Noe na úteku

Noe na úteku https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74031/bmid_noe-na-uteku-YJV-74031.jpg 4 4 2

Osemročný Noe má problémy a zdá sa mu, že najlepšie je na ne nemyslieť. Preto jedno ráno ujde z domu. Kráča lesom po nevyšliapanom chodníku, až príde k obchodu s hračkami. No nie je to obyčajný obchod. Je to hračkárstvo, kde sa dejú neobyčajné veci. Noe sa zoznámi s majiteľom obchodu, veľmi zvláštnym výrobcom bábok. Starý pán mu porozpráva príbehy o dobrodružstvách, zázrakoch a nedodržaných sľuboch. Vezme Noema na cestu. Cestu, čo mu zmení život. A možno zmení aj váš.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Noah Barleywater Runs Away , 2010


více info...

Přidat komentář

alibaba72
06.01.2022 5 z 5

Tato kniha si zaslouží jen samé superlativy. Je sice určená pro mladé čtenáře, ale myslím, že by ji měl číst úplně každý. Kniha mě chytila za srdce. Ze začátku mně to připadalo jako takové snové vyprávění (vybavila se mně dokonce opera Bohuslava Martinů Julietta), ale pak jsem autora pochopil a dočetl jsem knihu jedním dechem a myslím, že se k ní budu pravidelně vracet.

morava
24.10.2016 5 z 5

Nadherny pribeh a nemyslim se, ze jen pro deti . Naopak si myslim, ze podstatu vypraveni pochopi spis dospeli. Jazyk, jakym je cely pribeh maleho Noa vypraven, je bohaty a to jak poradnou davkou fantazie, tak i po citove strance. Takze za mne urcite velke doporuceni a ja sama se ke knize zase nekdy vratim, abych se znova s malym Noe mohla podivat do jednoho neobycejneho obchudku s hrackami.