Sisi a její rodina

Sisi a její rodina https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14005/bmid_sisi-a-jeji-rodina-Env-14005.jpg 4 21 7

Portréty příbuzných rakouské císařovny Alžběty (Sisi) - jejích dětí, sourozenců a bavorských panovníků ze vzdálenějšího příbuzenstva. Populárně pojatá knížka přináší devět portrétů osobností různým způsobem příbuzných s rakouskou císařovnou Alžbětou, zvanou Sisi. Mezi medailony najdeme popisy pohnutých životních osudů Alžbětiných čtyř dětí. Představeny jsou také sourozenci císařovny, kteří pocházejí z rodu Wittelsbachů, jejich sňatky a život. Do výběru byla zařazena i Alžbětina tchyně, matka císaře Františka Josefa I. A konečně najdeme i portréty "korunovaných hlav", konkrétně bavorských králů Ludvíka I. a Ludvíka II., kteří oba byli příbuznými císařovny Alžběty. Knížka obsahuje fotografie osobností, náčrt rodokmenu a bibliografii.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Sisi und ihre Familie , 2005


více info...

Přidat komentář

Booky84
08.05.2023 5 z 5

Zajímavé čtení pro všechny, kdo mají rádi a zajímají se o Sisi. Díky této knize, se můžeme dozvědět informace hlavně o jejích sourozencích i dětech. Od autorky jsem již přečetla několik knih a její práce se mi moc líbí. Jsem ráda i za fotografie a rodokmen.

Ella97
20.06.2017

Výborné zpracování. Skvěle mi pomohla při psaní seminární práce. Doporučuji, je čtivá, zajímavá a pro milovníky Sisi jako dělaná.


Leonor
04.06.2017 5 z 5

Skvělé zpracování osudů císařovniných blízkých.

alwa
20.02.2016 3 z 5

Ja nevim, nemam moc rada zivotopisy, kniha byla ale docela dobre zpracovana, poucna, dost jsem se z ni o sisi a jeji rodine dozvedela a nebyla "neprelouskatelna" , ale nebyla onim zazivnym ctenim, ktere bych si vybrala pro vypln sveho volneho casu.

M*K
19.08.2014

Jelikož mám dějiny a neměla jsem co číst, sáhla po této knížce, když jí máme doma. Sisi mě iž dřív zajímala tak proč jí nečíst? Říkala jsem si. Knížka je dobře zpracovaná o její rodině i jí samotné. Bylo hezké zjistit, co jsem nevěděla a musím se přiznat, že mi i změnila názor na pár osob.
Knížku jsem úplně hltala. Doporučuji všem co se chtějí o Siss a její rodině něco víc dozvědět.

Chemiczka
11.03.2013 5 z 5

Pro mne další kniha z řady o Habsburcích. Biografie nejen známé císařovny a jejích čtyř dětí (nejvíce mne zaujal příběh Gisely - stále mám pocit, že byla členy rodiny (především matkou Alžbětou) zanedbávána - a i přesto prožila spokojený rodinný život po boku milovaného manžela a kupy dětí). Osud Rudolfa je hodně známý, hlavně kvůli jeho dobrovolnému odchodu ze života (velký skandál pro katolický vládnoucí rod) a rozmazlená Marie Valerie, které si mohla dělat co jen chtěla a vždy byla matkou podporována a ustupovalo se jí ve všem (i v relativně nerovném svazku manželském). Z osudu sourozenců Sisi a jejich dětí, pro mne byl nejsilnějším příběh o Sisině neteři hraběnce Marii Larischové, která seznámila Rudolfa s Mary Vetserovou a nepřímo tak zavinila jejich sebevraždu (o tom jak byla "vyhnána" ode dvora a pro Sissi se stala trnem v oku).
Kniha je zajímavě napsaná, i když se v ní opakují stále stejné informace. Pro Ty, kdo již mají povědomí o Habsburcích, zvláště pak o posledních generací, neposkytuje kniha nové informace. Doporučuji jako oddechové čtení, nebo začátečníky v tématu o Sissi.

maryzka
03.05.2012 2 z 5

kdo chce vědět víc o soukromém životě císařovny doporučuji tuto knihu