knih, co jsem četla. Rozhodně se chystám na další autorovi knihy. Pokud přemýšlíte nad svým (ne)úspěchem určitě doporučuji přečíst.

kika24
01.01.2014 4 z 5

Zaujimava a v mnohych oblastiach poucna kniha. Odporucam

mariva
14.03.2013 5 z 5

Zajímavá a praktická kniha, jako ostatně vše, co tento autor napsal. Praktické rady a všeobecně známé pravdy, na které se ale často zapomíná. Určitě není na škodu do jeho knih nahlédnout, pokud chce člověk něčeho dosáhnout, ať už jde o bohatství nebo "jen" o šťastný a spokojený život. Mě se například líbila závěrečná myšlenka knihy: "Už nikdy nebudete mladší, než jste teď. Ale vždy můžete být úspěšnější."