O moc a štěstí

O moc a štěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77615/bmid_o-moc-a-stesti-y5C-77615.jpg 3 10 5

Barvitě a poutavě nastiňuje úspěšná autorka osudy slavných historických osobností z celého světa. Ve zkratce a občas i v netušených souvislostech zachycuje soukromé detaily a nečekané příběhy z jejich životů a fascinujícím způsobem předkládá čtenářům mozaiku jejich zápasu o moc i soukromé štěstí, jež pro ně bylo často nedosažitelné. A rejstřík těchto osobností je vskutku bohatý - sahá od pomazaných hlav, např. Karel V., Isabella Kastilská až třeba po Madame de Pompadour.... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Um Macht und Glück, Schicksale der Geschichte , 2009


více info...

Přidat komentář

Booky84
16.03.2023 3 z 5

Čtivé a zajímavé medailonky o různých historických osobnostích, i když už se autorka začíná opakovat. Jedná se opět o krátké příběhy a bohužel není kniha doplněna žádnými ilustracemi, což je opravdu škoda.

keselylenka
25.01.2023 3 z 5

Trochu mi to přišlo jako “pohádky pro unavené rodiče”. Příběhy možná až moc stručné což pro mě často vedlo k tomu, že jsem se ztrácela.


nevermore3
17.11.2022 3 z 5

Zaujaly mě příbehy Pedra II., který vyšvihnul Brazílii, vraha Sissiny, tedy Luige Lucheniho a dále téměř neznámých Ludvíka II. Bavorského a Rudolfa - syna Franze Josefa. Jinak mi v knize přece jen chyběly portréty nebo nějaké ilustrace , celé to je navíc napsáno zvláštní, populárně-naučnou formou. Nic moc. 60%

Jacinda123
30.01.2022

Nie je to zla kniha, ale veľmi by jej prospelo keby obsahovala menej, ale podrobnejšie spracovaných medailonov osobnosti. Takto je to len množstvo nič nehovoriacich trojstranných čriepkov.

veronika5179
01.10.2014 3 z 5

Tuto autorku mám velice ráda a četla jsem od ní kde co, nicméně tahle kniha patří k těm horším. Pro milovníky historie a její čtenáře je to jen opakování toho, co už víme. Pro ostatní to jsou zajímavé střípky ze života slavných, nicméně napsány tak nějak chaoticky a zvláštně, popisky a názvy jsou zavádějící a samotné kapitoly nakonec hovoří úplně o něčem/někom jiném. Možná je to vina překladu? Těžko říct.